web statistics

World Banka Kartıyla Her Alışverişte 1 TL Kazanabilirsiniz


Banka kartlarıyla alışveriş yaptığınızda, ödeme için vadesiz hesabınıza bağlı olan kartınız POS cihazından geçirilir ve şifrenizle onay vermenizi takiben alışveriş tutarı hesabınızda bulunan paradan anında düşerek işlem tamamlanır.

Kredi kartının aksine banka kartıyla yapılan alışverişte bankaya borçlanmazsınız. Ayrıca kredi kartında olduğunu gibi kart ücreti ödemezsiniz. Üstelik bankalar artık banka kartı ile yapılan alışverişlere de ekstra puan kazandırıyorlar. Kısacası kredi kartından uzak durmak istiyor, ancak nakit para taşımak istemiyorsanız banka kartı çok pratik ve maliyetsiz bir çözümdür.

Bu kısa bilgilendirmeden sonra bugün bahsetmek istediğimiz kampanyanın detaylarına geçelim. Yapı Kredi 31 Mayıs 2011 tarihine kadar World banka kartıyla World üye işyerlerinden yapılan 10 TL ve üzeri alışverişlerde 1 TL hediye ediyor. Hemen önemli kampanya şartlarına göz atalım :

World Banka Karti* Aynı gün yapılan alışverişlerin sadece ilki kampanyaya dahil ediliyor. Yani her gün sadece 1 TL kazanabilirsiniz.
* Toplam kazanacağınız hediye tutarı aylık 20 TL’yi geçemiyor. Yani 20 TL kazanabilmek için 20 gün boyunca hergün bir kez en az 10 TL’lik alışveriş yapmanız gerekiyor.
* Birden fazla banka kartınız varsa ödüllendirme müşteri bazında yapılıyor.
* Kredi kartları, ticari kartlar ve Worldpuan ile yapılan alışverişler kampanyaya dahil değil.
* Kampanyaya katılım için PUAN yazılıp boşluk bırakarak banka kartının son 6 hanesinin 3160’a gönderilmesi gerekiyor. Numara tüm GSM operatörleri için geçerli.

Peki neden özellikle bu kampanyadan bahsetmek istedik ? Günümüzde bir çok tüketici kredi kartlarından uzak durmaya çalışıyor. Doğru kullanım şekli konusunda yeteri kadar bilgilendirilmedikleri ve sonunda mağdur oldukları için haklılar da. Ama banka kartı kullanmak kredi kartının risklerini içermiyor. World banka kartı kampanyasının şartları çok cazip olmasa bile, eğer Yapı Kredi’de bir vadesiz hesabınız varsa ve bu hesabı aktif olarak kullanıyorsanız, Mayıs sonuna kadar günlük alışverişlerinizi nakit para yerine banka kartıyla yapmamanız ve birkaç lira kazanmamanız için hiç bir sebep yok. Tabii Yapı Kredi’nin de piyasadaki mevduat bankalarının hemen hepsi gibi hesap işletim ücreti aldığını unutmamakta fayda var; eğer uzun zamandır kullanmadığınız hesabınıza sırf bu kampanyadan yararlanmak için para koyarsanız, kazacanağınız hediyeden daha yüksek bir hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.