web statistics

Unutulmuş Zaman Aşımı Hesapları İçin Online Sorgulama


Banka duyurularından derlenen verilere göre, bankalarda 10 yıldır işlem görmeyerek zaman aşımına uğrayan pek çok hesap bulunuyor. Bankalarda parasını unutanlar arasında özel şahıs ve şirketlerin yanı sıra bakanlıklar, valilikler, komutanlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, okullar, dernekler, partiler, vakıflar, özelleştirilen veya kapatılan kurumlar bulunuyor.

Bankalar şu sıralar zaman aşımına uğrayan hesaplar için web sitelerde yayınladıkları duyurularla müşterilerine uyarıda bulunuyorlar. Hesap sahipleri 20 Haziran 2020’ye kadar bu tutarları talep etmedikleri takdirde bakiyeler Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi gereğince TMSF’ye devredilecek.

Zaman aşımı hesapları için online sorgulama

Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesinin şubat ayı başından itibaren bankaların, TMSF, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği internet sitelerinde mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, 2009 yılından itibaren hareket görmeyen zaman aşımına uğramış olan hesaplara ilişkin olarak yayınlanan listelerde ismi bulunan hesap/hak sahiplerinin, haziran ayının 15’ine kadar işlem yapmaları gerekiyor. Vatandaşların banka şubeleri veya genel müdürlüklerine başvurmamaları durumunda yasa gereği zaman aşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları TMSF’ye devredilecektir. Hesap sahipleri, zaman aşımını sorgulamak için e-devlet veya TMSF’nin web sitesinden veya https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ linkinden sorgulama yapabilir.”

“Unutulmuş Zaman Aşımı Hesapları İçin Online Sorgulama” üzerine bir yorum

  1. Bilgilendirme için teşekkürler. Aile üyelerinin isimlerini sorgulamada fayda var.

Yorumlar kapalı.