web statistics

Unutulan Hesaplar İçin Son Tarih 15 Mayıs 2012


Bankalarda 10 yıldır işlem görmeyerek unutulan hesapların zaman aşımına uğrayacağını ve hesap sahiplerinin hesaplarda kalan tutarları talep etmedikleri takdirde bakiyelerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredileceğini sizlere duyurmuştuk. Para iadesi için verilen başvuru süresi 15 Mayıs 2012 tarihinde sonra eriyor.

tmsf3 ay süreyle ilanda kalan listelerde adı bulunanların, 15 Mayıs 2012 tarihine kadar söz konusu hesaplar için başvuruda bulunmaması halinde zaman aşımına uğramış mevduat bakiyeleri, emanet ve alacaklar, TMSF’ye devredilecek. Listede adınızın yer alıp almadığını TMSF’nin web sitesinden sorgulayabilirsiniz.

2011 yılında adeta unutkanlık rekoru kırıldı. Türkiye’de faaliyette bulunan bankalar, sahibi çıkmadığı tam 42.6 milyon liralık hesabı TMSF’ye aktardı. Söz konusu hesapların büyük kısmını TL cinsinden açılan hesaplar oluşturdu. Bankalarda unutulan paralar devleti zengin etmeye devam ediyor. TMSF’nin verilerine göre, son beş yılda bankalarda unutulan para tutarı ise 144.2 milyon lirayı buldu.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduatlar, katılım fonu, emanet ve alacaklar, 10 yıldır işlem görmüyorsa zamanaşımına uğramış hesap olarak kabul ediliyor. Aynı yasaya göre, 10 yıldır işlem görmeyen hesapların, en geç 15 Şubat tarihinde ilan edilmesi gerekiyor.