web statistics

TC Kimlik No ile KEY Ödemesi Sorgulama


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketinin 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7 Ocak 2010 Tarihli Ve 27455 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesi 28 Şubat tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesi yapılacak hak sahiplerinin listesini açıkladı.

KEY ödemesi sorgulama

Buna göre ödemelerde T.C. Kimlik numarasının ibrazı zorunlu olacak. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahipleri, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin açıkladığı listeye www.keyodemeleri.com internet adresinden ulaşabilecek.

T.C. Ziraat Bankası‘na başvurmadan önce Resmi Gazete’de yayımlanan listelerde isminizin ve KEY ödeme tutarının bulunup bulunmadığını sorgulamanızı tavsiye ediyoruz. Sorgulama yapmak için buraya tıklayın.

T.C. Kimlik Numarası ibrazı zorunlu

key odemeleri listesiT.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, TCKN ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası bulunmayan hak sahipleri ile Konut Edindirme Yardımı hak sahibi olduğunu veya ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (kesintilerini yatıran kurumlara), bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat etmeleri gerekiyor.

KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C.Kimlik Numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

T.C. Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, T.C. Ziraat Bankası Şubeleri’nden T.C. Kimlik No/Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport (yabancı uyruklular için sadece Pasaport) ibraz etmek suretiyle alacaklar. KEY tutarını almak üzere bankaya yapılacak başvurularda, başvuru sahiplerinin kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmaları işlemlerinin kısa sürede yapılması açısından önem teşkil ediyor.

“TC Kimlik No ile KEY Ödemesi Sorgulama” üzerine 2 yorum

  1. 1988 yılından beri devlet memuru olarak çalışıyorum 2 defa itiraz etmeme rağmen hala 193 tl keyödemesi tahakkuk ettirdiler .benzer durumdaki memurlar 1300 tl nin üzerinde alırken bu hesabı nasıl yapıyorlar hala anlamış değilim. itirazlara cevap da gelmiyor.

  2. Devlet memurluğundan emekli oldum, key kesinti bordrosunda 942 tl.olmasına rağmen bankaya 43 tl yatmış 3 kez itiraz ettim hala key ödemesini görmediğimiz gibi itirazlara cevap da alamadım.

Yorumlar kapalı.