web statistics

Külçe Gümüş Satışı Başlıyor, Gümüş Hesabı İçin Bankalarla Görüşülüyor


Fiyatı son 30 yılın en yüksek değerine ulaşan gümüşle ilgili olarak 2010’u eylül ayında “Fiyatı Yükselen Gümüş Altına Alternatif Olabilir mi ?” başlıklı bir yazı kaleme almıştık. Yazıda gümüşe yatırımda yüksek bir getiri potansiyeli olduğundan bahsetmiştik. Gümüş fiyatları hala yükselmeye devam ediyor ve yatırım aracı olarak altın gibi talep görmeye başlayınca gümüş artık gram şeklinde üretilmeye başlandı. Külçe gümüşler, yatırım araçları piyasasında yer almaya hazırlanıyor.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), vatandaşlardan gelen talep üzerine yeni bir yatırım enstrümanı olarak gram gümüş üretimine başladı. İAR’ın 10, 20, 50 ve 100 gramlık külçe gümüşleri beklenenin üzerinde talep görünce, İAR da satış ve gümüş hesabı için bankalarla görüşmelere başladı.

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç yaptığı açıklamada, gümüşün altına karşı daha çok değer kazanmasının yatırımcıda ilgi uyandırdığını ifade ederek, çoğunlukla takı amaçlı kullanılan gümüşün yatırım aracı olarak piyasada pek bulunmadığını, bu ihtiyacı gidermek üzere külçe gümüş üretimine başladıklarını kaydetti.

kulce gumusHalaç, gram gümüşleri internet üzerinden satışa sunduklarını belirterek, “Halktan gümüş yatırımına büyük bir talep var. Yeni çıkmasına rağmen talep çok iyi. Külçe gümüşler, beklenenin üzerinde talep gördü. Talep daha da artarsa banka kanalıyla satış yapabiliriz, gümüş hesabı uygulamasına da geçebiliriz. Bu konuda bankalarla görüşmeler yapacağız” şeklinde konuştu.

Külçe gümüşlerin az da olsa kuyumcu ve gümüşçülerde de bulunabildiğini ifade eden Halaç, önümüzdeki günlerde gram platin ve paladyum külçe üretimi yaparak kuyumcular aracılığıyla piyasaya sunabileceklerini bildirdi.