web statistics

Citibank Kredi Kartlarına 100 TL Chip Para Kampanyası


İnternetten kredi kartı başvurusunda bulunmak isteyenlerin sıkça ziyaret ettiği bir web sitesi olarak tüketicilere yeni kart başvurusuyla ilgili fırsatlar sunan kampanyalardan bahsetmeden olmuyor. Bugün Citibank tarafından Aralık 2010’dan bu yana aylık olarak devam ettirilen bir kredi kartı kampanyasından sözetmek istiyoruz. Citibank.com.tr üzerinden 1- 28 Şubat tarihleri arasında başvuran ve başvurusu onaylanan Citi ve Citi Axess kart sahiplerine, kredi kartları 100 TL değerinde chip para (kartın Citi kart olması durumunda Citi para) yüklü olarak gönderiliyor. Mevcut Citibank ve Citi Axess kredi kartları sahipleri de yeni kart istiyorlarsa eski kartlarını iptal ettirmedikleri sürece kampanyaya katılabiliyorlar.

Her kampanyada olduğu gibi bu kampanyanın da bazı şartları var. İlk önemli şart başvurunun internetten yapılması. İkinci önemli kampanya şartı ise kart elinize geçtiği tarihten itibaren mayıs ayı sonuna kadar 1000 TL tutarında harcama yapmanız gerekiyor. Yani kartı aldım, puanı harcadım, koyayım kenara olayı yok. Mayıs ayı sonunda bu kampanya kapsamında kart alan müşteriler 1000 TL tutarında harcama yapmazlarsa puanlar hesaptan direk düşüyor, puanların kullanılmış olması durumunda ise puan tutarı kadar bakiye kredi kartı ekstresine yansıtılıyor.

İlgili bir başka şart ise kart kullanımınızda, yani harcamalar ve harcamaların geri ödemesinde kampanya boyunca bir aksaklık olmaması gerekiyor. Bu da kredi kartı ekstresinde yer alan son ödeme tarihinde dönem borcunun asgarisini yatırmak anlamına geliyor ki oldukça mantıklı, zira hiçbir kurum borç alacak ilişkisinde sorun yaşadığı müşterisine avantajlar sunmaya devam etmez.

Kampanyada harcama şartı olan 1000 TL’lik tutara sadece kredi kartı ile alışveriş işlemleri dahil. Yani kredi kartıyla yapılan nakit çekim işlemleri, otomatik fatura ödeme talimatları, borç transferleri, taksitli nakit avans, ekstra nakit ve sonradan taksit ürünleriyle gerçekleştirilen işlemler taahhüt kapsamında yer almıyor. Taksitli alışveriş işlemlerinde ise ilgili aya yansıyan taksit tutarı dahil. Eğer gidip mart ayında 1000 TL’lik bir taksitli alışveriş yaparsanız, taahhüt tutarı olan 1000 TL’nin 31 Mayıs tarihine kadar yansıyan taksitlerinin toplamı kadar harcama yapmış kabul edilirsiniz.

Citibank 100 TL Chip Para Kampanyasi“Kredi kartının onaylanması ile birlikte kampanya koşulları geçerlilik ve bağlayıcılık kazanır. Toplam 1000 TL harcama taahhüdü 31 Mayıs 2011 sonuna kadar yerine getirilmelidir.” kuralı ise bizi biraz rahatsız etti doğrusu. Citibank burada kendi süreçleri, çalıştığı kuryenin süreçleri veya teslimat performansından kaynaklanabilecek sorunlardan doğacak mağduriyetlerden kaçınmaya çalışmış gibi geldi bize. Zaten bir aya yakın bir sürede teslim edilecek bir kredi kartı geç teslim edilirse, harcama yapmak için kalan kısıtlı süre süre biraz sıkıntı yaratabilir. Gerçi başvurunun internet üzerinde yapılması ve sözleşmenin teslimat sırasında imzalanması tüketiciye bu konuda bir koruma sağlıyor. Teslimatın taahüdün gerçekleştirilmesi mümkün olmayacak derecede gecikmeli yapıldığına inanan başvuru sahipleri, kuryeden kartı teslim almazlar ve yanında gelen sözleşmeyi de imzalamazlar olur biter.

100 TL kazanmak için Mayıs ayı sonuna kadar en az 1000 TL tutarında alışveriş gerçekleştirme taahhütü bizce oldukça makul seçilmiş bir tutar. Kampanyada müşterilerin uygulamasına imkan vermeyecek kompleks kurallar da yok. Ayrıca Citi Axess kredi kartı başvurusu yapıldığında ödül olarak kazandığınız chip-paraları Axess’in geniş üye işyeri ağında yer alan mağazalardan herhangi birinde kullanabilirsiniz. Yeni bir kredi kartı denemek isteyenler ve mayıs ayı sonuna kadar kredi kartım ile 1000 TL tutarında alışveriş işlemini zaten gerçekleştiririm diyenler için gayet güzel motivasyon sağlayan bir kampanya olduğunu söyleyebiliriz.