web statistics

2011 MTV Borcunu SMS ile Öğrenme ve Sorgulama


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Tüketicilerin 2011 Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin birinci taksidini ödemek için yararlanabileceği kampanyalardan bahsetmiştik. Vergi borcunuzu www.gib.gov.tr adresinden sorgulayıp ödeme yapabilirsiniz. Ancak dilerseniz bağlı olduğunuz GSM operatörüne SMS atarak da güncel MTV borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Ocak ayı sonuna kadar ödemeleri gereken MTV tutarlarıyla ilgili bilgi almak isteyen abonelerin MTV yazıp boşluk bıraktıktan sonra plaka numaralarını girerek (MTV PLAKA NO) 1189’a kısa mesaj göndermeleri yeterli. SMS’in yollanmasının ardından cep telefonuna 2011 yılı Ocak ve Temmuz ayı taksitleri kısa mesaj olarak geliyor.

SMS ile MTV sorgulamaSMS’le MTV sorgulama hizmetinden Turkcell, Vodafone ve Avea aboneleri faydalanabiliyor. Turkcell aboneleri aynı servisten faydalanarak geçmiş yıllara ait MTV borçlarını da öğrenebilmek için MTV PLAKANO ARACTESCİL TARİHİ TCKİMLİK NO yazarak 1189’a gönderebiliyorlar.

Turkcell MTV sorgu servisi ile yapılan her bir ksıa mesaj 0,5 TL olarak ücretlendirilirken, Vodafone aboneleri her sorgu için 0,4 TL ödeyecek. Avea’nın SMS ile Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama hizmeti için uyguladığı tarife bilgisine ise ulaşamadık.