web statistics

Merkez Bankası Faiz İndirimi Beklentisi Hakkında…


Merkez Bankası’nın bugün yapacağı faiz toplantısındaki indirim beklentisi herkesin merak ettiği bir konu. Biz de bu konuda kısa bir haber vermek istedik.

Tüm Türkiye Merkez Bankası’nın en az 50 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakadursun, uluslararası yatırım kuruluşu Societe Generale, Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmesinin beklenmediğini ifade ederken, faiz indirimi ihtimalini ise yüzde 40 olarak belirledi.

Değerlendirmede Societe Generale faiz değişmese dahi, gelecek 3 ayda faiz oranlarının 100 baz puan indirileceğini öngördü. Societe Generale raporunda, “TCMB Başkan Yardımcısı Erdem Başçı tarafından yapılan ‘sermaye akışını sınırlandırmak için politika faizinde indirim gerekebilir’ açıklaması sonrasında indirimlerin yolda olduğundan şüphemiz yok” dendi.

merkez-bankasi-ppkPiyasalar an itibariye bu akşam gerçekleşecek Para Politikası Kurulu toplantısından 50 baz puan faiz indirimi bekliyor. Öte yandan TL zorunlu karşılık oranlarında da 200 baz puanlık bir artış olabileceğini öngörüp fiyatlama da başladı gibi görünüyor. Ama yatırımcıların pozisyon açmakta acele etmemesinde fayda var. En doğru yatırım kararı için yatırım danışmanınızdan bilgi almanızı öneriyoruz, zira uluslararası yatırım firmalarının araştırma raporlarında en çok altı çizilen konu, en muhtemel sonuç olarak görülse de bu beklenti yönünde karar çıkmasının kesinlikle garantisi olmadığı.