web statistics

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’yla Geri Ödemesiz 27 Bin TL Alabilirsiniz


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumunun (İŞKUR), ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin TL hibe verilecek. Girişimciler, işlerini kurduktan sonra 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi de kullanabilecek.

15 Haziran tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Programları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan programın amacı; ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak.

Küçük ve orta ölçekli işletmelere, girişimcilere ve işletici kuruluşlara yönelik olarak KOSGEB tarafından uygulanacak Girişimcilik Destek Programına ilişkin esasları kapsayan program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği ve İŞGEM Desteği olmak üzere üç alt programdan oluşuyor.

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İŞKUR’un, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) ve PMC oluşum aracılığıyla girişimci olmak için başvuranlar arasında yapılacak sınav sonrasında girişimcilik kursuna katılmaya hak kazananlara, 15 gün süren 72 saatlik girişimcilik eğitimi verileceğini söyledi.

Kosgeb Girisimcilik Ddestek ProgramiBu eğitim sonucunda başarılı olanların, KOSGEB ile İŞKUR imzasıyla “Girişimcilik Belgesi” aldıklarını anlatan Altuğ, “Belgelerini alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB’e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek. Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacak” diye konuştu.

27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise faizsiz geri ödemeli kredi için ilkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkesin kendilerine başvurabileceğini belirten Altuğ, projenin, üniversite mezunları ve ev hanımları için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’na başvuru :

KOSGEB’in web sitesinde bu proje için hazırlanan sayfada daha pek çok ayrıntı ve başvuru formları bulunuyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için öncelikle yine aynı sayfada yer alan Girişimcilik Destek Programı Uygulama Esasları’nı ve nasıl başvuru yapılacağını anlatan PDF dökümanını okumanızı öneriyoruz.

“KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’yla Geri Ödemesiz 27 Bin TL Alabilirsiniz” üzerine 21 yorum

  1. insanlar günlük haftalık yaşıyorlar geçinme kaygısında yani yaşam mücadelesi veriyorlar yine yaklaşık bu hibe verilecek paraya ulaşmak için 2 <veya 3 ay lazım o da yapacagı işte ikna edebilirse bu geçen zaman çok uzun yani benimgibi ustalık belgesi olan vs belgeleri olan insanlara kursa ne ihtiyacı olabilirkii saygılar

  2. ben sıfır parayla bir işyeri açtım. borç harç bu paraya gerçekten ihtiyacım var ama bu para kimlere verilecek? yoksa gene torpilli olanlara belli başlı adamlara mı verileceği konusunda kaygılarım var. şimdi sınava girilecek, kurs görülecek, proje verilecek birsürü iş ya, birde hak kazanamazsan bu para hemen lazım adam işyerini açsın vergi levhasını alsın, ondan sonra yetkili kişiler gelsin baksın raporunu tutsun, enaz 1 yada 2 yıl çalıştırma şartı koşsun daha iyi değil mi ? saygılar

  3. kardeşim bunları hepsi palavra milletı kandırmaktan baska hıc bıse değil. kım kıme bukadar yardım edıp para vermıs akıl var mantık var.’ALLAH’ rızası ıcın mantıklı dusunun bıraz..

    • bilal sevinç kardeşim sen böyle düşünmeye devam et. ağzını havaya aç. emek harcayıp proje hazırlayanlar alsın. senin gibi böyle mantıksız görüp ağzını açanlar bu parayı alsa bile mantıklı işlere kullanmaz devletin parasını boşa çıkarır zaten. boş ver kardeşim mantıksız işler bunlar sen hiç uğraşma. bu para ağzı açıklara verilmiyor zaten emek harcıyabilecek araştırma ve çalışma kabiliyeti olanlara veriliyor. seni ilgilendiren bi konu değil.

      öyle; “bu iş mantıksız “diyipte araştırma ihtiyacı bile hissetmeyenler bi iş beceremez o yüzden söylediğin doğru senin gibi kardeşlerime bu işin olması gayet mantık dışı bi olay. napacaksınız siz araştırmayın bile nasıl olsa mantıksız. siz yan gelip yatın. bu ülkenin böyle insanlarada ihtiyacı da var.

      arkadaşım lütfen sende işi araştırmadan yorum yapma. o kurs mesleğin hakkında değil projeyi nasıl doldurman gerektiğini anlatan bri kurs. hem o iki üç ayda gayet mantıklı bir zaman çünkü bizim milletimizin çoğu indiregandiyi seviyor. binlerce müracaattan ciddi iş yapacakları ancak ayıklanıyor.

    • Bunlar AB fonlarından aktarılan odemeler. Biraz araştırıp ne oldugunu ogren

  4. değerli ziyaretçiler
    sakın bu palavralara kanmayınız. sizlere başımdan geçen durumu anlatıyorum. kutahya kişgem çatısında bir işletme kurdum denildiği gibi 27in tl ye guvenerek işletmemi kurmadım ama dediklerinin hepsi yalan sizler gibi bende işletmemi toparlamak için işimi büyütmek için bu hibedeb faydalanmak istedim bana basvurumdan ilk kuruldan geçtikten 8 ay sonra 2. kurul oldu ve 2.kuruldada 27bin hibeye karşılık bana 10bin tl lik kısmının verilebileceği oda para olarak değil işletmenen ait olacak makine ve techizat ve kuruluş destek giderleri ben kuruluş aşamasında 1000tl civarında para harcadım bana kuruluş destegi olarak 360tl odeme yapılacagı bununda %80lik kısmının ödeneceginide belirteyim %80 olması kadın girişimci olması ve kutahyadan bu işletmemi kurmamdan dolayı. herneyse diğer hibelerde makine techizat içinde 10000tl bununda yine %80i yanı 8000tl lik kısmı fakat bu makine techizattaki rakamlarda kdv hariç tutarlar 10bintl +kdv yani kdv si bize ait rakamın kdv siz kısmının %80 ini ödeyeceğini belirtiyor. inanınki bu rakamlar öle gorunludu gibi hemen gelmio buraya kadar gelesiye 8 ayımız geçti bu surecten sonrada paraların ödenmesi içinde 4 ay kadar zaman geçiyor. yani toplamda 1 yıl gibi zaman ve bu 1 yılda bizlerde 1 yıl gibi zamand 10liralık paranın üzerinde harcamamız oluyor dolayısıyla hiçbir şekilde artısı yok eksisi var. dolayısıyla bu verecekleri para bizim hibi ufak adamlara değil kodomanlara verilen paralar biz olunca herseyi kısıyorlar ama kodomanlar olunca bol ol veriyorlar iyice araştırın hiç kapılmayın laflara özellikle bankaların kredilerine dikkat ediniz.

  5. bence bu devletin yaptığı bir balık avlama taktiği bu hibe muhabbetleri de yem,düşünsene 10.000 yeni işletme demek 10.000 vergi mükellefi demek,zaten bu desdekleri bahsettikleri oranlarda vermiyorlar ve zamanında vermiyorlar,,faydası yokmu var elbet,eğer gerçekten iş kuracak paranız varsa ve bu desdeklere bel bağlamayacaksanız o zaman işinizi kurar ve gerekli belgeleri sunar desdeklerden tabii ne kadar doğruysa faydalanırsınız,
    ben-1-babama 2-devlete güvenmem,
    fazla değil 2 sene sonra bir bir kapanır bu hibe desdekli işletmeler,eğer işi iyice araştırıp bilinçli hareket edilmezse

  6. ARKADAŞLAR HEP ÖNYARGI HEP ÖNYARGI SORADA İŞ YOK GÜÇ YOK DİYORUZ BİRAZ ARAŞTIRINIZ LÜTFEN AB HER YIL BİZLERE BÜTÇE AYIRYO ÖN YARGILI OLDUĞUMUZ İÇİN HEP BU PARALAR GERİ GİDİYOR HEMDE YUNUİSTANLA ROMANYAYA GİDİYOR ANLADINIZ UYANIN ARTIK VE AKILLI DAVRANIN YANİ EĞİTİM ŞART

  7. ÜOY KARŞILI ÜÇ ANAHTAR DİYENLERE İNANAN BİR MİLLETİZ BUNDA KAYBEDECEK NEMİZ VAR ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN BEN DENEDİM GİDİŞATDAN MEMNUNUM

  8. arkadaşlar bu memleket nerden nereye geldi bu memlekete imf para verirse iyi vermesse herşey tavan yapıyordu büyük gelişmeler saglandı buna ben sahsıma inanıyorum ben hic hibeli bir şey almadım bilmiyorum bundan önceleri hükümetleri de iyi biliyorum elimizi vicdanımıza koyalım öyle karalayalım

  9. kosgep güzel hoşta bundan para almak fikirleri mizi sunmak için bize eğitim vereceğini söylüyo ama bunun için ben malatyada hiç bir faliyet göremiyorum. bulamıyorum.. yatırımı yapacak işi buldum aslında ama ortada fikir alacak hiç bir kosgep sorumlusu yoktur..

  10. nerde bu sitenin cesur kurucaları
    çıksanızda şu insanlara ADAM gibi bir açıklama yapsanıza bu devlet sizi destekler desenize yüzünüzü kara çıkartmaz sizi, yüz ütü bırakmaz desenize …nerdesiniz

  11. Arkadaşlar bu para veriliyor banka benden krediyi al ben kosgepten alırım diyor yani sen ve bizler yine havayı yutuyoruz kazanan kapitalçiler oluyor kabul ettiğin zaman banka seni fazla borçlandırıyor ordanda parasını rahat alıyor hibeyide cebe indiriyor bu devletin hangi dediği doğru çıktıki.Fakiri ezen bir politaka izleniyor seçimyatırımı kandırmaçalarla dolu fasa fiso inanmıyorum İNANÇLI GÖRÜNEN İNANÇSIZ İNSANLARDAN BIKTIM ÇEHENNEM ATEŞİVE KATRAN YAĞINDA BAĞIRMALARINI GÖSTEREN RABBİMİNŞALLAH BUNLARIDA BANA GÖSTERİR AMİN.

  12. İyi Günler,

    Sana mali ihtiyaç duyan tüm ticari kredi, okul kredisi, konut kredisi vb tavsiye edecek O benim kredi nereden çünkü yardım için [email protected] başvurun.

  13. Merhaba,
    bankalar kredi elde etmek için aşağı döner,
    benim şirket size yardımcı olmak için burada olduğu gibi bir kaygım yok.
    Bugün bir kredi için geçerlidir.
    % 2 faiz oranı, e-posta iletişim bağlantısı: [email protected]

    Saygılarımızla.
    şirket

  14. Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    Eğer finansman ihtiyacınız var mı?
    Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı?
    Eğer İş veya kişisel Kredi ihtiyacınız var mı?
    Eğer şirket finanse etmek ister misiniz?

    Biz yıllık% 3 faiz oranıyla herhangi bir birey ve şirket için kredi vermek.
    Daha fazla bilgi için, E-posta adresi: [email protected]

    1) Tam İsimleri:
    2) Ülke:
    3) adres:
    4) Devlet:
    5) Cinsiyet:
    6) Yaş:
    7) Medeni Hali:
    8) Meslek ::
    9) Telefon Numarası:
    iş yerinde 10) Bulunduğu konum:
    11) Aylık gelir:
    Kin 12) Sonraki:
    13) Kredi Miktarı Gerekli:
    14) Kredi Süresi yıl:
    Kredinin 15) Amaç:
    16) Din:
    17) Daha önce hiç kredi için başvuruda var; Evet ya da hayır

    Saygılarımızla
    Bay Michael Andrew

  15. Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    Eğer finansman ihtiyacınız var mı?
    Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı?
    Eğer İş veya kişisel Kredi ihtiyacınız var mı?
    Eğer şirket finanse etmek ister misiniz

    Biz yıllık% 3 faiz oranıyla herhangi bir birey ve şirket için kredi vermek.
    Daha fazla bilgi için, E-posta adresi: [email protected]

    1) Tam İsimleri:
    2) Ülke:
    3) adres:
    4) Devlet:
    5) Cinsiyet:
    6) Yaş:
    7) Medeni Hali:
    8) Meslek ::
    9) Telefon Numarası:
    iş yerinde 10) Bulunduğu konum:
    11) Aylık gelir:
    Kin 12) Sonraki:
    13) Kredi Miktarı Gerekli:
    14) Kredi Süresi yıl:
    Kredinin 15) Amaç:
    16) Din:
    17) Daha önce hiç kredi için başvuruda var; Evet ya da hayır

    Saygılarımızla
    Bay Michael Andrew

  16. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Noel kredisi?
    biz kredinin her türlü vermek
    Borç kredi, ticari kredi, tıbbi kredi, ev kredisi, öğrenci kredisi

    mali yardım için e-posta ile bize bugün: [email protected].

  17. Bu dürüst ve okunakli kredi sirketinden yeni borcum var, bu nedenle bir krediye ihtiyaciniz varsa, bu yasal kredi sirketine su adresten ulasin: [email protected]

Yorumlar kapalı.