web statistics

BonusluAvea Başvurusu Yapmadan Önce…


Garanti ve Avea işbirliğiyle müşterilere sunulan ve cep telefonuyla temassız ödeme imkanı sağlayan ilk ürün olma özelliğini taşıyan BonusluAvea‘nın lansman haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise BonusluAvea’nın özelliklerine, BonusluAvea’yı cep telefonunuzla nasıl kullanacağınıza ve nasıl başvuru yapılacağına değineceğiz.

BonusluAvea nedir ?

Avea ve Garanti işbirliği, MasterCard ve Gemalto’nun desteğiyle geliştirilen BonusluAvea; NFC (Near Field Communication – Yakın Saha İletişimi) teknolojisi ile çalışan bir temassız banka ve kredi kartı uygulaması. BonusluAvea ile yanınızda banka veya kredi kartı taşımadan, Avea NFC SIM kartınız içerisinde yer alan uygulamayı kullanarak alışverişlerinizi cep telefonunuzla temassız olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

BonusluAvea’ya nerelerde kullanılır ?

BonusluAvea’yı, Türkiye’de ve dünyada MasterCard PayPass logosu gördüğünüz tüm noktalarda kullanabilirsiniz. Garanti Bankası’nın temassız özelikli tüm kredi ve banka kartları gibi BonusluAvea’da da tek seferde 35 TL’ye kadar olan ödemeler şifresiz ve imzasız olarak gerçekleştirilebiliyor. Garanti Bankası’nın temassız ödeme noktaları olan Trink noktalarını görmek için buraya tıklayın.

Nasıl kullanılır ?

BonusluAvea, NFC SIM kartlar içerisinde yüklü olarak geliyor. SIM kartınız aktif hale geldikten sonra eğer mevcutta kart başvurunuz yoksa, Garanti Bankası müşteri temsilcisi tarafından aranarak kart başvurunuz alınıyor.

BonusluAvea’ya, Avea SIM menü içerisinden sırayla Avea Mobil Cüzdan’ı ve Garanti Bankası’nı seçerek ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı çalıştırmadan önce uygulama şifresi girmeniz isteniyor. Uygulama şifresi, ilk girişinizde yeni SIM kartınızın üzerinde yazan 4 haneli PIN kodu ile aynı. Giriş yaptıktan sonra dilerseniz bu şifreyi kendi belirleyeceğiniz 4 haneli bir şifre ile değiştirebiliyorsunuz.

Hangi telefonlar destekleniyor ?

Arka kapağı metal olan telefonlarda yakın saha iletişimi sağlanamadığı için bu tip mobil cihazlarda BonusluAvea çalışmıyor. BonusluAvea; fiziksel olarak Avea NFC SIM kartın telefonun SIM kart yuvasına sorunsuz çalışacak şekilde yerleştirilebildiği, antenin katlandıktan sonra telefonun telefonun arka kapağının kapanmasına engel oluşturmayan ve SIM menü uygulamasının çalıştığı telefonlar tarafından destekleniyor. Test edilen uyumlu telefonların güncel listesine buradan ulaşabilirsiniz. (Bu listede yer almayan telefonlar da BonusluAvea’yı destekleyebiliyor, bu yüzden yetkili Avea bayilerinden bilgi almanız daha iyi olur.)

BonusluAvea’nın ücreti nedir ?

Avea Mobil Cüzdan ve BonusluAvea için gerekli olan NFC SIM karta, mevcut Avea aboneleri ve numarasını Avea’ya taşıyan aboneler 20 TL karşılığı sahip olabilecekler. Yeni Avea aboneleri ise faturalı hatlar için 20 TL, faturasız hatlar için 40 TL SIM bedeli ödeyerek sahip olabilecekler.

BonusluAvea içerisinde kullanabileceğiniz Bonus Trink Cepte ve Shop&Miles Cepte ile ilgili ücretlere bonus.com.tr ve shopandmiles.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca BonusluAvea ile yapacağınız SMS tabanlı sorgulamalar kendi tarifeniz üzerinden bir kısa mesaj bedeli olarak GSM faturanıza yansıyor veya hattınızın TL bakiyesinden düşüyor. Bu SMSler – varsa – mevcuttaki SMS paketinizin kapsamı dışında.

Erken başvurana kampanya var

Garanti Bonusluavea31 Aralık tarihine kadar BonusluAvea’ya başvuran ve Avea NFC SIM kartını aktive eden kullanıcılara her yöne 100 dakika konuşma süresi ve alışverişlerde kullanılmak üzere 25 TL hediye ediliyor.

Söz konusu dakikalar, SIM kartın aktive olduğu andan itibaren en geç 7 işgünü içerisinde yüklenecek ve 31 Ocak 2011 tarihine kadar her yöne kullanılabilecek. Kampanyadan BonusluAvea satın alan Avea bireysel faturalı ve faturasız aboneler faydalanabilecek.

25 TL, Garanti Bankası tarafından BonusluAvea’da yüklü olarak gelecek olan Paracard Trink Prepaid Card’a yüklenecek. Hediye tutarı, SIM kart alındıktan sonra 1 hafta içerisinde yüklenecek. Yüklenen tutar tüm temassız ödeme noktalarında kullanılabilecek.

BonusluAvea’ya nasıl başvurulur ?

BonusluAvea’yı kullanmak için cep telefonunuzu değiştirmenize gerek yok. Mevcut SIM kartınızı Avea bayilerinden teslim alabileceginiz NFC SIM kart ile değiştirmeniz yeterli. NFC SIM kart, mevcut SIM kartlardan farklı olarak üzerinde NFC standartları ile uyumlu anten taşıyor. Tek yapmanız gereken, SIM kartı cep telefonunuzun SIM yuvasına yerleştirdikten sonra anteni bataryanın üzerine uygun şekilde katlayarak cihazınızın arka kapağını kapatmak.

Garanti Bankası’nın Bonus Trink, Shop&Miles kredi kartlarının; Paracard Trink banka kartının ve Paracard Trink Prepaid ön ödemeli kartının BonusluAvea versiyonları olan Bonus Trink Cepte, Shop Miles Cepte, Paracard Trink Cepte ve Paracard Trink Prepaid Cepte kartlarını bu uygulama ile kullanabilirsiniz. Şu an kullanmakta olduğunuz Bonus Trink / Shop&Miles ile, BonusluAvea içerisinde kullanabileceğiniz Bonus Trink Cepte / Shop&Miles Cepte farklı kartlar. Bonus Trink Cepte / Shop&Miles Cepte kullanabilmek için ayrıca başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Eğer Bonus Card veya Shop&Miles Cepte kullanmak istemiyorsanız, Avea NFC SIM kartı satın aldığınızda ,çerisine yüklediğiniz bakiye kadar alışveriş yapma imkanı sunan ve BonusluAvea içerisinde yüklü olan ön ödemeli kartınız Paracard Trink Prepaid’i de kullanabilirsiniz.

Garanti Bankası müşterisiyseniz ve Avea hattınız bulunmuyorsa öncelikle mevcut numaranızı Avea’ya taşımanız veya yeni bir Avea hattı edinerek NFC SIM kart almanız gerekmekte. Yeni bir Avea hattı aldığınız takdirde yeni numaranızı, Garanti Bankası’ndaki müşteri numaranıza Garanti şubeleri veya Paramatiklerden tanımlayarak BonusluAvea’ya başvurabilirsiniz.

Avea hattınız bulunuyorsa mevcut SIM kartınızı, yetkili Avea bayilerinden temin edebileceğiniz NFC SIM kartla değiştirmeniz gerekmekte. Eğer tanımlı değilse, bu hattınızı da Garanti Bankası müşteri numaranıza tanımlamayı unutmayın.

BonusluAvea hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.bonusluavea.com sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

“BonusluAvea Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. Bence hiç bulaşmayın. Henüz teknolojik altyapı yok. Ben aldım 1 ay boyunca sırf merakımdan en azından bir yerde kullanim dedim. İstanbul’un merkezindeyim hiç bir yerde kullanamadım. Burger King’de bile 10 tane pos cihazından sadece 1 tanesi paypass özellikliydi onuda çalıştıramadılar. Velhasıl kelam dağ fare doğurdu!!! Hemen iptal ettim. Ne verdikleri bonusu kullanabildim ne alışveriş yapabildim. Avea simcardı geri verim dedim. Maalesef yeni bir tane daha sattılar. Olan 20 lirama oldu. Bunlar para tuzağı….

Yorumlar kapalı.