web statistics

Cardfinans Sıfır Faiz Güzelliği’ne Kapılmadan Önce…


Cardfinans’ın yaratıcısı Finansbank yeni bir kampanya başlattı. “Sıfır Faiz Güzelliği” isimli kampanya ile Cardfinans ekstre borcunun en az asgari tutarını ödeyen müşteriler, kalan borçlarının 500TL’ye kadar olan bölümüne 6 ekstre dönemi boyunca faiz ödemeyecek.

Yorumlarımıza geçmeden önce önce kampanya hakkında önemli detayları verelim :

* “Sıfır Faiz Güzelliği” kampanyası ile CardFinans sahipleri ekstre borçlarının en az asgari ödeme tutarını ödedikten sonra kalan ekstre bakiyelerinin yarısına, bu tutarın 500 TL’yi aşmaması koşulu ile, 6 ekstre dönemi süresince faiz ödemeyecek.

* Kampanyanın ismi Sıfır Faiz Güzelliği ama bu kampanyadan para ödemeden yararlanamıyorsunuz. Kampanya ücreti aylık vergi dahil 5.24 TL ve o ay sıfır faiz imkanından yararlanacak bakiyeniz olmasa bile ilgili ay için ücret alınıyor.

* Kampanyadan yararlanmak için CardFinans sahiplerinin 444 0 900 Finansbank Telefon Bankacılığı’ndan ve Finansbank ATM’lerinden kampanyaya katılmaları gerekiyor.

* Kampanyaya kaydolduğunuz kredi kartınızın hesap kesim tarihinde, herhangi bir Finansbank kredi kartınızda gecikme olması halinde, o aya ait sıfır faiz imkanından yararlanamıyorsunuz, ancak aylık kampanya ücreti yansımaya devam ediyor.

* Kaydolduktan sonra kampanyadan çıkmanız durumunda, çıktığınız kampanyanın süresi dolana kadar kampanyaya tekrar giremiyorsunuz. Kampanyadan 6 ekstre dönemi dolmadan çıkmanız durumunda, kalan aylara ait aylık kampanya ücretleri tek seferde ekstrenize yansıtılıyor ve kampanyadan çıktıktan sonraki ekstrelerinizde kampanya avantajlarından faydalanamıyorsunuz.

* Kampanyaya tek bir kart ile kaydolabiliyorsunuz. Kampanya dönemi içinde, kampanyaya kaydolduğunuz kartın hesap kesim tarihinde değişiklik yapamıyor, kampanyayı başka bir kartınıza transfer edemiyorsunuz.

* Nakit çekim işlemleri, USD ekstreler, Ticari kartlar, CardFinans GO, CardFinans University ve Fix Card kampanyaya dahil değil.

Öncelike şunu belirtelim, eğer kampanya kurallarına eksiksiz uyduğunuz sürece sorun yok. Diyelim ki 1250 TL kart borcunuz var. Hesap kesim tarihinden sonra bunun asgari tutarı olan 250 TL’yi yatırdınız. Kampanya uyarınca geriye kalan 1000 TL’nin yarısını olan 500 TL’ye 6 boyunca faiz işlemeyecek. 500 TL’nin bir aylık faizi yaklaşık olarak 12 TL. Bundan sonra kampanya ücreti olan 5.24 TL’yi düşersek yaklaşık 7 TL’lik faizden kurtulmuş oluyorsunuz. Ama Finansbank’ın tüm kampanyalarında olduğu gibi bunda da eksik bilgilenen veya bilgilendirilen müşteriler tarafından kolaylıkla atlanabilecek ve unutulduğunda bankaya çok büyük karlar kazandırabilecek, kurnazca düşünülmüş detaylar var. Zaten bizim de asıl eleştirdiğimiz nokta bu; kampanyanın, sayıca çok fazla olan ve kuralları tam olarak bilmeyen müşterilerin sırtından kazanılacak para üzerine kurgulanması.

Diyelim ki kampanyadan yararlandınız ve taahhüdü verdiniz, elinize para geçti ve ikinci ayın sonunda borcunuzu kapattınız. Hemen sevinmeyin, kampanyaya konu olan bakiyeniz olmadığı için kalan dört ay için de ayda 5.24 TL ödemeye devam edeceksiniz.

Ya da Fix Card’ınızla borçlandınız ve gecikmeye düştünüz. Gecikme ne demek ? Paraya sıkıştınız ve borcunuzu zamanında ödeyemediniz. Ne derler bilirsiniz, düşene bir de sen vuracaksın. Finansbank da aynen bunu yapıyor, Fix Card’ınıza binen borca aldırmayıp, Cardfinans’ınızla kaydolduğunuz kampanyada yaptığı “güzelliği” iptal ediyor ve 6 aylık kampanya ücretini almaya devam ediyor.

Tüketici finansmanı ürünleri söz konusu olduğunda, bilinçli tüketicilerin isimleri ne kadar etkileyici olursa olsun karmaşık kurallı ürün ve kampanyalardan uzak durmalarında fayda var. Aksi taktirde hem parasal olarak kayba, hem de hayal kırıklığına uğrarlar.

Finansbank bunu hep yapıyor; tüketicilerin takip etmesi gerçekten zor, karmaşık algoritmalarla kampanya tasarlayıp taahhüt alıyor, sonra da keyfine bakıyor.

Sıfır faizle hiç bir kurum para kullandırmaz, bunu unutmamak lazım. Bankadan borç para kullandığınızda, bedelini sizden bir şekilde alırlar. Bu kampanyada da aynı mantık işliyor. 500 TL’lik bir kredi kartı borç ertelemesi için 31.44 TL (5.24 TL x 6) ücret ödemeye razıysanız, üstelik de bu ertelemeye konu olacak tutara nakit çekim işlemlerin dahil olmadığının farkındaysanız şansınızı deneyebilirsiniz.

“Cardfinans Sıfır Faiz Güzelliği’ne Kapılmadan Önce…” üzerine 4 yorum

  1. ben finansbanktan çok memnunum olmayan olmasın memlekette iş bankası ve garanti bankası gibi çok dandik bankaların kazığını yiyenler iyi bilirler insanı vampir gibi emiyolar tefeci bile bunlardan iyi ama emin olun ki en güzel banka finansbank ve ziraat

  2. Bu son yıllarda olduğu kadar hele bankalar yabancılara geçtikten sonra; mudiler bu kadar zor durumda kalmamışlardı.
    — Eskiden hesap işletim icretimi vardı? ŞİMDİ VAR.,hem param üzerinden para kazanacaklar hemde hesap işletim ücreti alacaklar.Beyler eskiden bankalar mudilerine çekiliş yapar ikramiyeler verirlerdi.Şimdi bu uygulamaların adını yazmak istemiyorum,arif olan anlar…
    — Zorla,yollarda,AVM lerde vs.. dağıttıkları kredi kartlarından yıllık aidat konusu,tüketici haklarına başvuruyorsun iptal ediliyor ama hala daha bu uygulamalar devam ediyor.Aidat olarak bir milyon kişiden ortalama 50 tl alınsa 50 milyon (50 trilyon) yapar.Tabiki tüm bankalar aşırı karda olacaklar.Bizi yönetenler,BDDK bu konuda ne yapıyorlar? açıklamada yok.Kör tuttuğundan,topal yakaladığından alıyor ! misali…
    ESKİSİ GİBİ PARALAR YASTIK ALTINA KONSUN,ÇOK ZORDA KALMADIKÇA HESAP AÇILMASIN BAKIN HEPSİDE NASIL YOLA GELİRLER. Daha çok yazacak şey var ama,anlayanlara bu kadar yeter .

  3. Bu Türkiye de İŞBANKASI, ZİRAAT BANKASI,HALKBANK ve VAKIFBANK dan şaşmıyacaksın.Şaşanlar ilerde şaşırırlar.Garantibankasının ve Finansbank ın yaptıkları uygulamaları gördükten sonra bu 4 bankadan gelecek zarar 2 bankanın verdiği zararın yanında sıfır kalır.Hesap işletim ücretiyle ilgili Hakem heyetine verdiğim dilekçeme Lehime karar verildi .Sırada ki bankayıda verecem hakem heyetine onunda iadesini alıp keyfi uygulamalarla Tüketiciyi zor duruma düşürmenin cezasını cekecekler.Cezada sadece Maddi boyut düşünülüyor.Ayrıca Manevi boyutuda var.O daha fazla

  4. Bir banka size Kredi verdiyse yasal faizi ni uygularFakat bunun yanıda extra bir şeyler koparmaya çalışır.Eğer banka size iyilik yapmak için bir teklif yapıyorsa mutlaka ilerde hesabınızdan extra borç olarak bir şeyler yansımasına sebep olacak tekliftir.Mesela ekkart,ekhesap,sigorta,Hesap bildirim cetveli göndermek ve burdan posta ücreti almak,Hesap işletim ücreti almak,Dosya parası almak,Kendi internetiniz i kullandığınız fakat müşterisi olmanız suç olan bankanız tarafından İnternetden EFT yapmanızdan dolayı EFT ücreti almak, ATM lerin birleşti dedikleri Türkiye de hala Komisyon almaları daha saymakla bitmez

Yorumlar kapalı.