web statistics

BonusluAvea ile Cep Telefonuyla Temassız Ödeme Devri Başlıyor


Avea ve Garanti Bankası işbirliğiyle ve yaklaşık 12 milyon dolarlık yatırımla geliştirilen BonusluAvea ile Yakın Alan İletişimi (NFC) uyumlu olmayan cep telefonları da temassız ödeme özelliği kazandı.

Pilot uygulaması geçtiğimiz mayıs ayında Avea-Garanti Bankası işbirliğinde ve Mastercard ile Gemalto’nun desteğiyle başlatılan BonusluAvea’nın ticari lansmanı ve uluslararası tanıtımı, Uluslararası Kart Teknolojileri ve Uygulamaları Fuarı Cartes 2010 kapsamında MasterCard standında, MasterCard Dünya İnovasyon Başkanı Ed Mclaughlin ve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin olarak düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Garanti Ödeme Sistemleri Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Sezgin, BonusluAvea’nın içinde ön ödemeli kart, kredi kartı, sadakat programı, banka kartı, birikmiş bonus kullanma, stat girişleri gibi çok çeşitli özellikler bulunduğunun altını çizdı. Sezgin, BonusluAvea’nın geliştirilmesi için Garanti Bankası olarak yazılım zamanıyla birlikte 5-6 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan da Avea’nın da benzer bir miktarda yatırım yaptığını, toplam yatırımın 10-12 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ise, yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını ve ilk aşamada 10 bin NFC sim kartın şu anda bayilerde bulunduğunu belirtti.

Verilen bilgiye göre tüketicilerin, BonusluAvea’yı kullanmak için yetkili Avea bayilerinden 20 lira karşılığında sim kartlarını NFC sim kart ile değiştirmeleri gerekiyor. Piyasada yer alan telefonların yüzde 90’ı ile uyumlu olması nedeniyle yeni bir telefon almaya gerek kalmadan kullanılabilen Avea NFC sim kart yerleştirildikten sonra Bonus, Shop&Miles ve Paracardlar otomatik olarak tanımlanıyor.

Garanti Bankası müşterisi olmayanlar için, kişi adına otomatik olarak bir ön ödemeli kart tanımlanıyor.

Cep Telefonuyla OdemeBonusluAvea, MasterCard PayPass logosunun bulunduğu Türkiye’deki 40 bine yakın, dünya çapında ise 265 bin temassız POS terminalinde telefon yaklaştırılarak kullanılabilecek ve tek seferde 35 liraya kadar ödemelerin şifresiz ve imzasız olarak yapılmasını sağlayacak. Daha yüksek meblağlı ödemeler ise şifre girerek gerçekleştirilebilecek.

BonusluAvea sahipleri, kartlarıyla ilgili limit, son kullanma tarihi, biriken bonus miktarı gibi detaylı bilgilere anında ulaşabilirken, kendilerine özel indirim ve bedava ürün fırsatlarından faydalanabilecek ve biriken bonusla TL, dakika veya mobil internet paketi satın alabilecek.

Ayrıca gelecek yılın ocak ayına kadar satın alınan BonusluAvea ürünüyle birlikte ön ödemeli kartlara 25 lira ve her yöne 100 dakika ücretsiz konuşma hediye ediliyor. “BonusluAvea Başvurusu Yapmadan Önce” başlıklı yazımıyızı okuyarak, başvuru yapmadan önce yaptığımız incelemeyi gözatmanızı öneriyoruz.