web statistics

Vergi Affından Sonra Kredi Kartı Borcu Affı da Gelecek mi ?


Güncelleme : Devlet Bakanı Ali Babacan 25.11.2010 tarihinde yaptığı açıklamada kredi kartı borçları ve sicil affının vergi affı tasarısında yer almayacağını söyledi.

Hükümetin açıklamış olduğu vergi ve prim affının yankıları sürüyor. Şimdi de kredi kartı borçları affı konuşulmaya başlandı. Türkiye’de 2 milyon kredi kartı sahibinin 30 milyar liraya yakın borcu bulunuyor. NTV’nin haberine göre TESK Başkanı Bendevi Palandöken vergi borcu yapılandırmasının içine kredi kartı borçlarının ve halk arasında kara liste olarak bilinen sicil affının da dahil edilmesini istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken hükümetin arefe günü açıkladığı vergi borcu yapılandırmasının kapsamına kredi kartı borçlarının da dahil edilmesini istiyor.

NTV yayınına katılan Palandöken, “Kredi kartlarının tekrar kullanıma açılması ile hem bankalar önemli bir kazanım elde edecekler hem de ekonomi canlanacak” diye konuştu.

Kredi Karti BorclariPalandöken pakette sicil affının da olmasını talep ederek “Bu yapılandırmanın içinde sicil affının da olması gerekli ki insanların 5-10 bin lira gibi artık çok cüzzi rakamlara inmiş ve 10 yıl önce ödenmiş borçlarından dolayı mağduriyetlerin önlenmesi ile kamuyla bankalarla hesaplaşma yönünden önemli bir açılım olacak.” dedi.

Daha önce iki kez çıkarılan sicil affının bankalar tarafından uygulanmadığını belirten Palandöken bu nedenle yaklaşık 700 bin kişinin mağdur olduğunu vurguladı.

TESK başkanı hafta başında, talepleri doğrultusunda bankalar birliği ile görüşeceğini de söyledi.