web statistics

KOSGEB Kredisine Başvurular Başladı


Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin işletmeye kullandırmayı planladığı ve faizinin dörtte üçünü kendisinin ödediği Ölçek Endeksli Büyüme Kredisiyle, İhracat Kredisi faiz desteği için yapılan başvuru sayısı iki günde 45 bini aştı.

KOSGEB, istihdamı desteklemek amacıyla mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olarak 18 banka ile bir protokol yaptı. Miktarı 30 ila 90 bin TL arasındaki kredinin faiz masraflarının yüzde 75’i KOSGEB tarafından karşılanıyor. A.A muhabirinin KOSGEB yetkililerinden edindiği bilgiye göre, işletmelerin söz konusu kredilere başvuruları salı günü başladı. Salı akşamı itibariyle bankalar üzerinden KOSGEB’e yapılan başvuru miktarı 36 bini aşarken, dün akşam itibariyle ise 45 binin üzerine çıktı. KOSGEB’de kaydı bulunmayan işletmeler bir yandan KOSGEB’in veri tabanına kayıt olmak için kuruma başvururken, kaydı bulunan ve evraklarını tamamlayıp ilgili bankalara veren işletmelerin bu başvuruları da bankalar aracılığıyla KOSGEB’e iletildi.

Ancak yoğun girişler nedeniyle KOSGEB sistemi kilitlendi ve pek çok banka, müşterisinden aldığı başvuruyu KOSGEB’e iletemedi. KOSGEB bu sunucu bilgiyasarların kilitlenmesi sorunu nedeniyle 24 Kasım Çarşamba günü sistemini kapatarak bakıma aldı ve sorunu gidermeye çalıştı.

KOSGEB Kredisine Basvurular BasladiSorun kısmen giderilse de pek çok banka şubesi ellerindeki başvurunun ancak yüzde 20’sini KOSGEB’e iletebildi. Bununla birlikte 24 Kasım Çarşamba günü sisteme girilen müşteriler sistemde yedek listede gözüküyor. Yani kayıtların resmi olarak başlamasının ikinci gününde ayrılmış olan kaynak tükenmiş görünüyor. Yedek durumuna düşmüş müşteriler için yeni kaynak aktarılması ve bu başvuruların da KOSGEB’in sübvanse ettiği kredilerden yararlanması bekleniyor.

KOSGEB’in yapacağı değerlendirme sonunda vereceği onayın ardından işletmeler kredilerini kullanmaya başlayacaklar. KOSGEB, toplam 50 bin işletmenin İhracat Kredisi’yle, Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi’nin faizinin dörtte üçünü karşılamayı planlarken, bu rakama neredeyse başvurunun ilk iki gününde ulaşılmış oldu.

“KOSGEB Kredisine Başvurular Başladı” üzerine bir yorum

  1. eğitimini istediğiniz konularda malatya ve çevresinde hiç bir girişim bulunmamaktadır .

Yorumlar kapalı.