web statistics

Garanti Paracard Başvurusu Yapmadan Önce…


Yanında yüklüce para taşımak ve alışverişlerinde kredi kartı kullanmak istemeyen tüketicilerin ilk tercihi ATM kartı (veya banka kartı) oluyor. Kasada banka kartı POS’tan geçiriliyor ve şifreyle onay vermek suretiyle alışveriş tutarı karta bağlı olan banka hesabından düşülerek ödeme işlemi tamamlanıyor.

Garanti Bankası’nın ATM kartı olan Paracard da müşteriler tarafından oldukça fazla kullanılan bir kart. Kredi kartlarındaki taksit özelliği bu kartta olmasa da, Bonus özelliği sayesinde müşteriler Paracard ile yaptıkları alışverişlerde de bonus kazanabiliyorlar ve kazanılan bonusla tüm Bonus Program Ortakları’nda bedava alışveriş yapabiliyorlar. Garanti, yenilediği Paracard’ı şimdi de kullanım alışkanlıklarına uygun farklı çeşitlerde müşterilerine sunuyor. Eğer hangi Paracard’ı seçmeniz gerektiği kafanız karıştıysa, öncelikle Paracard çeşitlerinin detaylarını incelemenizde fayda var.

Paracard Debit

Paracard Debit standart banka kartının tüm özelliklerini taşıyor. Yani bu kartla alışveriş yapabilir ve ATM’lerden para çekebilirsiniz. Buna ek olarak alışverişlerinizde bonus kazanıyorsunuz. Kazandığınız bonuslarla bedava alışveriş yapabilir ya da birikmiş bonuslarınızı Bonus Card’ınıza aktarabilirsiniz.

Garanti ParacardYurt dışında MasterCard/Maestro veya Visa/Plus logolu tüm ATM’lerden bulunduğunuz ülkenin para birimi üzerinden para çekebilirsiniz. Ayrıca yurt dışı alışverişlerinizde de para yerine Paracard’ınızı kullanarak bonus kazanırsınız. Ancak burada ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var; yurt dışında Paracard’ınızla yaptığınız alışveriş harcamalarınız uluslararası kartlı ödeme sistemleri kuruluşlarınca belirlenen pariteden USD’ye çevrilerek Garanti Bankası’na iletiliyor. Bankaya gelen tutar, işlem tarihinde cari Garanti Bankası Gişe Döviz Satış Kurundan Türk Lirası’na çevriliyor ve bu tutara yüzde 1,5 oranına kadar olmak üzere komisyon eklenerek hesap özetinize yansıtılıyor. Yani yurt dışındaki alışverişlerde bonus kazanmanın size bir maliyeti var !

Ortam ATM Uygulaması sayesinde, Paracard’la hesabınızdaki paraya Paramatiklerin yanı sıra, yurt içinde diğer banka ATM’lerinden ulaşabilirsiniz. Diğer banka ATM’lerinde yapılan para çekme işlemlerinde 400 TL ve altı işlemler için 4 TL, 400 TL üzeri işlemler için tutarın yüzde 1,25’i masraf tutarı olarak alınıyor.

Paracard internet üzerinden ya da Mail Order aracılığı ile gerçekleştirilen alışveriş işlemlerine kapalı. Yani kartınızı sadece fiziksel POS üzerinden yapılan işlemlerde kullanabilirsiniz.

Sadece kendi adınıza Paracard başvurusunda bulunabilirsiniz ve 7 hesabınıza birden Paracard bağlayabilirsiniz.

Paracard Debit için kart ücreti ödemiyorsunuz, ancak kartınız çalındığında veya kaybolduğunda 5 TL’lik bir yenileme ücreti mevcut.

Paracard Trink

Trink kelimesine aslında Bonus Trink’ten aşinasınız. Adından da anlaşılacağı üzere Paracard Trink alışverişlerinizde temassız ödeme kolaylığı sağlıyor. Paracard Debit’in tüm özelliklerini taşıyan Paracard Trink bonus da kazandırıyor.

Günlük para çekme limitlerinizi İnternet Şubesi’nden değiştirebilirsiniz ve farklı hesaplarınız için farklı Paracard Trink çıkartabilirsiniz.

Paracard Debit ve Paracard Trink’le yaptığınız işlemleri adresinize ya da e-mail adresinize gönderilen ekstrelerden takip edebilirsiniz. Garanti Bankası’nda kayıtlı e-mail adresiniz yoksa ve yaptığınız alışverişlerin toplam tutarı 100 TL altında kalıyorsa basılı ekstre gönderilmiyor.

Paracard Debit’in aksine Paracard Trink için tek seferlik alınan 10 TL’lik kart ücreti var. Kayıp/çalıntı halinde ise yenileme ücreti olarak 5 TL alınıyor.

Paracard Web

İnternetten alışveriş yapmak istiyor ama kredi kartı bilgilerinizi vermek istemiyorsanız Paracard Web kullanabilirsiniz.

Bir sanal banka kartı olan Paracard Web’le internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde alışveriş tutarı kartınıza bağlı olan hesabınızdan düşer.

Kartınızın sizin isteğiniz dışında kullanımını engellemek ve güvenliğini artırmak amacıyla Paracard Web’in başlangıç limiti 0,01 TL olarak belirlenmiş. İnternette alışveriş yapmak istediğinizde, önce Paracard Web’e herhangi bir hesabınızdan para transferi yapmalısınız. Alışverişinizi yaptıktan sonra kalan parayı hesabınıza geri aktarabilirsiniz.

Paracard Web sahibi olmanız için Garanti İnternet Şubesi kullanıcısı olmanız gerekiyor. İnternet Şubesi’ne giriş yaptıktan sonra internet üzerinden Paracard Web’i ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

Paracard City

Bir şehir ve ulaşım kartı olan Paracard City tüm ulaşım harcamalarınızı ve diğer alışverişlerinizi tek kartla gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

Paracard City’nin ilk ürünü YeniKart, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde yaşayanlara özel bir kart. YeniKart ile, Yenimahalle’de yaşayanlar birbirlerine yardımcı olmanın yanı sıra, belediyeden sağlığa bir çok hizmete tek bir kartla ulaşabiliyor.

Paracard City şu an sadece Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde yaşayanlara özel sunuluyor. Siz de Yenimahalle Belediyesi içinde yaşıyorsanız, belediyeyle kontak kurarak kart talebinde bulunabilirsiniz. Yenikart ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Paracard Event

Kurumsal müşterilere hitap eden Paracard Event düzenlediğiniz etkinliklerde ve kampanyalarınızda müşteri memnuniyetinizi artırmak ve operasyonel kolaylık sağlamak için tasarlanmış.

Paracard Event’in proje ihtiyaçlarına göre uyarlayabileceğiniz kart ve görsel özelliklerini kullanarak düzenlediğiniz çekilişlerle dilerseniz para ödülü dağıtabilir, sosyal yardım hizmetlerinizde operasyonel kolaylık sağlar ve etkinliklerinizdeki nakit akışını kontrol altına alabilirsiniz.

Paracard Event’e başvurmak için çalıştığınız Garanti Bankası Şubesi’yle kontak kurmanız gerekiyor.

Paracard Business

Yine kurumsal müşterilere yönelik Paracard Business ile çalışanlarınıza ikramiye ve primlerini istedikleri gibi kullanma imkanı sunabilir; ticari partnerlerinizi, distribütorlerinizi, bayilerinizi ve satış ekiplerinizi motive edebilir ve şirket harcamalarınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Şirketlerin ödüllendirme sistemini daha çekici ve etkili hale getirmek için tasarlanan Paracard Business nakit çekime açılıp kapatılabiliyor, belli sektörlerde ya da işyerlerinde alışveriş sınırlaması getirilebiliyor.

Paracard Business’i kendi iş modelinize uyarlamak ve başvuru yapmak için çalıştığınız Garanti Bankası Şubesi’yle kontak kurmanız gerekiyor.

Hangi Paracard bana göre ?

Eğer detayları okumadan yazıyı hızlıca geçtiyseniz kısaca özetleyelim.

Bireysel banka müşteriyseniz Paracard Debit veya Paracard Trink’e internet üzerinden başvurabilirsiniz. Paracard Trink 10 TL karşılığında temassız ödeme imkanı sunuyor ve Garanti Bankası’nın ATM kartı Paracard Debit’in tüm özelliklerini taşıyor. Yani iki kart arasında seçim yapılacaksa belirleyici tek kriter bu.

Sıklıkla internetten alışveriş yapıyorsanız ve kredi kartı bilgilerinizi vermek istemiyorsanız sanal banka kartı Paracard Web ile güvenli bir şekilde online alışveriş yapabilirsiniz. Sanal kartınızı oluşturabilmeniz için Garanti İnternet Şubesi müşterisi olmanız gerekiyor.

Kurumsal müşteriler ise ihtiyaçlarına göre Paracard Event veya Paracard Business sahibi olabilirler. Kartlar hakkında ayrıntılı bilgiyi banka şubelerinden alabilirsiniz.

“Garanti Paracard Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 2 yorum

  1. hesap işletim ücreti adı altında haberiniz olmadan hesabınızdan para kesiliyor ayrıca havale için de %25 gibi bir rakam komisyon alınıyor..ve ayrıca müşteri hizmetleri gibi bir sisteme ulaşmanız çok zor..paracard ımdan kesilen paralar için ilgili mercilere dava açtım..bulaşmayın bu bankaya..!!

  2. Garanti bankasıyla çalışıyordum fakat inanın arkanızı dönmeye gelmiyor, en son 2 sene aradan sonra birikimimin bir kısmını Garanti ye yatırmıştım bir hafta bile sürmeden benim için hayat sigortası yapmışlar hiç bana sormadan, hesap işletim ücreti almışlar 2 senelik, bir sürü talimat yazmam ve o kadar saat boyunca kaybettiğim zamanda cabası en sonunda yapılan sigortayı iptal ettim yalnız hesap işletim ücretini iptal edemedim.

Yorumlar kapalı.