web statistics

Torunlar GYO A.Ş. Halka Arz Ediliyor


Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde halka arzediliyor. Fiyat Aralığı ile Talep Toplama yöntemi kullanılacak olan halka arzda talep toplama 13 – 15 Ekim 2010 tarihlerinde gerçekleşecek.

5,50 – 7,50 TL Fiyat Aralığı ile talep toplanacak olan, Torunlar GYO A.Ş. Halka Arzı için arzu eden yatırımcılar taleplerini, 13 – 15 Ekim 2010 tarihlerinde konsorsiyum üyeleri aracılığı ile halka arza başvuruda bulunabilecekler.

Torunlar GYO A.Ş. Türkiye’nin büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olarak dikkat çekiyor. Hisse senetleri için talep edilen 5,50 -7,50 TL fiyat aralığı da halka açık diğer GYO’larla karştırıldığında az değil, ancak borsanın yükseliş yaşadığı şu günlerde inşaat sektörünün ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının ortaklıklarının büyük sıçramalar yapacağına inananlar için uygun bir tercih olabilir.

Torunlar GYOTorunlar GYO’nun yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzının, yüzde 21,38’i sermaye artırımı ve yüzde 3,77’si ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,16 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 28,93’e çıkacak.

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 20’lik bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak.

Torunlar GYO halka arzı ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.