web statistics

Kredi Kartı Ekstresini Email ile Almak İçin Ne Yapmalıyım ? E-ekstre Talimatı Nasıl Verilir ?


Ülkemizde “kredi kartı kullanıldığında faiz ödenir” gibi yanlış bir anlayış vardır. Oysa kredi kartı borcu her ay düzenli olarak ödendiği takdirde hiç faiz ödenmez. Borcunuzu takip edebilmek ve zamanında ödeme yapmak için de öncelikle kredi kartı hesap özetinizi, yani ekstrenizi sorunsuz şekilde alabilmeniz gerekir (bkz. Kredi kartı ekstre bilgilerinizi incelemek neden önemlidir).

Ancak ne yazıkki başvuru sırasındaki yanlış adres bildirimleri veya postadaki gecikmeler nedeniyle bazen kredi kartı ekstreleri tüketicilerin eline geçmiyor ve bu kredi kartı borcu ödemelerinde sorunlara yol açıyor. Bunun önüne geçmek için de aslında çok kolay bir yol var. Eğer internet kullanıcısıysanız bankanıza e-ekstre talimatı verebilir ve kredi kartı hesap özetinizin her ay email adresinize gönderilmesini talep edebilirsiniz. Üstelik birçok banka posta gönderilen ekstre yerine e-ekstre tercih edenler için hediye puan ve TL kampanyaları düzenliyorlar. Bunlardan birkaçına birazdan değineceğiz. Öncelikle ekstrenizi email ile almak için ne yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

E-ekstre talimatı vermek aslında çok kolay. Bankanızın müşteri hizmetleri numarasını arayarak kredi kartınızın email adresinize gönderilmesini talep edebilirsiniz. Bu numaraları “kredi kartı borcu sorgulama” başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Eğer telefonda ilgili adımları kullanarak müşteri temsilcisine ulaşmakta zorlanıyorsanız, e-hesap özeti vermenin hala en kolay yolu şubeye gitmek. Bankanıza ait en yakın şubeye giderek kredi kartı ektrenizi email adresinize gönderilmesini istediğinizi söylerseniz şube çalışanları size yardımcı olacaklardır.

e-ekstreBankanıza email atarak esktrenizin email adresinize gönderilmesini talep etmeniz işe yaramayacaktır. Talebinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız, bunu ancak bankanızın internet bankacılığı şifre ve kullanıcı adınız varsa internet şubesinden yapabilirsiniz.

Basılı hesap özeti bankalar için de ek bir maliyet anlamına geliyor. Ekstreyi email ile göndermek ise neredeyse hiç ek maliyet getirmiyor. Bu yüzden de az önce bahsettiğimiz gibi bankalar e-ekstre kampanyaları düzenliyorlar. Basılı ekstre almaktan vazgeçip ekstrenizi email olarak almaya karar verirseniz alışveriş puanı vb. hediyeler kazanabiliyorsunuz. Bu kampanyalardan bazıları sizler için sıraladık. Kampanya geçerlilik bilgileri 22.10.2010 tarihi itibariyledir :

Garanti Bonus Card hesap özetinizi e-posta ile almak istediğinizi ilettiğiniz anda kartınıza 5 TL bonus yükleniyor. E-posta hesap özeti talebinizi 444 0 333 Alo Garanti, Garanti İnternet Şubesi ve Garanti şubelerinden yapabilirsiniz.

Fortis Worldcard ekstrenizi email ile alma talimyatı verirseniz 200 Worldpuan kazanıyorsunuz. Fortis İnternet Bankacılığı’na giriş yaparak hesap bildirim cetvelinizi e-posta takip etmek için talimat vermeniz veya 444 0 144 Fortis Telefon Bankacılığı’nı aramanız yeterli.

Finansbank Cardfinans sahipleri e-ekstre talimatı vermeleri halinde 5000 ParaPuan kazanıyor. E-ekstre talimatınızı, www.finansbank.com.tr ‘de yer alan Web’den e-Ekstre bölümünden veya İnternet Şubesi içerisindeki Kart işlemleri > Talimatlar > E-Ekstre Talimatı menüsünden, 444 0 900 Telefon Bankacılığı’ndan ya da CardFinans Şubeleri’nden verebilirsiniz.

DenizBank kredi kartı hesap özetinizi e-posta ile almak istediğinizi ilettiğinizde kartınıza 5 TL yükleniyor. E-posta hesap özeti talebinizi @çıkDeniz İnternet Şubesi,
444 0 800 DenizBank İletişim Merkezi ve DenizBank KİOSK’larından yapabilirsiniz.

ING Bank, kredi kartı hesap özetini e-posta ile almayı seçen ING Bank Bonus Card sahiplerine 5 TL bonus hediye ediyor. ING Bonus Card sahipleri hesap özetlerini yalnızca elektronik posta yoluyla almak istediklerini ING Bank şubeleri, www.ingbank.com.tr, 444 0 600 aracılığıyla iletebiliyorlar.

İş Bankası Maximum Kart sahipleri hesap özeti için e-ekstre tercih ettiklerinde 5 TL MaxiPuan kazanıyor. Maximum Kart sahipleri, hesap özetlerini yalnızca elektronik posta yoluyla almak için başvurularını İş Bankası şubeleri, isbank.com.tr, 444 02 02 ve Netmatik’ler aracılığıyla yapabilirler.

“Kredi Kartı Ekstresini Email ile Almak İçin Ne Yapmalıyım ? E-ekstre Talimatı Nasıl Verilir ?” üzerine bir yorum

  1. hesap ekıstraları zamanda alamıyoruz bazı aylar gelmiyor bankaya gsüylüyoruz ptt teyle gürüşün onlara süylüyoruz gelmemiş oyüzden çok zorluk çekiyoruz

Yorumlar kapalı.