web statistics

Altın Fiyatları 1650 Dolara Yükselecek mi ?


Daha önce sizlerle buradan paylaştığımız yazımızdan hatırlayanlar olacaktır; dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden Goldman Sachs, Temmuz ayında yaptığı açıklamada gelecek 6 ay için altın fiyatını 1.300 Dolar/ons, 12 ay için ise 1.365 Dolar/ons olarak açıklamıştı. Şimdi ise altın fiyatları için tahminlerini yukarı yönlü revize etti ve 3, 6 ve 12 ay için 1.400, 1.525 ve 1.650 Dolar/ons olarak açıkladı. Goldman Sachs yayınladığı raporda, ABD’de yeni bir tur parasal genişleme yaşanacağı öngörüsü ile altın fiyatının tırmanmaya devam etmesini beklediklerini vurguladı.

Aynı haberde JP Morgan’ın da önümüzdeki sene altının ons cinsinden dolar fiyatının 1400 dolar civarında olağı yönünde görüş bildirdiği yazıyor. Türk yatırımcısının bilmesi gereken bunun ise altın fiyatlarının 1400 dolarda sabit dolaşacağı anlamına gelmediği. Yıl içinde altın fiyatları bazen aşağı bazen yukarı hareket edebilir. Altında tarihi rekor seviyelere gelinmesine rağmen fırsatlar var, ancak bu fırsatlardan faydalanabilmek için bir yatırım disipliniyle hareket etmek gerekir. Yani altına yatırım yapacaksanız bazı noktalara karar vermiş olmanız lazım. Bu noktalar da kar realizasyonu ve stop loss noktaları. Tabii yatırımınızın vadesinin ne kadar olacağını da bilmeniz faydalı olacaktır.

Altin Fiyatlari 1650 Dolar OlacakmiBaşlığımızdaki sorunun cevabına gelirsek; altın ile ilgili uzun vadede yükseleceğine dair inancımızda bir değişiklik yok. Bu nedenle, uzun vadeli portföyünde çeşitlilik arayan yatırımcıların portföylerinin yüzde 30’u civarında pozisyon taşıyabileceğini düşünüyoruz. Altının ons cinsinden dolar fiyatları 1650 dolara mutlaka gelecektir, ama orada ne kadar kalıcı olacağı çok belirsiz. Bizce öncelikli hedef 1400 dolar seviyesinde kısmi de olsa bir kar realizasyonu; daha sonra tekrar pozisyon açmak için bir gerilemeyi beklemek uygun olacaktır.

Ama her zaman altını çizdiğimiz şu gerçeği unutmamanız gerekir ki; makalelerimizde yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyelerimiz, yorum ve tavsiyede bulunan bizlerin kişisel görüşlerine dayanır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayacaktır. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı vermek yerine bir profesyonelden desktek almanız daha uygun olabilir.