web statistics

Akbank Wings Sanal Kart Kampanyasına Başvurmadan Önce…


Yıl sonuna yaklaştığımız şu dönemlerde sanal kart kampanyaları bankaların sevdiği kampanyalar arasında yer alır. Bankalar, üst yönetime taahhüt verdikleri ve alacakları primi belirleyecek olan sene sonu kart sayısı hedeflerine ulaşmak için bu tür kampanyalara yönelirler. Sanal kart kampanyalarında mevcut kart müşterilerine çapraz satış yaptığınız için başvuru değerlendirme, istihbarat, tahsis, plastik kart maliyeti olmadığından kart hedefine ulaşmak için güzel bir fırsat oluşuyor.

Gerçekten cazip bir sanal kart kampanyası yaparsanız, kısa sürede dövizin de zayıf bir seyir izlediği şu dönemde kart sayınızı kolayca artırabilirsiniz. Bir de ülkemizde internet üzerinden grup alışveriş hizmeti veren Grupanya, Grupfoni, Şehir Fırsatı, Mekanist, Yakala.co gibi web sitelerine olan talebin de arttığını düşünürseniz, daha güzel zamanlama olamaz.

Bu seneki ilk sanal kart kampanyası örneğini uçuş mili kazandıran Wings kredi kartında görüyoruz. 31 Ekim 2010‘a kadar arasında Wings Card sahipleri Bireysel İnternet Şubesinden sanal kart oluşturup kullanmaları durumunda, 100 TL ve üzeri alışverişlerde yüzde 10 indirim avantajından yararlanabilecek. Böyle okuyunca ilgi çeken bu kampanyanın “AMA”larına gelirsek :

# Bu kampanyada indirim tutarı müşteri başına maksimum 50 TL ile sınırlı. Yani sanal kartınızla 500 TL’nin üzerinde alışveriş yapmanızın size bir faydası olmayacaktır.

# İndirim avantajı Akbank’ta kayıtlı iletişim adresleri İstanbul olan müşterilere sunulmuş. Büyük ihtimalle yukarıda bahsettiğimiz gibi lokasyon olarak İstanbul ağırlıklı avantajları sunan bu web sitelerinin cirosunu hedefledikleri için bu şekilde tasarlamışlardır.

# Ek kartlar kampanyaya dahil değil. Bu da şu demek oluyor, interneti en çok kullanan genç kesimin ebeveynlerinin asıl kartlarını kullanmaları gerekecek.

# Kampanya kapsamında yapılacak toplam indirim tutarında da 100 bin TL’lik bir sınırlama getirilmiş.

# Eğer Akbank kredi kartınızı 20 Ağustos 2010 tarihinden sonra aldıysanız yine geçmiş olsun, bu kampanyadan faydalanamıyorsunuz.

Wings Sanal KartYine de tüm bu “AMA”lara rağmen Akbank’ın sanal kart vermek için müşterilerinden talep göreceğine inandığı bir kampanya zahmetine girmiş olması takdir edilebilir. Çünkü geçen yıllar boyunca yaşadığımız tecrübelerden gördük ki, birçok banka talep yaratacak bir kampanya zahmetine girmeden sanal olsun, fiziksel olsun kart basıp gönderiyor. Hatta geçtiğimiz yıl sizlerle buradan paylaştığımız “ikinci nesil Shop & Miles” uyanıklığı bunun için güzel bir örnek olabilir. Hikayeyi merak edenler için burada kısa bir paragraf açıp konu hakkında kısa bir bilgi vermek istiyoruz :

Kredi kartı sayısında Yapı Kredi’yle zirve için kıyasıya yarışırken Shop & Miles kredi kartlarında Visa ile anlaşması biten Garanti Bankası, tüm geçerli kredi kartları için biri Mastercard, diğeri American Express olmak üzere iki ilave kredi kartı daha göndermişti. Kredi kartı yıllık aidatı / ücreti konusunda belli hacmin altında kalmaları durumunda gözünün yaşına bakmadan kart ücreti yansıtan bir kurum olan Garanti Ödeme Sistemleri, bu manevra ile Shop & Miles portföyünde bulunan kredi kartı sayısını bir anda iki misline çıkartarak zirve rakibi Yapı Kredi karşısında önemli bir avantaj elde etmişti. Üstelik bu manevrayla yine aynı portföyden elde edebilecekleri kart ücreti potansiyelini ikiye katlamışlardı.

Tekrar Wings kampanyasına dönecek olursak; sanal kartın limiti müşteri tarafından belirlenmesi ve kart numarasıyla CVV2 kodunun mevcut kredi kartınızdan farklı olması internetten alışverişlerde daha fazla güvenlik anlamına geliyor. Eğer internette bahsettiğimiz teklifler sunan web sitelerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapmayı düşünüyorsanız, 31 Ekim’e kadar sunulan yüzde 10’luk indirim fırsatından yararlanmak için acele edin.