web statistics

ING Bank’tan Başarılı Bir Kredi Kartı Kampanyası


ING Bank tüketici finansmanı ürünleriyle ilgili kampanyalarını tanıtmak için son yılların popüler yerli dizilerinden 1 Kadın 1 Erkek‘in yıldızlarından Demet Evgar ve Emre Karayel’i kullanarak normal şartlardan daha fazla bir talep oluşturdu. Bu durumu sayfamıza gelen ziyaretçilerden elde ettiğimiz istatistiklerden görebiliyoruz. Ancak bu durumun sitemize özel bir durum olup olmadığını tespit etmek istediğimizde, karşımıza çıkan grafiği sizlerle de paylaşmadan edemedik.

Sizin de görebileceğiniz gibi google trend analizinde ING Bank kredi kartı aramalarında Şubat ayının ikinci yarısından sonra büyük bir artış var. ING Bank web sitesinde de görebileceğiniz gibi, ING Bank konuyla ilgili basın açıklamasını 27 Şubat 2010 tarihinde yapmış. Bu tarihe kadar ING Bank tarafından hangi kredi kartının verildiğini bile çok az kişi tarafından bilirken, aynı dönemde hem ING Bank kredi kartı, hem de ING Bonus aramalarında paralel olarak belirgin bir sıçrama gerçekleştirmiş.

ing bonus grafigi

Bu sıçramanın ne kadarını kredi kartı başvurusuna çevirebildikleri bankanın sırrı olarak kalacaktır, ancak bakıldığında Bonus sistemine dahil diğer kredi kartlarının yoğun müşteri kazanım kampanyaları arasında önemli bir başarı elde etmiş gibi gözüküyorlar. Üstelik bir süredir bankada yaşanan yerli CEO sıkıntılarına rağmen böyle bir farkındalık gerçekten dikkat çekici.

ing bonus card reklamiBu örnek Bonus olsun, World olsun büyük kredi kartı sistemlerine dahil olup yeni müşteri kazanımı hedefleyen bankalar için önem teşkil ediyor. Şemsiye bir kredi kartı markasının altında yer alma kararını verdiyseniz, tüketicilerin sizin sunduğunuz kredi kartının farkına varmasını ve neticesinde tercih etmesini istiyorsanız, özellikle tüketicinin günlük hayatında yer alan TV dizilerindeki karakterlerden faydalanmayı düşünebilirsiniz. Tabii gidin Aşk-ı Memnu gibi popüler ancak ömrünü tamamlamış bir diziye dalın demiyoruz. Popülarite açısından magazin sayfalarında yerini henüz almaya başlamış, internette bir fan kitlesi oluşmuş dizileri veya programları düşünmek daha ekonomik olacaktır. Türk Malı artan fan kitlesiyle bu amaç için bir potansiyel oluşturabilir.

Bizden duymuş olmayın ama HSBC radyo spotlarında tanıdık sesler duymaya başladık. Yarın öbür gün BKM Mutfak ekibiyle yapılacak bir kampanya (HSBC paraya kıyarsa tabii), HSBC kredi kartları için böyle bir potansiyel sağlayabilir. Böyle bir kampanya hem HSBC, hem de Advantage kredi kartı ağına dahil olan bankalara doğru satış organizasyonuyla yardımcı olacaktır.

Tabii her zaman Finansbank ve Fix Card örneğinde olduğu gibi herhangi bir TV dizisi, yıldızı veya ünlü karakterden faydalanmadan kart aidatı olmadığını iddia ettiğiniz, ancak daha önce başka kredi kartlarında yer almayan masrafların bulunduğu bir kredi kartı çıkartıp, onun da tanıtımını yapabilirsiniz. Ama sonrasında tüketicilerin bu sayfalardan ürünün gerçek yüzünü öğreneceğine emin olabilirsiniz…