web statistics

Citi Axess Platinum Kredi Kartı Başvurusu Yapmadan Önce…


Kredi kartı pazarının önemli oyuncularından Akbank’ın dün yaptığı açıklamaya göre; Akbank ve Citibank işbirliğiyle 2008’de yaratılan Citi Axess kredi kartına ilişkin işbirliği anlaşması 2018’e kadar uzatıldı.

Açıklamada, Akbank ve Citibank tarafından 2008’de 3 yıl için imzalanan bir işbirliği anlaşmasıyla sunulan Citi Axess’in başarılı büyüme stratejisinin sonuçlarını verdiği, bu bağlamda iki kurum arasında kredi kartları işbirliğine yönelik anlaşmanın süresinin 2018 yılına kadar uzatılarak, anlaşmanın toplam süresinin 10 yıla çıkartıldığı belirtildi.

Bazı okuyucularımız bilmiyor olabilir diye altını çizmekte fayda görüyoruz; Citibank ülkemizde kredi kartlarını bir destek ürünü olmaktan çıkartıp temel ürünlerden biri haline getiren ilk banka. Ayrıca bir kaç yıl önce Akbank hisselerinin yüzde 20’sini satın alarak Akbank’ın stratejik ortağı konumuna geldi.

Citibank’ın tam kriz öncesi yaptığı bu hisse alımı hiç şüphesiz uluslararası finans devinin gerçekleştirdiği en akıllı hareketlerden biri oldu. Amerika’da çok zor günler geçiren Citibank, bu ortaklık sayesinde kriz döneminde bile oldukça göz kamaştırıcı karlar ortaya koyan Türkiye’nin en büyük özel bankasına ortak olmuş oldu.

Tekrar konumuza dönelim. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler; bu anlaşmanın uzatılacağının önceden bildikleri için olsa gerek, Citibank üst gelir grubunda yer alan tüketicileri hedefleyen Citi Axess Platinum kredi kartı ile karşımıza çıktı.

Citi Axess Platinum“Citi Axess Platinum kredi kartı ile 3 kat kazanın” sloganıyla karşımıza çıkan bu yeni ürün aslına bakarsanız Citi Axess Gold kredi kartının tüm özelliklerine sahip ve süpermarket, yakıt ya da restoran kategorilerinden birini seçerek, seçilen kategorideki her alışverişte 3 kat chip-para kazanma imkanı tanıyan bir kredi kartı. Üstelik alışveriş yapılan yer Axess üye işyeri olmasa bile 3 kat kazanılıyor.

Peki Citi Axess Platinum kredi kartıyla nasıl 3 kat chip para kazanılıyor? Kredi kartınız elinize ulaştığında, 444 0 500 Citiphone’u arayıp müşteri temsilcisine bağlanarak; süpermarket, yakıt ya da restoran kategorilerinden bir tanesine kayıt yaptırmak gerekiyor. Müşteri temsilcinize nasıl ulaşmanız gerektiğinin sesli yanıt sistemi üzerinde net olarak belirtiliyor olacağını umuyoruz.

Citi Axess Platinum‘un sunduğu ayrıcalıkları Citibank’ın listelediği şekilde paylaşıyoruz. Bu özelliklerin detaylarını öğrenebilmek için Citibank’ın web sitesine başvurabilirsiniz.

* Taksitli alışveriş ve chip-para
* Sonradan Taksit
* Taksitli Nakit
* Borç Transferi
* Ekstra Nakit
* Kolay Yaşam
* Citi World Privileges
* Sıcak İkramlar
* Seyahat Sigortası
* Alışveriş Sigortası
* Kart Borcum Güvende Planı
* Fatura Ödemeleri

Web sitesinde 3 kat chip-para kazanımıyla ilgili olarak ilgili detaylı bilgi ve koşullardan oluşan mütevazi bir liste var. Buradan bizim dikkatimizi çeken şartları paylaşmamız gerekirse:

# Bir takvim yılı içerisinde en fazla 4 kere kategori değişikliği yapılabilmekte. Ekstra chip-para kazanabilmek için harcama yaptığınız işyerinin BKM’nin belirlediği kategori kodları ile raporlama yapıyor olması gerekmekte. Banka ayrıca gerekli gördüğünde önceden bilgilendirme yapmak koşulu ile harcama kategorilerini değiştirebiliyor.

# Yapılan harcama seçtiğiniz kategoriye aitse, bu harcamada normalde kazanacağınız chip-para miktarının 3 katı kadar chip-para kazanılıyor. Yapılan harcama seçtiğiniz kategorinin dışındaysa, standart chip-para kazanım oranlarında chip-para kazanılıyor.

# Standart bir uygulama olan kredi kartlarının ticari ve yeniden satış amaçlı toplu alışverişler için yapılan harcamalarda kullanılması halinde, chip-para kazanım hakkından ve diğer kampanya uygulamalarından faydalanma şartlarını banka, tek taraflı belirleme hakkını kendinde tutuyor. Yani akaryakıt istasyonu sahibisiniz, Citi Axess Platinum kredi kartınız var ve sektör olarak akaryakıt seçtiniz. İstasyonunuza kredi kartınızla ödeme yapmak suretiyle mal alırsanız ve Citibank bunu tespit ederse, o chip paraları size yar etmez.

Citi Axess Platinum kredi kartıyla 3 kat chip para kazanımı, halihazırda birçok üst segment kredi kartında uygulanan “misli puan kazanımı veya harcanması” şeklinde karşımıza çıkıyor. Axess üye işyerlerinde misli misli kazanılan puanları harcamak güzel bir fikir; ama ancak belli kredi kartı harcamalarınızı, size alternatif olan sektörlerde yüksek tutarlarla alışveriş yapıyorsanız. Ekstrelerinizi inceleyerek bu sunulan sektörlerdeki yüklü alışverişlerinizin sık bir frekansa oturduğunu görebiliyorsanız, Citi Axess Platinum’a başvuru yapmayı düşünebilirsiniz.