web statistics

2010 Bodrum Tatilinde Hangi Kredi Kartı Kullanılır ?


Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Çeşme’de hangi kredi kartlarının kullanılmasının avantajlı olacağına dair yazımızı burada sizlerle paylaşmıştık. Bugünkü yazımızda bir başka yerli turist için gözde tatil beldesi olan Bodrum’a özel avantajlar sunan kredi kartlarından bahsetmek istiyoruz.

İdeal tatil anlayışı kişiye göre farklılık gösterir, ancak asıl amacın bir sene içinde sadece birkaç hafta ile sınırlı olan bu imkandan en yüksek keyfi alarak faydalanmak olduğu söylenebilir. Bir önceki yazımızda bahsettiğimiz ve birazdan bahsedeceğimiz bu tür avantajlar, tüketicilere büyük tasarruflar sağlamayacaktır, zira bankalar kampanyaları tasarlarken buna özen gösteririr. Ancak kredi kartı programları tarafından sunulan bu küçük avantajları bilerek, kart kullanım tercihini ona göre belirlemek Türk tüketicisinde oluşturmaya çalıştığımız “bilinçli finansman tercihleri” hedefimiz içinde bulunuyor.

Gelelim 2010 yazında Bodrum belediyesi sınırları içerisinde tatil yapacak kart sahipleri için avantajlar sunan kredi kartlarına…

İlk olarak Yapı Kredi Adios kredi kartlarından bahsedebiliriz. Öncelikle Bodrum’dan bağımsız olarak bilmenizde fayda olacak bir bilgi vermek istiyoruz. Adios Card sahipleri için yaz boyunca İzmir, Dalaman, Antalya ve Bodrum havalimanlarında bedava shuttle transfer imkanı sunuluyor. Ücretsiz shuttle kampanyasından faydalanmak için uçak biletlerinin Yapı Kredi Seyahat Hattı’ndan alınması gerekiyor. Yapı Kredi Seyahat Hattı fiyat açısından bakıldığında uçak bileti satan diğer seyehat acentalarından daha ucuz veya pahalı değil. Ama uçak biletine para verecekseniz, bu şekilde hem Adios’un taksit avantajından yararlanıp, hem de Çeşme, Bodrum gibi havaalanlarının şehir merkezine uzak olması nedeniyle ulaşımın pahalı olduğu beldelerde ücretsiz shuttle hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Çeşme’de olduğu gibi Bodrum’da da Adios Card‘ı belli mekanlarda (Bagno, Balıkçı Sait, Casita Beach, Divan Palmira, Maki Beach, Maki Otel, The Marmara Beach, Yu Otel) kullanan tüketicilere özel pos üzerinden yüzde 10 indirim fırsatından yararlanma imkanı tanınıyor. Kampanya şartlarına bakarsak :

Kampanyadan kazanılan indirim tutarları otomatik olarak bir sonraki ayın 2. Cuma günü kart sahiplerinin hesap özetlerine yansıtılıyor. Doğal olarak, puan harcamaları ve nakit çekim işlemleri kampanya kapsamına dahil değil. Kampanya kapsamında aynı ay içinde kazanılabilecek indirimde üst limit 250 TL olarak belirlenmiş. Bu üst limit bazılarınızı biraz rahatsız edebilir, ancak birazdan bahsedeceğimiz kampanyanınkinden daha iyi bir üst limit olduğunu belirtmek isteriz.

bodrum kalesiDeniz, güneş ve eğlence dolu bir tatil için Bodrum’u tercih edecek kredi kartı sahiplerinin bu ziyaretleri sırasında kullanmayı tercih edebilecekleri bir başka kredi kartı da Axess olabilir. Bodrum’da Akbank üye işyerleri, otel ve restaurantlarda (yani Akbank POS’u bulunan otel veya restoranlarda) Axess’le yapılan 100 TL ve üzeri harcamalarda yüzde 10, (toplamda 50 TL) indirim kazanma fırsatı var. Kampanyanın biraz daha detayını merak edenler için paylaşalım :

Kampanya 21 Haziran – 10 Ağustos tarihleri arasında geçerli. Kampanyadan yararlanmak için Turkcell’den 4566’ya; diğer operatörlerden 0532 752 4566’ya sms göndermek gerekiyor. Kayıt sonrası belirtilen sektörlerde (Hotel, Restoran, Cafe) 100 TL ve üzeri işlemlerde yüzde 10 indirim kazanma şansı elde ediliyor.

Yapı Kredi kampanyasında, indirim tutarları hesap özetine yansıtılırken, Akbank indirimi chip-para olarak alışveriş sonrası kazandırıyor. Yani ödediğiniz ekstrede bir azalma söz konusu değil. İşlemi gerçekleştirdiğiniz üye işyeri Akpos üyesiyse ve gün sonu yapmak için birkaç gün beklerse, siz de chip parayı hesabınızda görebilmek için beklemek zorunda kalırsınız. Akpos üye işyerlerinde chip-paranın karta yüklenmesi için üye işyerinin günsonu alması zorunlu olmasından kaynaklanan bir durum. Axess üye işyerlerinde alışveriş sonrası yüklenebiliyor.

İndirim kampanyasından Axess, Wings, Fish, Carrefour Axess ve bu kartlara bağlı ek kartlar yararlanabiliyor. Bu avantaj, chip-paraları dönem sonunda otomatik olarak Wings kredi kartına mil puan olarak yüklenen Wings kredi kartı sahiplerinin hoşuna gidecektir.

Kampanya ile ilgili dikkatimizi çeken şartlardan bazıları, bir müşterinin tüm kartları ile kazanabileceği indirim tutarının 50 TL ve kampanya süresince toplam dağıtılacak ödül tutarının Bodrum için 250.000 TL ile sınırlı olması. Açıklamak gerekirse, Ağustos ayında Bodrum’a gitmeniz durumunda, toplam indirim tutarı dağıtılmış olduğundan kampanyadan eli boş dönebilirsiniz.

İncelemelerimiz neticesinde Bodrum ve Çeşme’de kredi kartı kullanımına avantajlar sağlayan kampanyaların bunlar olduğunu gördük. Eğer güncel ve bahsetmeye değer başka kampanyaların olduğunu düşünenler varsa buraya yorum olarak eklemeleri durumunda bahsi geçen kampanyayı inceleyip ilgili yazılarımızı güncelleyebiliriz.