web statistics

Kara Listede miyim? Kara Listeden Nasıl Çıkabilirim?


Bugüne kadar halk arasında kara liste olarak bilinen negatif kredi kayıtlarıyla ilgili pek çok yazı yayınladık. Ancak hala birçok okurumuzdan “kara listeden adımın silinmesini istiyorum” tarzında emailler geliyor. Bugünkü yazımızda şimdiye kadarki tüm yazılarımızı özetleyen kısa soru-cevaplarla, kara liste ile ilgili merak ettiklerinizi yanıtlamaya çalıştık. Kara listeyle ilgili kapsamlı bilgi sahibi olmak için lütfen tüm maddeleri dikkatle okuyun. Daha fazla bilgi almak istediğiniz konular için ilgili linklere tıklayın.

1. Kara liste nedir ?

Kara liste aslında Merkez Bankası tarafından tutulan, kişiler ve kurumlar bazında sorunlu bireysel krediler, çek ve senetler ile ilgili bir veritabanına halk arasında verilen isimdir. Ancak kredi ve kredi başvuruları sırasında referans alınan bir başka kaynak vardır. Bu ikinci kaynak KKB kayıtları (bkz. Kredi Kayıt Bürosu) olarak geçer. Halk arasında kara liste olarak tabir edilen kayıtlar, bu iki ayrı kurum tarafından oluşturulmuş veritabanlarından meydana gelmektedir.

2. Merkez Bankası kayıtları ve KKB kayıtları arasında ne fark var ?

KKB, üyeleri bankalardan oluşan bir kuruluştur. Bu kuruluş tarafından saklanan veritabanı kredi ve kredi kartı başvurularınızda, bir çok banka tarafından Merkez Bankası veritabanına kıyasla öncelikli referans olarak kullanılır. KKB ile ilgili geçmişte yazdığımız makalemizde de görebileceğiniz gibi, bu veritabanında Merkez Bankası kayıtlarının aksine sadece sorunlu kayıtlar değil, kişilerin sahip oldukları bireysel kredi veya kredi kartları kullanımlarıyla ilgili oldukça detaylı bilgiler saklanmaktadır.

3. 2009’daki sicil affında hangi kayıtlar silindi ? Neden hala bankada kaydım görünüyor ?

Sicil affıyla ilgili yasa sadece Merkez Bankası veritabanı kayıtlarında yer alan sorunlu bireysel krediler, çek ve senetlerle ilgili kayıtların; bu kayıtlara sebep olan borçların belirtilen bir tarihe kadar geri ödemesinin tamamlanmış olması durumunda silinmesi şartını gerektiren bir yasal düzenlemedir. KKB tarafından tutulan kayıtlarla ilgili bir yaptırım veya hüküm içermez.

4. Ne yaparsam kara listeye girerim ? Yeni başvurularım nasıl sonuçlanır ?

Kullanılan kredi kartı, bireysel kredi, çek ve senetlerden dolayı takip başlatılması durumunda iki veritabanında (Merkez Bankası ve KKB) ilgili kişi nezdinde takip kaydı yaratılır. İdari ve kanuni takip olarak iki tür takip bulunur. Yasaya göre 90 günü aşan gecikmeler hakkında yasal takip başlatılır. İdari takip de ise bu süre bankaya göre değişir. (bkz. kanuni ve idari takip arasındaki farklar)

Bireysel kredi / kredi kartı geri ödemelerinde yaşanan gecikmeler ise sadece KKB veritabanında yer alır. Krediler için gecikme durumu, kredi sözleşmesinde yer alan geri ödeme planında belirtilen tutarların tarihlerinde yatırılmaması durumunda oluşur. Kredi kartlarında ise ekstrede belirtilen asgari ödeme tutarının son ödeme tarihinde yatırılmaması durumunda oluşur.

Bir ay ödemeyip, ertesi ay iki aylık ödeme yapsanız bile gecikmenin oluştuğu tarihi takip eden ay içinde gecikmeyle ilgili kayıt KKB’ye iletilir. Ancak bu kayıt yeni kredi veya kredi kartları başvurularında gecikme durumu devam etmiyorsa olumsuz bir sonuç doğurmayacaktır. Başvuru sırasında devam eden bir gecikme olması durumundaysa, hiçbir banka başka bir bankayla geri ödeme sorunu yaşayan tüketiciye kredi veya kredi kartı vermek istemeyeceğinden olumsuz netice doğurabilir.

5. Kara listede olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim ?

Merkez Bankası bünyesinde tutulan veritabanındaki kayıtların T.C. Merkez Bankası’nın kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları kapsamına girmesinden dolayı, gerçek ve tüzel kişiler kendilerine ait bilgileri talep edebilirler. Nasıl başvuru yapılacağıyla ilgili buraya tıklayın.

KKB ise kendi kayıtlarını bireysel kullanıcılara açmamaktadır. Tüketiciler bu veritabanındaki kendilerine ait bilgilere bir üye kuruluş, yani kredi başvurusu yapacakları banka aracılığıyla ulaşabilmekteler. Bu bilgiyi edinmek için kredi başvurusunda bulunmuş olduğunuz bankanın, KKB’nin Müşteri İtirazları Değerlendirme Sistemi aracılığı ile bu talebinizi KKB’ye iletmesi şarttır. KBB’nin konuyla ilgili detaylı yazısını okumak için buraya tıklayın.

6. Benim hiçbir bankaya borcum yok. Hiç gecikmeye veya takibe düşmedim. Kaydım kesinlikle hatalı. Ne yapmalıyım ?

Hatalı kayıt sebepleri çok geniş olmakla beraber geçmişe göre çok daha az rastlanmaktadır. Bu nadir rastlanan durumla ilgili olarak yapılması gerekenlere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

7. Hangi durumlarda kayıtlarda düzeltme yapılır ? Düzeltme yapılması için ne yapmalıyım ?

Merkez Bankası kayıtlarında olsun, KKB kayıtlarında olsun bir kişiye ait kaydın mevcut durumu yansıtmaması durumunda, kaydı yaratan banka aracılığı ile kayıtların güncel durumu yansıtacak şekilde güncellenmesi için talep yapılabilir. Bunun için kaydı yaratan bankaya yazılı olarak başvurmak gerekmektedir.

8. Tüm borçlarımı ödedim, hakkımda idari takip de yok. Kara listeden çıkmış mıyımdır ? Neden hala kredi alamıyorum ?

Bu konuyla ilgili yasal bir düzenleme bulunmamakta ve dönem dönem bankaların kredi politikalarına göre değişiklik göstermekle beraber, geri ödemesi tamamlanmış ve hakkında takip süreci sona ermiş kayıtlar takip süreci sona erdikten 5 sene sonra silinir. Geri ödemesi hiç gerçekleşmemiş takiplerde borçlar hukuku devreye girer ve 10 senelik bir zaman aşımı söz konusu olur. Ancak 5 sene sonradan kara listeden çıkmış olmanız, bankaların size yeni başvurularınızda kredi açacağı anlamına gelmemektedir. Banka kredi politikaları çerçevesinde kendi kayıtlarını kullanarak kredi verip vermeme hakkına sahiptir.

9. Kara liste kaydımı sildirebilir miyim ?

Yanlış bir kayıt söz konusu değilse kayıtların silinmesi mümkün değildir.

10. Kaç yıl kara listede kalacağım ?

Gecikmelerde kayıtlar 12 ay geriye gitmektedir. Takibe düşmüş, daha sonra geri ödemesi tamamlanıp takip statüsü düzelmiş kayıtlarda ise 5 senelik bir süre söz konusudur. Geri ödemesi tamamlanmamış kayıtlarda ise zaman aşımı 10 senedir.

11. Geçmişte hakkımda idari / kanuni takip başlatılmıştı, ama borcumu faizi ile birlikte geri ödedim. Şimdi kredi alabilmek için ne yapmalıyım ?

Öncelikle bankalarla borç ilişkisi yerine mevduat ilişkisi kurmanız, çalıştığınız şube ve çalışanlarla bir iletişim kurmanıza yardımcı olur. Söz konusu bankanın kredi dışı ürünlerini (otomatik ödeme, yatırım fonu, mevduat vb.) yoğun olarak kullanmaya özen gösterin. Üç ila altı ay arası, böyle bir ilişki kurduktan sonra geçmişteki takip kayıtlarınızla ilgili durumun sona erdiğini gösteren belgelerle başvurunuzu şubenizden şahsen yapın.

“Kara Listede miyim? Kara Listeden Nasıl Çıkabilirim?” üzerine 33 yorum

  1. kredi kk çek ve senet ödenmezse kaydı tutultur diyelimki benim tlf su elektrk buradaki sözleşmelerden doğan yasal takip yada idari takip drumlarının kayıtlarıda karalisteye girme sebemidir?

    • bir esnaf olarak kara listeye girmedim ama şuan bir esnafım işimi büyütmek kazanmak kazandırmak işletmeyi büyütmek işçi çalıştırmak kim istemez işim iyi hiç bir bankaya borcum yok ama kara listede olmak benim önümü kesiyor devletimizden bu işe bir çözüm istiyoruz saygılar

  2. @Ziyaretci // 15 Ağustos 2010

    Abonelik gerektiren ve finansal hizmet olmayan servislerden kaynaklanan gecikmeler kkb ve tcmb veritabaninda bulunmaz.
    Tabii kuruma cek senet imzaladiysaniz o zaman borcunuz nedeniyle degil ancak cek veya senetten dolayi kayit yaratilir.

  3. ya bu tefeci kurumlara insanımız soyduruluyor….faaizle iş yapmak normal gibi insanlar alıştırıldı….bu bankalardan nefret ediyorum….yüzlerinde meymenet yok

  4. eşim kara listede idi 2005 te 5 yıllık süreyi doldurmasına rağmen hala kredi alamıyoruz üniversite öğrencilerine dahi kart dağıtan bankalar , devlet sektöründe çalışan eşimin kredi isteğini bu nedenle geri çeviriyor… bizler harcadığımız paraları faiziyle ödedik ,bugün kredi verilse . ,varsay geciktirdik faiziyle son kuruşuna kadar yine yatıracaz… bizler kendi ülemizde sıkıştığımız yerde bi kredi çekebilmek için tırmalarken trilyonları götürenler torba morba bahanesiyle ödüllendirilsin müslüman geçinen ey zatlar hakmıdır,,,,,,bu listeden nasıl kurtulabiliriz.devlet af getiriyor devlet bankasından dahi kredi alamıyoruz mantığın böylesi

    • eşiniz borcunu ödemiş ve bir iş yerinde çalışıyorsa yada resmi olarak kendi işini yapıyor gelirini belgeliyorsa halk yada ziraat yani devlet bankalarına baş vursun kredi yada kredi kartı alacaktır
      bben öyle yaptım şimdi sorun yok

    • handan hanım haklı bir insan bir hata yapıp istemiyerekte olsa borcunu ödemiye bilir haliyle bankalar bu borcu alıyor zaten faiziyle ben bankadan kredi çekmiştim sendika sorunlarından dolayı taksidimi gününde öderken işten çıkarıldım haliyle ödiyemedim insanlara yaergısız infaz yapıp ceza kesmek akıl almaz türk ekonomisi hiçbir zaman ilerlemedi ilerliyemecek bu düşüncelerle

    • Handan hanım, keşke ödemeseydiniz. Ödeseniz de ödemeseniz de aynı politika uygulanıyor çünkü. Ben bankaya gittiğimde taksitlendirme bile yapmak istemediler adamın ağzının suları akıyordu biz senin evine gelip dandik buz dolabını napalım 3 yıllık çamaşır makinanı napalım dedi bana gözümün içine baka baka, biz bekleriz dedi faiz koyarız %90 lara kadar kafamıza estiğince faiz koyarız sonra bekleriz sen araba alırsın, evlenirsin, ev alırsın birşey alırsın ozaman tepene bineriz. İşte bunların temel düşünceleri budur. Bence herkes bıankalarla çalışmayı bıraksın birikimini yastık altı yapsın bakalım ozaman bu kara liste kalıyor mu. Kredi çekmek yerine para biriktirin. Kredi kartı ile faiz ödemektense şuan almayın 2 ay bekleyin ne diyeyim. Herkesin birlikte hareket etmesi lazım ki düzen değişsin, kan emici düzen yoksa bu şekilde devam eder çünkü çok kar ediyorlar bu şekilde.

  5. arkadaşlar ben türküm şu yorumlarınızı okudukça içim acıyor türkiyenin türk bankalırının nedenli faizle para kazandıklarını malum herkez biliyor buda bir iş ama bu devlet bu düzeni kurdukça böyle devam edecektir ben kızımın ameliyatı için baş vurmadığım banka kalmadı beyin ameliyatını hayır sever bir doktor yaptı hemde israil asıllı bir doktor ameliyatın gerçek parası 135 milyardı ben bir sitede bahçıvanlık yapan işçiyim ve bu parayı bulmam imkansızdı çalmadığım kapı kalmadı o nefretle baktığımız yahudi benim çocuğumun ameliyatını hiç para almadan yaptı şindi soruyorum size ben türküm dedim ve benim amirim memurum para için yapmacağı şey yok bunu iyi biliyorum bankacılara bir sözüm var allahtan dilerimki o aldığınız faizler yıktığınız yuvalar mahvettiğiniz hayatlar dilerim allahtan merkez bankası olmakla birlikte hepiniz bir depremle yok olurlar kara listeymiş siz utanın insanlarınızı karalamaktan asıl o insanlar sizi kara listeye almışlar haberiniz varmı sizin bu insanlardan birgün gelecek özür dileyeceksiniz buna emin olun saygılarımla inşallah bir gün doğru yolu bulurlar bu banka dedikleri illet

    • adnan bey buyuk gecmış olsun ınanın okurken cok duygulandım.ve soyledıklerınızı desteklıyorum..türk türke destek ollması gerek ama ben bunu hıc gormedım.yasım 44 cık yerler gezım cok ınsanlar tanuıdım ama bızım turk ınsanı a. z ye olmak la beraber etıket onemlı degıl cıkarı olursa sen bıtanesın ama cıkarı olmassa oda bır tekme vurur…tabii bankalar da dahırl bunlara..ne demek lazım .sonumuz hayırlısı yasıyoruz ama nasıl ve nereye kadar……

  6. bende bir kredi ve kredi kartı madurum onlardan kurtuluyum diye emekli oldum ama kurtulamadım hala borcum var ne yapacacım diye uğraşıyorum kapatıyım diye bankalara müracat ediyorum takiplisindiye borç para vermiyorlar devlet bu konuda bir af çıkarmadı vatandaşları kurtulsa sadece esnaflara çıkartıyor vatandaş almazsa esnaf nasıl kazanacak bilmem yada neniden boçların faizini silecek ana parayı yapılandıracak başka türlüsü olmaz.
    Allah bizleri acısın .

  7. bende 2005 yılında iflas ettim zaten türkiye şartlarında iflas etmeden ayakta durmak mümkünmü ya birisine güvenip iş yaparsın batarsın yada birisi gelip seni dolandırıp gider tekrardan toparlanamasın bişekilde dara düşersin ödüyemezsin biryıllık geçikmeden sonra tüm borçlarımı faizi ile avukatlara kapatmama ragmet merkez bankasına yazılar yazmama rağmen tekrar ne kıredi kartı verdiler nede kıredi hep red edildim tabi her müracattan sonrada uygun bulunmamıştır dendi sebebini ise görememekteler açıklama yapmaya gerek bile görmediler insafya devletin el atması lazım bu olaya

  8. bankanın kullanıcısına sunmuş olduğu esnek hesap kredisi olan 1000 tl esnek hesabı kullandım bırkac taksitini yatırdıktan sonra unuttum ve aradan zaman geçmiş bana sözlü yada telefonla kimse ulaşıp hatırlatma kesinlikle yapmadı. bu gün evime avukattan telefon geliyor ve yasal takibi girdiğim söylenip 6 yıldır düzenli olarak kullandığım aylık en az 1000 tl olarak kullanılan ve bugune kadar kesinlikle ödemesinde geçikme olmayan kartımında iptal edilceği söleniyor. esnek hesaba kredi kartının alakası nedir ben esnek hesap borcumu kapatmaya razıyım neden neden kartımı iptal edicekler ve kartıma yapmış olduğum taksitli borçlarımından hemen kapatılmasını istiyorlar ne yapmam gerek kartımın kapanmaması ıcın lütfen yardım edin

  9. bu memlekette borçsuz yaşayan varmı öncelikle onu merak ediyorum varsa bende var bişeyler ozaman,700 tl kiranın 4 tl benzinin 1 tl ekmeğin 2 tl ulaşımın 400 tl mutfağın 200 tl eğitim masraflarının olduğu şu zamanda çoğunlun hatta üniversite mezunlarının bile askeri ücretle çalıştı bu ülkede minimum verdiğim bu fiyatlarla geçinmesi bir mucize olduğu bilimsel olarakta ıspatlandığı halde birde kara liste diye bişey icadeden bu emperyalist düşünceli kan emicilere devlet dur diyeceğine destek veriyor ve veri tabanı oluşturuyor ,kısacası kara liste değil kanı emilerek tüketilmiş posa listesi bu listedekiler artık sömürülemez deniyor kısacası ama sesi çıkmayanlar elbet sizinde kanınız tükenecek bir gün ,vatan sağ olsun diyenler bakayım vatan sağ olacakmı bu gidişle

    • çok doğru şeyler söylüyorsunuz %10000 katılıyorum. Gerçekten bu ülkede yaşadığıma doğduğuma utanıyorum. Zaten ülke satıldı gitti ne demiş Atatürk bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsan önce yollarını, iletişimini, yani köprüyü özelleştir, Telekomu özelleştir vb adam seneler önce söylemiş ve şuan bu yapılıyor. Atam olsa da bunları ipe dizseydi bu durumlarda olmazdık. Daha da kötü olacak üzgünüm…

  10. bu memlekette borçsuz sorunsuz insan kaldımı ki var ama oda çok az korktuğundan bankanın kapısından içeri giremiyorki. kabus gibi bizim banka sistemimiz malesef, çürük elmalarla sağlam elmaları ve zedeli elmaları iyi ayıretmeklazım.bu şekilde kimse kerdi alamaz alsada anasından emdiği burnundan gelir.böyle adalet ve kanun yapılırmı ben bivatandaşım benim isyanım derdim yaram bu konulara bi çare üretmeniz gerekiyor.

  11. 2009 da temerrute dustum ve hemen ardın dan taksıtlendırerek borcumu kapattım. borc dedıgımde 700 TL. ogun bugundur kredı kartı alamıyorum. Yasadıgımız devır Kredı Kartı devrı ıstemesende kullanıyorsun mecbur kalıyorsun ama bu komık rakam yuzunden ayrıca kapatmama ragmen 3 sene bloke koymuslar alamıyorum kart felan. Subemı arıyorum sısteme bakıp bana bloke yok dıyorlar baska bankaya bas vuruyorum onaylanmadı dıyorlar. Baskalarına el avuc actıran bu duzene lanet olsn…

  12. 2003 yılında hiçbir gelirim yokken verilen 200 tllik bir kart kullandım .3 ay ödemedim. Hukuk bürosundan aradılar.bir diğer bankadan da aramışlardı. 600 tl için aynı dönem. yine onu da aradıklarında ödedim. Daha sonra her iki bankaya da gittiğimde hiçbirisinde borç çıkmadı. Genel merkezilerini aradılar kontrol ettiler. dediler ki borcunuz yok beyefendi. ben de tamam dedim. Ama şimdi 3.950 tl maaşla bir devlet dairesinde çalışıyorum. 20000 tl kredi almak istiyorum. red çıkıyor. MB Sıra no …… yazan bir ibare çıkıyor bilgisayarlarından .2011 tarihinde güncellenen bir dosya gözüküyor. arkadaşlar bu nedir. Benim dosyam falan yok. E devlette falan gözüken bir sey yok. MB SIRA NO ne demek .acil bana cevap verirseniz sevinirim.Bunu nasıl çözebilirim. Hadi eskiden kalsa diyeceğim. 2011 de güncellenmiş geri dönüşü olmayan birr dosya gözüküyor.Lütfen bana yol gösterin anlamadıınız bir bölüm varsa size tekrar ifade edebilirim.

  13. Benim de kkb ve merkez bankası kaydım vardı. 5 yılda silinir gibi konuşmalar var doğru olabilir ama çok eksik borcunuzu kapattıktan sonra eğer bankayla herhangi bir ilişiğiniz olmazsa bu kayıtların ki özellikle kkb kaydının silinmesi 5 yılda sürer 10 yılda zaten kaydın silinmesi diye bir şey söz konusu değil amacınız kredi notunuzu yükseltmek olmalı ve bu mümkün ben borcumu ödeyeli 7 ay oldu 2 kredi kartı aldım ve bir kredi kullandım. Önemli olan beklemek değil bir şeyler yapıp çaba harcamak. Benim için kredi notumu yükseltmek çok uzun bir maratondu anlatsam burada roman olur. kısaca tavsiyem borcunuzu ödedikten hemen sonra daha önce çalışmadığınız bir bankayla mevduat ilişiği kurun otomatik fatura ödeme talimatı verin ve imkanınız varsa ki en önemli unsur bu para ayarlayıp hesabınıza yatırın ve yatırdığınız tutarı ipotek ettirip kredi çekin bankadan her banka nakit blokajlı kredi verir teretüt etmenize gerek yok krediyi çektikten sonrada 6 ay düzenli ödeyin ve bu 6 ay boyunca herhangi kredi kartı veya kredi başvurusunda bulunmayın bunun nedeni bankalar 6 ay boyunca kkb sisteminde kaç defa ret edildiğinizi görür ve ret edilen birine kredi kartı vermezler o yüzden 6 ay bekleyin sonra kredi kartı başvurusu yapın mevduat hesabınızın olduğu bankaya ben bu şekilde düzelttim. ufak bir not mevduat hesabınızdaki paranın tutarı ne kadar önemli bilmiyorum benimki yüklü bir tutardı ama kredi kartının onaylanmasının nedeninin tutar olacağını sanmıyorum sonuç da kkb de hesap bakiye bilgileriniz paylaşılmıyor. Bu anlattıklarımı bizzat yaşadım bana faydası dokundu umarım okuyanlara da bir faydası dokunur. başarılar hepinize.

  14. zaten kart veya borcu olan bankalar tarafından fazlasıyla alınıyor kime hesasbını bırakmıs ki kara listenden silsinler su kara listeyi kaldırmalarını arz edrim

  15. BANKA : para ile ilgili bir çok işlemin yapıldığı işletme TİCARETHANE
    BANKACILIK: yatırım ve dönüşümü hızlandırıp ekonomiye katkı sağlayan para satan iş yerleri
    MÜŞTERİ : borcunu ve bankanın koyduğu şartları yerine getirene kadar, aksattığında ise dolandırcı muamelesi gören bankaların kurduğu KKB kayıtları ile mali suçlu ilan edilen ve yaşamı kararan zavalılar topluluğu

    100 tl yi dahi gününde yatırmadıysanız 5 yıl adli takibe düştüğünüzde ise nerdeyse ömür boyu
    adeta intikam alınırcasına mali olarak fişlendiyseniz KREDİ ve PARA almanız imkansız
    BORCUNUZU dahi ödeseniz sistem çalışmıyor bankalar 3 sınıf vatandaş,sabıkalı gibi yaklaşıyorlar banka merkez bankasına KKB ye şeklinde hiç bir şey yapamıyorsunuz

    adı yazılı bankaların kurduğu bu kuruluştan TÜRKİYEDEKİ bütün bankacılık kuruşları yararlanıyor (alttaki linkte kayıtlı olan)
    Üyelerimiz
    ORTAK ÜYELER

    Akbank T.A.Ş. Akbank T.A.Ş

    T. Halk Bankası A.Ş. T. Halk Bankası A.Ş.
    Denizbank A.Ş. Denizbank A.Ş.

    Şekerbank T.A.Ş. Şekerbank T.A.Ş.
    T. İş Bankası A.Ş. T. İş Bankası A.Ş.

    T. Vakıflar Bankası T.A.O. T. Vakıflar Bankası T.A.O.
    T. Halk Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

    T. Halk Bankası A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
    T. Halk Bankası A.Ş. T. Garanti Bankası A.Ş.

    DİĞER ÜYELER

    ABN Ambro Bank N.V. The Royal Bank Of Scotland N.V

    Aktif Yatırım Bankası A.Ş. Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
    Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Albaraka Türk Katılım
    Bankası A.Ş.

    ALJ Finansman A.Ş. ALJ Finansman A.Ş.
    Alternatifbank A.Ş. Alternatifbank A.Ş.

    Anadolubank A.Ş. Anadolubank A.Ş.
    Arap Türk Bankası A.Ş. Arap Türk Bankası A.Ş.

    Asya Katılım Bankası A.Ş. Asya Katılım Bankası A.Ş.
    Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.

    Bank Mellat Bank Mellat
    Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.

    Citibank A.Ş. Citibank A.Ş.
    DD Konut Finansmanı A.Ş. DD Konut Finansmanı A.Ş.

    Eurobank Tekfen A.Ş. Eurobank Tekfen A.Ş.
    Fibabanka A.Ş. Fibabanka A.Ş.

    Finansbank A.Ş. Finansbank A.Ş.
    HSBC Bank A.Ş. HSBC Bank A.Ş.

    Creditwest Faktoring Hizmetleri.A.Ş. ING Bank A.Ş.
    İstanbul Mortgage Finansman A.Ş. İstanbul Mortgage Finansman A.Ş.

    Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı A.Ş. Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı A.Ş.
    Koç Tüketici Finansmanı A.Ş. Koç Tüketici Finansmanı A.Ş.

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Kuveyt Türk Katılım
    Bankası A.Ş.
    Mercedes Benz Finansman Türk A.Ş. Mercedes Benz Finansman Türk A.Ş.

    Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.(TÜRK EXIMBANK) Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.(TÜRK EXIMBANK)
    Societe Generale (Sa) Societe Generale (Sa)

    TEB Tüketici Finansmanı A.Ş. TEB Tüketici Finansmanı A.Ş.
    Tekstil Bankası A.Ş. Tekstil Bankası A.Ş.

    Turkish Bank A.Ş. Turkish Bank A.Ş.
    Turkland Bank A.Ş. Turkland Bank A.Ş.

    Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
    Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. Türkiye Finans Katılım
    Bankası A.Ş.

    Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı A.Ş. Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı A.Ş.
    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

    FAKTORING VE LEASING’LER

    Acar Faktoring A.Ş. Acar Faktoring A.Ş.
    Acar Faktoring A.Ş. ACL Faktoring ve Finansman A.Ş.
    Akın Faktoring Hizmetleri A.Ş. Ak Faktoring Hizmetleri A.Ş
    Akdeniz Faktoring Hizmetleri A.Ş. Akdeniz Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Akın Faktoring Hizmetleri A.Ş. Akın Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Analiz Faktoring A.Ş. Analiz Faktoring A.Ş.
    Arena Faktoring Hizmetleri A.Ş. Arena Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    Artı Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Artı Finans Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    Atılım Faktoring A.Ş. Atılım Faktoring A.Ş.
    Başer Faktoring A.Ş. Başer Faktoring A.Ş.
    Bayramoğlu Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Bayramoğlu Finans
    Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    C Faktoring A.Ş. C Faktoring A.Ş.
    Creditwest Faktoring Hizmetleri.A.Ş. Creditwest Faktoring Hizmetleri.A.Ş.
    Çağdaş Finans Factoring Hizmetleri A.Ş. Çağdaş Finans Factoring Hizmetleri A.Ş.
    Çözüm Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Çözüm Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Demir Faktoring A.Ş. Demir Faktoring A.Ş.
    Destek Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Destek Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Devir Faktoring Hizmetleri A.Ş. Devir Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    Doğa Faktoring Hizmetleri A.Ş. Doğa Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    Eko Faktoring A.Ş. Eko Faktoring A.Ş.
    Ekspo Faktoring A.Ş. Ekspo Faktoring A.Ş.
    Eren Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Eren Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Erişim Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Erişim Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    First Faktoring A.Ş. First Faktoring A.Ş.
    FIBA Faktoring Hizmetleri A.Ş. FIBA Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Finans Finansal Kiralama A.Ş. Finans Finansal Kiralama A.Ş.
    Creditwest Faktoring Hizmetleri.A.Ş. Girişim Faktoring A.Ş.
    Creditwest Faktoring Hizmetleri.A.Ş. Global Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Hepkon Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Hepkon Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Huzur Faktoring Finansal Hizmetler A.Ş. Huzur Faktoring A.Ş.
    Kapital Faktoring Hizmetleri A.Ş. Kapital Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Katar Faktoring Finans Hizmetleri A.Ş. Katar Faktoring Finans Hizmetleri A.Ş.
    Kent Faktoring A.Ş. Kent Faktoring A.Ş.
    Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş
    Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş. Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Makro Faktoring A.Ş. Makro Faktoring A.Ş.
    Merkez Faktoring Hizmetleri A.Ş. Merkez Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    Mert Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Mert Finans Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    MET-AY Faktoring Hizmetleri A.Ş. MET-AY Faktoring
    Hizmetleri A.Ş.
    MNG Faktoring Hizmetleri A.Ş. MNG Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Optima Faktoring Hizm.A.Ş. Optima Faktoring Hizm.A.Ş.
    Pamuk Factoring A.Ş Pamuk Factoring A.Ş
    Parafinans Faktoring Hizm.A.Ş. Parafinans Faktoring Hizm.A.Ş.
    Saray Faktoring A.Ş. Saray Faktoring A.Ş.
    Siemens Finansal Kiralama A.Ş. Siemens Finansal Kiralama A.Ş.
    Strateji Faktoring Hizmetleri A.Ş. Strateji Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Sümer Faktoring Hizmetleri A.Ş Sümer Faktoring Hizmetleri A.Ş
    Tek Faktoring Hizmetleri A.Ş. Tek Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Tekstil Factoring Hizmetleri A.Ş. Tekstil Factoring Hizmetleri A.Ş.
    Trend Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. Trend Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Tuna Faktoring Hizmetleri A.Ş. Tuna Faktoring Hizmetleri A.Ş.
    Ulusal Faktoring A.Ş. Turkish Faktoring A.Ş.
    Ulusal Faktoring A.Ş. Ulusal Faktoring A.Ş.
    Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O.
    Yaşar Factoring A.Ş. Yaşar Factoring A.Ş.
    Yeditepe Faktoring Hizmetleri A.Ş. Yeditepe Faktoring Hizmetleri A.Ş

  16. 2007 yılında ödedigim kredi kart borcumu aradan 5 yıla yakın bir aradan sonra bana icra takibi geldi şimdi bunca yıllar geçtikten sora icra takibinin ne alemi var hadi unuda geçtik benden 950 tl taleb ettiler haksız yere onuda ödedim 27 12 2011 tarihinde başka bir bankadan kredi almak istedim kara liste çıktı karşıma yazıklar olsun böle uygulamaya banka benim borcum oldugunu bana bildirmeden bunları yaptı adaletmi şimdi bu bu bankaların kasaları böylemi doluyor yazıklar olsun haram olsun başka bi şey demiyorum allahından bulsun haksız yere hakkımı yediler

  17. bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak inanın utanıyorum neden diyecekseniz tüm dünyadaki bankalar birer birer iflas ederken bizim ülkemizde neden kazançları tavan yapıyor anlamak mümkün degil biz bir banka magduru olarak ödedigim faiz paraları kredi kartı asgarisi ödeye ödeye bankalar bizleri bir yandan soyub sogana çevirmeye devam ederken hala aklımızı başımıza almadıgımız şu günlerde daha çooook para kazanacak bu bankalar bide haklı iken haksız duruma düşüyoruz saygılarımla

  18. vakıfbank maaş müşterisiyim.ases kart başvurum kabul edilmiyor.cevaben MB nız dan kaynaklanığını kendilerinin yapacağı sir konu olmadığı söyleniyyor.ayrıca 2yıldır ziirat max.kart kullanıyorum. nasıl bir tezat nasıl bir liste ,anlamıyorum.

  19. merhaba arkadaşlar, öncelikle bankaların kredi kartı ve kredi tuzaklarına düşmeyin almadan önce size hertürlü güzelliği yaparlar ama birgün işten çıkarılırsınız para ihtiyacınız olur ( ekmek,su gibi temel ihtiyaclar için ) işte o zaman bankaların nasıl bi kurum olduklarını anlarsınız: kredi ödemenizi veya kredi kartınızı 24 ay düzenli ödeyin 1 hafta aksatın hemen banka takibi başlatılacaktır diye mesaj gelir. onlar size paraya ihtiyacınız oldugu için para vermiyor,size verdikleri paradan faiz alıp parayla para kazanmak istiyorlar halbuki az birkimle sizde parayla para kazanabilirisiniz neden milletin cebini dolduruyosunuzki?

  20. Türkiyede gün gelecek kredi kartı kullanan,kredi kullanan, hangi iş için olursa olsun banka ile ilişkisi olanlar hepsi fişlenecek.Kara listeye girecek. Haksız yere gelir elde eden bankalar o zaman kime kredi kullandıracak? kime kredi kartı verecek, kredisini zamanında ödeyen müşteriyi sevmeyen bankalar alacaklarını nasılsa devletten yada bu tür geri dönüşü olmayan alacakların finanse edildiği fonlardan almaya çalışıyorlar kafaları rahat. Her zaman için kazanırlar.Batık paralar daha önce milletin cebinden çıktı. buda öyle oluyor.Milletimizde para çok. Milleti Tüketim Toplumu haline getirdiler.İnsanımız kendi çaresini kendi üretecek. Kısıtlı imkanlarını çarçur etmeyecek. Birbirleri ile iyi geçinecek .Hiçkimse başkasını yoluncak kaz görmeyecek. Menfaat için selam vermeyecek. Herkes birbirine güvenecek. İhtiyaçlarını iyi tespit edecek. İsraf etmeyecek. Gösteriş için mal mülk sahibi olmayacak .Onun var benimde olsun deyip ne olursa almayacak.Vb. Allah akıl fikir versin milletimize.

  21. Borcu olanlara sesleniyorum, İKAMETİNİZİ DEGİSTİRİN VE UZERİNİZE EV ARABA VS. EN YAKİN KİSİNİZE DEVREDİN, FATURALİ TEL VE UZERİNİZE ELEKTRİK SU VS. ABONELİGİ ALMAYİN, ARDİNDAN 10 YIL BEKLEYİNİZ… 3 5 de neymis 70 80 milyara kadar borclariniz zaman aşımı olucaktır… enayimisiniz faiz ödüyorsunuz bosveriiinn bırakın birazda onlar sizin pesinizden kossun 😀 😀

  22. Merhaba size% 2 düşük faiz oranı ile kredi ihtiyacım var? Eğer herhangi bir teminat ya da kötü kredi yok çünkü banka kredileri reddedildi mi? Banka stres yorgun musunuz? O zaman doğru yerdesiniz, bizim e-posta yoluyla şimdi bize ([email protected])

Yorumlar kapalı.