web statistics

Akfen Holding Hisse Senetleri Halka Arzı 5 Mayıs’ta Başlıyor


Geçtiğimiz Mart ayında Afken Holding tarafından gerçekleştirilen 2010 yılının ilk özel sektör tahvil halka arzı ile ilgili haberi buradan sizlerle paylaşmıştık. Hatırlayanlar olacaktır, söz konusu tahvilin halka arzında yatırımcılardan, arz edilen tutarın 5,4 katına yakın bir talep gelmişti.

Akfen Holding tahvil halka arzını gerçekleştiren İş Yatırım’ın bu gelen yüksek talep sonrası Akfen Holding yöneticilerini hisse senedi halka arzına ikna etmeleri zor olmamıştır diye tahmin ediyoruz. Bu iki halka arzın arasında ne fark olduğunu merak edenler için “Hisse Senedi ve Tahvil Arasındaki Farklar” başlıklı makalemizi öneririz.

Akfen Holding hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, Akfen Holding hisse senedi halka arzıyla ilgili bilgileri verip halka arza katılıp katılmama hakkında kararı size bırakıyor olacağız.

Akfen Holding havaalanı imtiyaz inşaat (TAV), liman işletmeciliği (MIP), enerji (Akfen Enerji), gayrimenkul (AKFEN GYO), su imtiyazları (TASK) ve inşaat (AKFEN İnşaat) alanlarında faaliyet gösteriyor. Görüleceği gibi oldukça farklı ve karlı alanlarda başarılı bir şekilde faaliyetlerini devam eden Akfen Holding’in halka arzı birçok yatırımcıya cazip gelebilir.

afkenGelelim halka arzın detaylarına; Akfen Holding halka arzının yurtiçi konsorsiyum lideri İş Yatırım Menkul Değerler. Konsorsiyum eş liderleri ise Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Halka arz talep toplama yöntemi; fiyat aralığı ile talep toplama yöntemi. Fiyat aralığı 12,5 – 17,5 TL. Talep toplama tarihi 5–6–7 Mayıs 2010 arasında, halka açıklık oranı ise yüzde 29,2 civarında olacak. Halka arz edilecek hisse senetlerinin yüzde 70’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 19’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 1’i Akfen grubu çalışanlarına ve yüzde 10’u da yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Halka arz edilecek hisse senetlerinin değeri (nominal değer) 38.842.000 TL olacak. Bu tutarı 17,5 fiyatı ile çarparsanız Akfen Holding’in buradan elde edeceği sermaye hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Halka arza İş Yatırım, konsorsiyum eş liderleri ve konsorsiyum üyeleri aracı kurumlar vasıtasıyla başvurabilirsiniz.

“Akfen Holding Hisse Senetleri Halka Arzı 5 Mayıs’ta Başlıyor” üzerine 2 yorum

  1. @onur ar yanlışın var. Bu makalede bahsi geçen Akfen Holding hisse senetleri. Senin kastettiğin AkfenGYO yani Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzı.

Yorumlar kapalı.