web statistics

Yapı Kredi, Visa World Pin Kart ile Tek Kullanımlık Şifre Üretecek


Yapı Kredi bankası Visa Europe ile işbirliğine giderek tek kullanımlık şifre üreten kredi kartı “Visa World Pin Kart” isimli ürün için çalışmalara başladı.

Arka yüzünde 10 rakamdan oluşan bir klavye ve küçük bir LED ekran bulunan, 3 yıl süresince şifre tasarlayacak kadar pil ömrüne sahip Visa World Pin Kart, tüketicilerin pin kodunu ekrana girmesiyle ek bir cihaza gerek kalmadan tek kullanımlık şifre üretebilme özelliğine sahip olacak.

Kartın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, pilot çalışmaların başladığını ve “CodeSure” adı verilen bu teknolojinin dünyada ilk defa Visa tarafından bir kartın içine entegre edildiğini söyledi.

visa world pin kartBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmeliğiyle 1 Ocak 2010 itibarıyla yasal zorunluluk olan internet bankacılığında tek kullanımlık şifre kullanımı zorunlu hale gelmişti. Pilot uygulamasına nisan ayında başlanacak Visa World Pin Kart, öncelikle internet bankacılığı işlemlerinde kullanılacak. Kartın daha sonra telefon bankacılığı ve alışverişlerde kullanımını da planlanıyor.

Üzerinde 3 yıl boyunca şifre tasarlayacak kadar uzun kullanımlı pili bulunan kartın kart fiyatı tanıtımla birlikte duyurulacak. Kartı talep eden müşteriler bu hizmet için ek bedel ödeyecek.