web statistics

Fortis Sıfır Faizli Gerçek Kredi’ye Başvurmadan Önce…


Fortis Bank Türkiye, “Gerçek Kredi” ismiyle yeni bir kredi kampanyası başlattı. Bireysel ve KOBİ müşterilerinin hedeflendiği kampanyada yüzde 0 faizli, 60 aya kadar vadeli, Ferdi Kaza Sigortası hediyeli ihtiyaç kredisi isteyen herkese yılda 2 aya kadar taksit erteleme imkanı veren TaksitSTOP özelliği ile birlikte sunuluyor. Gerçek kredi kampanyasından bireysel müşteriler, KOBİ müşterileri ve esnaf yararlanabiliyor.

Daha önce Sıfır Faizli Kredi Diye Birşey Var mı?” başlıklı yazımızda değindiğimiz gibi, kredi faizinin yüzde sıfır olması hiçbir ek masraf ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Kullanılan kredi tutarı ve vadeye göre değişmek suretiyle anaparaya ek olarak belirli bir tutarda komisyon ücreti ödemeniz gerekiyor. Fortis’in web sitesinde bu kampanya için hazırlanmış sayfada 5000 TL tutarındaki kredinin detayları şu şekilde verilmiş :

Kredi Tutarı: 5.000 TL Kredi Vadesi: 12 AY Aylık Faiz Oranı: %0
Alınacak Komisyon: 381,90 TL Aylık Maliyet Oranı: %1,24
Yıllık Maliyet Oranı: %14,93 Aylık Taksit Tutarı: 416,97 TL

fortis gercek krediYukarıdaki tabloya göre Fortis Gerçek Kredi kapsamında 12 ay vadeyle 5000 TL tutarında ihtiyaç kredisi kullanmanız durumunda bankaya kredi tutarına ek olarak 381,90 TL komisyon ödemeniz gerekiyor.

Sıfır faizli kredi diye bir kampanya duyduğunuzda bilmeniz gereken en önemli şey bankaların bu işi hayır için değil, para kazanmak için yaptıkları olmalı. Yani kendi kaynaklarını size faiz olmadan kullandırıp eşit taksitler ile geri ödemenizi istemeyeceklerdir. Bunun yerine bu örnekte olduğu gibi 5000 lira için başvurmanızı sağlarlar ve bunun faizini komisyon başlığı altında keserek (381.90 TL) 4619 TL kredi verirler. Siz de buna karşılık bankaya 416.97 TL tutarındaki kredi taksidini 12 ay boyunca ödeyerek toplamda 5003.64 TL geri ödemiş olursunuz. Sıfır faizli bir krediye başvuracaksanız, bunu bilerek başvurmanız önemlidir.

İhtiyaç kredisi veren diğer bankalardan bazılarının web sitesinde verilen hesaplama araçlarını kullanarak, bugün geçerli ihtiyaç kredisi kampanyalarında belirlenen farklı faiz oranlarıyla 12 ay vade ile 5000 TL kredi için ödenmesini gereken taksit tutarlarını hesapladık. Aylık taksit tutarı TEB’de aylık yüzde 1.09 faiz oranıyla 451.39 TL, Akbank’ta aylık yüzde 1.59 oranıyla 467.83 TL, Garanti Bankası’nda ise yine aylık yüzde 1.59 faiz oranıyla 467,83 TL olarak çıkıyor. Bu tutarlara ayrıca komisyon da ekleniyor.

İhtiyaç kredisi sunan diğer bankalara ödenmesi gereken tutarlara baktığımızda günümüz koşullarında Fortis’in sadece ek komisyon masrafı olan sıfır faizli kredi paketi oldukça cazip gözüküyor. Ancak bu avantajın sadece 12 vadeli komisyon seçeneğinde geçerli olabileceğini de hatırlatalım. Kampanya kapsamındaki özel komisyon tutarı, aylık ve yıllık maliyet oranları kredi tutarı ve vadeye göre değiştiğinden daha yüksek vadelerde ödenmesi gereken komisyon tutarları çok yüksek olabilir. Başvurunun sadece şubelerden yapılabildiği kampanyaya başvurmadan önce bu konuda ayrıntılı bilgi almayı unutmayın.

“Fortis Sıfır Faizli Gerçek Kredi’ye Başvurmadan Önce…” üzerine 5 yorum

  1. BDDK uyuyor mu? Nasıl böyle reklam yapılıyor hala? Ayrıca "sıfır faiz"e kanıp da kredi kullanan var mı acaba merak ediyorum doğeusu…

  2. BENCEDE BIZI SOMURMEYI BIRAKINDA SOZUNUZUN ARKASINDA DURUN SIFIR FAIZLI KREDIYMIS GECIN BUNLARI BIZIMI KANDIRIYORSUNUZ YOKSA KENDINIZIMI?

  3. hele bir kredi almayı deneyin.bence bankalarının reklamını yapıyorlar. kolay kolay para vermiyorlar.

  4. bari insanlara ümüt vermeyin hani ev hanımlarına kıredi veriyodunuz hiç olmasa dalga gecmeyin zaten ihtiyacımız olmasa kıradiye baş vrmazık teşekür yinede

  5. Faiz hesaplamaları “Anüite” denilen bir matematiksel hesaplama yöntemiyle yapılmaktadır. Anüite hesabı kısaca kesirli bir işlemdir. Yani bir payı ve bir de paydası vardır. Kredi geri ödemesi için yapılan anüite hesabında ana para kesrin payına faiz çarpanı ise kesrin paydasına yazılır. Doğal olarak payda “0″ olunca bir sayının sıfıra bölümüde anlamsız olacağı için “sıfır faizli kredi” bir saçmalıktan başka bir şey değildir. Zaten matematiksel olarakta imkansızdır. bu işin hesap tarafı bide ahiret hesaabı varki Allah bizsen uzak etsin ..

Yorumlar kapalı.