web statistics

YTL’leri Elden Çıkarmanız İçin Son 2 Gün !


1 Ocak 2005 tarihinde tedavüle çıkarılan YTL ve Yeni Kuruş’ta yer alan “Yeni” ibarelerinin 1 Ocak 2009 tarihinde kaldırılmasına karar verilmiş ve TL banknot ve madeni paralar aynı tarih itibarıyla tedavüle çıkarılmıştı.

Eğer elinizde hala Yeni Türk Lirası (YTL) banknotlarının ve madeni paraları varsa, bunları TL ile değiştirmek için sadece iki gününüz kaldı. 31 Aralık mesai bitimine kadar YTL banknotlarının ve madeni paraların değişimi tüm banka şubelerinde yapabilirsiniz.

yeni turk lirasiAnka Haber Ajansı’nın haberine göre Yeni Türk Lirası banknotların ve madeni paraların değişimi için son iki güne girilirken, dolaşımdaki banknotların tutar olarak yüzde 96’sı TL banknotlardan, dolaşımdaki madeni paraların yüzde 50.5’i ise TL madeni paralardan oluşuyor. Merkez Bankası verilerine göre 25 Aralık akşamı itibariyle 3 milyar TL değerinde YTL banknot, 405 milyon TL değerinde YTL madeni paranın hala değiştirilmemiş.

1 Ocak 2010 tarihine kadar değiştirilemeyen YTL banknotları 10 yıl boyunca, madeni paralar ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edilecek ve değiştirilecek.