web statistics

Varlık Yönetim Şirketi Nedir ? Varlık Yönetim Şirketi Tanımı


Varlık yönetim şirketleri; bankalar, özel finans kurumları ve diğer mali kurumların alacakları ile diğer varlıklarının satın alınması, yeniden yapılandırılarak satılması amacına yönelik olarak faaliyet göstermek üzere kurulan şirketlerdir.

Varlık yönetim şirketleri, banka, özel finans kurumu ve diğer mali kurumların alacakları ile diğer varlıklarını satın alabilir, satabilir, satın aldığı alacakları borçlusundan tahsil edebilir, varlıkları nakde çevirebilir veya bunları yeniden yapılandırarak satabilir.

Varlık yönetim şirketlerinin diğer faaliyetleri şu şekilde sıralanabilir :

# Banka, özel finans kurumu ve diğer mali kurumların alacakları ile diğer varlıklarının yeniden yapılandırılması veya üçüncü kişilere satışında danışmanlık ve aracılık hizmeti verebilir.

# Sermaye piyasası mevzuatı dahilinde ve gerekli izinleri almak kaydıyla faaliyette bulunabilir ve menkul kıymet ihraç edebilir.

# Faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla iştirak edinebilir.

# Diğer varlık yönetimi şirketlerinin satışına aracılık ettiği veya ihraç ettiği finansal ürünlere yatırım yapabilir.

# Şirketlere kurumsal ve finansal yeniden yapılandırma alanlarında danışmanlık hizmeti verebilir.

Türkiye’de faaliyet gösteren varlık yönetim şirketleri BDDK’nın web sitesinde şu şekilde sıralanmıştır : Anadolu Varlık yönetim A.Ş., Bebek Varlık Yönetim A.Ş., Girişim Varlık Yönetimi A.Ş., LBT Varlık Yönetim A.Ş., RCT Varlık Yönetim A.Ş., Standard Varlık Yönetim A.Ş.

Varlık yönetimi ile ilgili daha detaylı bilgiyi yine BDDK’nın web sitesinde yayınlanan PDF dosyasında bulabilirsiniz. Dosyayı indirmek için buraya tıklayın.

“Varlık Yönetim Şirketi Nedir ? Varlık Yönetim Şirketi Tanımı” üzerine bir yorum

  1. saydığınız varlık yönetim şirketleri arasındaki standard varlık yönetimi adlı şirketin 30 ekime kadar kredi kartı borçlarını anapara üzerinden 4 taksitle ödeme imkanı sunduğunu okudum bir gazetede.doğruysa birçok borçlu kurtuldu demektir.bende dahil 🙂

Yorumlar kapalı.