web statistics

Akbank Hızlı Para Başvurusu Yapmadan Önce…


Son günlerde Akbank’ın Özgü Namal destekli tv reklamları bolca dönmeye başladı. Ama alıştığımız Chip Para kampanyalarından birini konu alan bu reklamlar değil, Akbank’ın duyurmaya başladığı başka bir hizmet bizim dikkatimizi çekti. Hızlı Para ismiyle lanse edilen hizmetle Akbank kredi kartı sahipleri 1.000 ile 10.000 TL arasındaki nakit ihtiyaçlarını tüm Akbank ATM ve BTM’leri aracılığıyla 36 aya varan vade seçenekleriyle karşılabilecekler.

Hızlı Para ismi kulağa hoş gelse de, aslında verilen hizmet kredi kartıyla taksitli nakit avanstan başka bir şey değil. Kredi kartıyla taksitli nakit avans hizmetinde banka tarafından belirlenen bir faiz oranı ve taksit sayısı ile borçlanılan tutar üzerinden hesaplanan faiz tutarı anaparaya eklenir ve borç her ay eşit taksitlerle bankaya geri ödenir. Taksitler her ay kredi kartı ekstresine yansıtılır.

Akbank da aslında ufak bir isim değişikliği yaparak bu hizmeti Hızlı Para adı altında sunuyor. Eğer Axess, Wings, Fish veya Carrefour Axess asıl kart sahibiyseniz, kart kullanılabilir limitiniz uygunsa ve açık bir vadesiz hesabınız varsa 12-36’lık vadelerle yüzde 1,71 faiz oranıyla kredi kartı limitinizden nakit avans çekip, bunu eşit taksitlerle bankanıza geri ödeme şansınız var. Faize ek olarak yüzde 5’lik bir hizmet bedelini de ödenemeniz gerektini hatırlatalım.

Hızlı Para’ya başvurmak için 444 2525 Akbank Telefon Şubesi’ni arayıp kredi kart no ve şifrenizi girdikten sonra 8’i tuşlayabilir, Akbank İnternet Şubesi Kart İşlemleri menüsünden Hızlı Para’yı tıklayabilirve bir Akbank ATM/BTM’ye gidebilirsiniz.

Taksiti Nakit Avans yerine kredi kartıyla nakit avans ?

Diyelimli Hızlı Para’ya başvurmak yerine kredi kartınızla Akbank ATM’sinden 1000 TL nakit avans çekmeye karar verdiniz. Bu durumda borcunuzu ödeyene kadar kartınıza aylık yüzde 3,26 oranıyla günlük olarak nakit avans çekim faizi uygulanmaya başlar. Hesap kesim tarihiniz geldiğinde 1000 TL’nin hepsini üzerine eklenen nakit avans çekim faiziyle beraber ödemek durumunda kalırsınız. Borcunuzun tamamını ödeyemezseniz, kalan borcunuza da gecikme faizi uygulanmaya başlar.

akbank hizli para1000 TL’yi Hızlı Para hizmetiyle 12 aylık vadeyle taksitli nakit avans olarak alırsanız, aylık 1,71 faiz oranıyla borçlanırsınız ve her ay 94 TL’lik taksitlerle geri ödersiniz. Günlük faiz sözkonusu değildir. Elbette ekstre asgari borcunun son ödeme tarihine kadar hiç ödenmemesi veya kısmi ödenmesi durumunda, ödenmemiş anapara üzerinden faiz işletilecektir. Dolayısıyla 1000 TL’yi tek seferde ödemekte zorlanacaksanız taksitli nakit avansı tecih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Ancak normal kredi kartı nakit avans işleminde komisyon yüzde 3 iken Akbank’ın bu üründe faiz oranında indirime gidip komisyon oranını yüzde 5’e çıkarmış olduğunu hatırlatalım.

Taksitli Nakit Avans yerine ihtiyaç kredisi mi ?

Akbank bugün itibariyle yüzde 1,59 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor. Akbank’ın web sitesindeki hesaplama araçlarıyla 1000 TL’lik kredinin taksit tutarlarını hesapladığımızda, aylık ödememiz gereken tutarın 93,57 TL, yıllık maliyetin de toplamda 1.122,80 TL olduğunu görüyoruz. Hızlı Para’nın aylık taksitlerinin de 94 TL olduğu düşünülürse pek fazla fark yok gibi gözüküyor. Ancak Akbank’tan ihtiyaç kredisi kullanmak istediğinizde 275 TL’lik kredi kullandırım anında alınan dosya komisyonu, 5 TL, istihbarat ücreti ve 49 TL 1 yıllık hayat sigorta primi toplam 329 TL’lik ek bir masraf ödemeniz gerekiyor. Hızlı Para’nın 1000 TL’lik kredi için hizmet bedeli olan 50 TL ile karşılaştırıldığında bu oldukça yüksek bir tutar. Eğer bir Akbank kredi kartınız varsa Akbank’tan ihtiyaç kredisi yerine Taksitli Nakit Avans çekmeniz çok daha mantıklı.

Kredi kartı limitinizle sınırlı kredi

Unutmamak lazım, bunun bir nakit avans işlemi olması nedeniyle kullanabileceğiniz taksitli nakit avans miktarı, Akbank kredi kartınızın limitinin yüzde 95’i kadarki tutar ile sınırlı (genel uygulamada kredi kartı nakit avans limiti, kredi kartı limitinin yarısı kadardır). Yani Axess kredi kartınızda 2500 lira limitiniz varsa sizin çekebileceğiniz tutar maksimum 2375 lira civarında olacaktır. Ortalama kredi kartı limitinin 3 ila 5 bin lira arasında olduğunu düşünürsek, 10 bin TL’ye kadar tutarlarda taksitli nakit avans kullanmak herkes için olası değil.

“Akbank Hızlı Para Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 5 yorum

  1. nasıl hızlı paraysa eminimki bunu kımseye vermediler cünkü 5 günden beridir ugrasıyorum 4442525+8 günde 3 defa ugrastım ama hızlı para olumsuz alamazsınız diyorlar sebebi ana merkez miş nereyse ulasılamıyor merkeze sakın AKBANK MÜŞTERİLERİ AXESS SİMDE HIZLI PARam var diye güvenip dalmasınlar sonu hazimet olur veya ben gibi ugrasın ya cıkarsa diye:)

  2. kredi kartlarına 1000 lira limit vermiş adam en fazla ondan sonra sen git hızlı para cek diyor nasıl cekeyim? vermiyorsun ki;cekelim:) ya reklamını yapma yada yapıyorsan limit artır.

  3. Merhaba.
    Eğer bireysel ya da iş olmadan stres ve hızlı kredi onayı gerekiyor mu? Eğer öyleyse biz şimdi Başbakan faiz oranı kredi sunuyoruz olarak, bizimle irtibata geçiniz. Bizim kredi güvenli ve daha fazla bilgi ve uygulamalar için, güvenli olup, bu e-postaya cevap lütfen. ([email protected]) isim ve miktarı gerekli.

    bize ulaşın bugün ([email protected])

Yorumlar kapalı.