web statistics

2009 Kurban Bayramı Kredisi Kampanyaları


Geçtiğimiz eylül ayındaki Ramazan Bayramı’nda bankaların kredi kampanyalarını bir araya toplayarak karşılaştırmalı olarak vermiştik. Bankalar şimdi de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber yeni kredi kampanyaları düzenlemeye başladılar.

27 Kasım’da başlayacak Kurban Bayramı için bankaların bazıları 0.50 faiz oranına kadar inen faizlerle kredi verirken, bazıları taksit ertelemeli ödeme fırsatı sunuyor. Bazı bankalar ise komisyonu peşin alarak faizsiz kredi alternatifleri sunuyorlar. 2010 Kurban Bayramı’nda bankaların sunduğu kredi kampanyalarının detaylarını Radikal gazetesinden aldık :
İş Bankası: Banka, 4 Aralık’a kadar geçerli olacak özel kampanyası kapsamında, aylık yüzde 0.55 faiz ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz şekilde 5 bin liraya kadar, 10 ay vadeli kredi veriyor.
‘Bayram Kredisi Kampanyası’ kapsamında daha yüksek tutarda veya daha uzun vadelerle kredi kullanmak isteyenler ise, kampanya dönemi içinde 10 bin lira limit ve 36 ay vadeye kadar, aylık yüzde 1.20’lik faiz oranıyla kredi kullanabiliyor.
Bayram Kredisi başvuruları tüm İş Bankası şubelerinden veya ‘isbank.com.tr’den yapılabiliyor.

Şekerbank: Şekerbank, bireysel müşterilerinin bayram öncesi harcamaları için üç ay taksit ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. 26 Kasım’a kadar sürecek kampanya ile müşterilere yüzde 0.49’dan başlayan faiz seçenekleri sunuluyor. Maksimum kredi tutarına bağlı olarak üç farklı seçeneğin geçerli olacağı kampanyada, maksimum 5 bin lira kredi talepleri için; 3-12 ay vadeye yüzde 0.49, 13-24 ay vadeye yüzde 0.79, 25-60 ay vadeye ise yüzde 1.04 oranında faiz uygulanacak. Açıklamada, 10 bin liraya kadar olan kredi talepleri için faiz oranlarının; 3-12 ay vade için yüzde 0.69 13-24 ay vade için yüzde 0.89, 25-60 ay vade için de yüzde 1.09 olacağı ifade edildi.

bayram kredisiVakıfbank: VakıfBank, ‘Geleneksel Bayram Kredisi’ ile üç farklı alternatif sunuyor. Krediler peşin komisyon ile faizsiz, yüzde 1.28 faiz oranı ile masrafsız ve yüzde 0.54 faiz oranı ile kredi alabilecek. VakıfBank Geleneksel Bayram Kredisi’nden tüm bireysel müşteriler yararlanabiliyor. Başvuru formu, kimlik belgesi, gelir belgesi (kira kontratı, mevduat hesap cüzdanı vs), adresi teyit eden belge ile herhangi bir VakıfBank şubesine başvurmak yeterli olacak.

Yapı Kredi: Düşük faizli, faizsiz ve masrafsız bayram kredisi olmak üzere Kurban Bayramı’nda müşterilerine üç farklı bireysel ihtiyaç kredisi sunuyor. Düşük Faizli Bayram Kredisi’nde aylık yüzde 0.52’den başlayan faiz oranlarıyla 36 ay vadeye kadar maksimum 20 bin TL alınabiliyor. Vade sonuna kadar hiç faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ile kullandırılan Faizsiz Bayram Kredisi, maksimum 5 bin TL için ve 12 aylık vade ile sunuluyor. Hiçbir masraf veya komisyon ödemeden, sadece faiz ödeyerek kullanılabilen Masrafsız Bayram Kredisi ise 10 bin TL’ye kadar yüzde 1.59 faiz oranı ile 24 ay vadede alınabiliyor. Yapı Kredi’den bayram kredisi başvurusu yapmak için Turkcell ya da Vodafone’dan 4411’e kısa mesaj gönderilmesi veya www.yapikredi.com.tr adresinden başvuruda bulunulması yeterli oluyor.

Akbank: Akbank da başlattığı bayram kredisini 30 Kasım’a kadar sürdürüyor. Akbank’da 36 ay vadeye kadar kredi alınabiliyor. 1-24 ay vadede faiz oranı yüzde 1.10 iken, 25-36 ay vadede yüzde 1.20’ye çıkıyor. Sabit olarak 110 liralık masraf alınan kredilerde üst limit ise, maksimum 20 bin lira olarak belirlendi.

Garanti Bankası: Bayram için 174 TL taksitle yüzde 1.09 faizli 5 bin liralık kredi kullandırıyor. Ayrıca Garanti’de isteyene yüzde 0.49 faizli 12 ay vadeli 3 bin TL’lik kredi ya da yüzde 0.99 faizli 50 TL masraflı 5 bin liralık kredi seçeneği de var.