web statistics

Eylül Ayında Kredi Kartı Borcunu Yapılandıranlar İki Kat Arttı


Kredi kartı borcu için yeniden yapılandırma için verilen yasal sürenin 7 Eylül’de sona erdiğini, ancak bazı bankaların borçlulara ek süre imkanı tanıdığını bu ay başında duyurmuştuk. Ek süre ile beraber kredi kartı borçlularının yarısına yakınının yenilen yapılandırma için başvurması bekleniyordu ve beklenen gerçekleşti.

Referans gazetesinin haberine göre Ağustos sonunda 246 bin 586 olan borç yapılandıran kişi sayısı eylül ayında yüzde 85 artarak 458 bin 424 kişiye yükseldi.

31 Mayıs 2009 itibariyle 874 bin 657 kart sahibini kapsayan aftan toplam 458 bin 424 kişi yararlandı. Aftan yararlananların çoğunluğu ise bankaların süre uzattığı eylül ayında protokol imzaladı. Eylül ayı sonu itibariyle 458 bin 424 kişinin 509 bin 253 adet kredi kartının 1 milyar 515 milyon liralık borcu protokole bağlanarak yapılandırıldı. Böylece aftan yararlanma oranı sürenin uzatılmasıyla birlikte yüzde 48‘e ulaştı.

İş Bankası 2 Ekim’e; Vakıflar Bankası 4 Kasım’a; Tekstilbank ise 31 Aralık’a kadar başvuru kabul edeceğini duyururken, diğer çoğu banka eylül sonuna kadar ek süre tanımıştı. Ancak eylül ayındaki kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenlerin sayısındaki artış, bankaların duyuru yapmasalar da bir ihtimal tekrar ek süre vermelerini sağlayabilir. Eğer kredi kartı borcunuzu hala yapılandırmadıysanız bankanızın bir şubesine giderek müşteri temsilcisinden konuyla ilgili bilgi istemenizde fayda var.