web statistics

En Yakın ATM Nerede ?


Bankaların 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren Ortak ATM uygulamasına geçtiğini sizlere duyurmuştuk. Uygulamayla beraber artık banka kartınızla istediğiniz bankanın ATM’sinden bakiye sorgulama ve para çekme işlemlerini (bankaların bu işlemler için aldıkları ücretler için buraya tıklayın) yapabiliyosunuz.

Ortak ATM sisteminde her ne kadar artık tüm bankalardan para çekebilecek olsanız da, bu işlemler için ek ücret ödemek istemeyebilirsiniz. Örneğin acil olarak 20 TL’ye ihtiyacınız olduğunu düşünelim. Eğer kendi bankanızın ATM’sinden işlem yaparsanız bunun hiçbir maliyeti yok. Ancak başka bir bankanın ATM’sinden 20 TL çekmek size 4 TL’ye malolabilir. Bu nedenle öncelikli olarak kendi bankanıza ait bir ATM’yi tercih etmek sizin için daha karlı olacaktır.

Kendi bankama ait en yakın ATM’yi nasıl bulurum ?

Bankalararası Kart Merkezi tüm bankaların ATM’lerini bir harita üzerinde gösteren güzel bir uygulama geliştirmiş. Google Maps üzerinde çalışan En Yakın ATM isimli bu uygulamada, sayfanın en altındaki menüden sırasıyla bulunduğunuz il, ilçe ve banka tercihlerini seçiyorsunuz. Yaptığınız seçime göre, harita üzerinde seçtiğiniz ilçedeki ATM’leri görebiliyorsunuz. Dilerseniz harita üzerinde dolaşarak ve zoom yaparak, bulunduğunuz sokakta size en yakın ATM’leri bile bulabiliyorsunuz.

Aşağıdaki örnekte İstanbul, Kadiköy ilçesindeki tüm Garanti Bankası ATM’leri gözüküyor. Resme tıklayarak büyütebilirsiniz :

Garanti Bankasi ATMleri

Ortak ATM uygulamasının sağladığı kendi bankanız dışındaki ATM’lerde para çekme ve bakiye sorgulama gibi işlemleri için ek ücret ödemek istemiyorsanız, En Yakın ATM uygulaması sayesinde bulunduğunuz yerde kendi bankanıza ait bir ATM’yi kolayca bulabilirsiniz.

En Yakın ATM Uygulaması için buraya tıklayın.