web statistics

Kredi Kartı Borcunuzu Taksitlendirmeniz İçin Son 4 Gün !


Bu konuyla ilgili haberimizi birkaç hafta önce vermiştik. Ancak gerek borcunu yapılandıran tüketici sayısının çok az olması, gerekse başvuru için çok az bir zaman kalması nedeniyle sizleri tekrar uyarmak istedik.

7 Temmuzda yürürlüğe giren “Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu” kapsamında kredi kartı borcunu taksitlendirmek isteyen tüketiciler için son başvuru tarihi 4 Eylül. Yapılandırmaya gitmeyenler, bu tarihten itibaren çok ciddi borçlarla karşılaşabilirler.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya’nın yaptığı açıklamaya göre, kanunda yapılan değişikliğin kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra takibi başlatılmış 875 bin kişiyi kapsıyor ve bu kişilerin toplam borcu 3 milyar 100 milyon lira. Ancak 875 bin kişiden sadece 81 bini başvuru yapmış. 3 milyar 100 milyon lira tahsil edilmesi planlanan süreçte sadece 251 milyon lirası, yani borcun sadece yüzde 8’i yapılandırılmış

kredi karti borcunuzu taksitlendirmeniz icin son 4 gunHaklarında ihtar çekilenler veya icra takibi başlatılanlar ya da kurulca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde üçüncü, dördüncü veya beşinci grup krediler ve diğer alacaklar içinde sınıflandırılmış kredi kartı borcu bulunan kart hamilleri, düzenlemeden yararlanmak için belirtilen süre içinde bankalara, avukatlarına, varlık yönetim şirketlerine veya temsilcilerine yazılı olarak başvurmaları gerekiyor.

Kart sahipleri, bunu yapması durumunda, icra takibine konu olmuş takip, dava masraf ve harçlarını ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25’ini de kabul edilen plan çerçevesinde borçlarını ödeme hakkına sahip olacak.

“Kredi Kartı Borcunuzu Taksitlendirmeniz İçin Son 4 Gün !” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.