web statistics

Kredi Kartı Borcu Yapılandırması İçin Bankalardan Ek Süre


NTVMSNBC’nin haberine göre, bugün itibariyle sona eren kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemesinden yararlanmak için bazı bankalar ek süre açtı. Başvurular için 15 gün daha imkan sağlanıyor.

Kredi kartı borcu için yeniden yapılandırma yasası, 7 Temmuz’da yürürlüğe girmiş ve yasal süre bugün itibari ile sona ermişti. Ancak Bankalar Birliği, bazı bankaların borçlulara ek süre imkanı tanıdığını açıkladı. Şu ana kadar iki banka, 15 güne kadar süre uzatma kararını ilan etti.

Süre uzatımının gerekçesinin, kredi kartı borçlularının son birkaç günde yoğunlaşan ilgisi olduğu belirtiliyor. Yasal sürenin tamamlanmasından önceki günlerde talebin artması ve bankaların gönüllü olarak yeniden yapılandırma uygulamasına yasal engel olmaması nedeniyle sürenin uzadığı belirtiliyor.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de toplam borçluların küçük bir bölümünün başvuruda bulunması nedeniyle bankalara süre uzatma çağrısı yapmıştı.

İlk bir buçuk aylık dönemde çok düşük kalan başvuru oranının da son haftada yüzde 30’a yaklaştığı vurgulanıyor.

Süre uzatımıyla birlikte kredi kartı borçlularının yarısına yakınının yeniden yapılandırmadan yararlanmak için başvurması bekleniyor.

Kredi karti borcu yapilandirmasi icin ek sureHaberde hangi bankaların ek süre verdiği belirtilmemiş. Citibank, Finansbank ve Fortis Bank 11 Eylül’e; Şekerbank 18 Eylül’e; Akbank, Bank Asya, HSBC, ING Bank, Turkish Bank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası 30 Eylül’e; İş Bankası 2 Ekim’e; Vakıflar Bankası 4 Kasım’a; Tekstilbank ise 31 Aralık’a kadar başvuru kabul edecek. Ancak diğer bankaların da bu iki bankanın izinden giderek kredi kartı borcu yapılandırması için ek süre verme ihtimali mevcut. Bu sebeple borcunuzu hala taksitlendirmediyseniz bankanızla iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi almanızda fayda var.