web statistics

Finansbank ÜniversiteKolay Kredisi Başvurusu Yapmadan Önce…


“Kolay” konsepti altında kredi pazarlama stratejisine devam eden Finansbank, üniversitelerin açılmasını da fırsat görerek, yeni bir kredi paketi olan ÜniversiteKolay ile tüketicilerin karşısına çıktı.

Temelde ÜniversiteKolay, üniversite eğitimini ailesinden ayrı, şehir dışında tamamlayan öğrencilerin bu süreçte karşılaşacakları maliyetleri karşılayabilmeleri için finansman imkanı tanıyan 3 kredilik kampanyaya verilen isim.

Paketlerin bir tanesi ÜniversiteKolay Mortgage. Bu pakette, çocukları şehirdışı ya da evlerinden uzakta eğitim gören veliler için düşük faiz oranı, 3 ay taksit erteleme opsiyonu ile ev alma imkanı sunuluyor. Yani hazır gayrimenkul fiyatları gerilemişken, elinde de birikmiş bir miktar para olan ve çocuğum kira ile, ev sahibi ile uğraşmasın diyen veliler için tasarlanmış bir ürün. Okul bittiğinde gayrimenkul fiyatlarının artmış olacağını öngörüyorsanız, uygun bir kredi fırsatı olabilir. Burada bir dip not olarak söz konusu mortgage kredisi oranlarının bankanın resmi web sitesinde açıklanan faiz oranlarından daha avantajlı olmadığının altını çizmek isteriz.

Üniversitelerin kayıt döneminde masraflar kabusa dönüşmesin diye; dosya masrafsız, cazip faiz oranları ve 3 ay taksit erteleme opsiyonu ile hayatı kolaylaştıran “Öğrencilere İhtiyaç Kredisi” başlığı altında ikinci bir paket bulunuyor. Özellikle üniversiteye yeni başlayacak çocuklarının okul dönemi harcamaları için gerekli nakit akışına sahip, ancak birikime sahip olmayan ebeveynler için tasarlanmış bir kredi ürünü daha. Farkettiyseniz bu iki üründe de ana tema “3 ay taksit erteleme” üzerine kurulmuş.

Son olarak da Finansbank’ın gençlik segmentine hitap etmek üzere tasarlanmış CardFinans GO kredi kartı ile 200 TL’ye kadar faizsiz nakit fırsatı, tüm alışverişlerde +2 taksit ve diğer CardFinans GO ayrıcalıkları bu paketlere ilave edilmiş.

Finansbank bu kredi kampanyasında sektörde ilk olarak TEB tarafından “Molalı Kredi” olarak karşımıza çıkartılan 3 ay taksit erteleme özelliğini ve alınan kredinin vadesi boyunca senede 4 defa kesilen hesap işletim ücretinden muhafiyeti öne çıkartıyor. ÜniversiteKolay kredi paketleri kapsamında kredi kullanan müşterilerin hesap işletim ücreti istisnaları kredi bitiminde (unutulmazsa!) sona eriyor.

universitekolay mortgageFinansbank MortgageKolay kredilerine ait masraflar hakkında bilmeniz gerekenlere gelirsek; ekspertiz ücreti 525 TL, ipotek ücreti 200 TL, konut sigortası (yıllık 110 TL) ve DASK (yıllık 136 TL). Bu prim tutarları yaklaşık ortalama lokasyona ve m²’ye göre değişiklik gösteriyor. Hayat sigortası prim tutarı, kredi tutarının binde 6’sına denk geliyor. MortgageKolay kredilerinde minimum dosya ücreti Finansbank web sitesinde 1.000 TL olarak ilan verilmiş.

İhtiyaç kredilerinde ise; dosya masrafı minimum 200 TL olmak üzere kredi tutarının yüzde 4’ü. İlgili tutar üzerinden devlete ödenmek üzere yüzde 5 BSMV ücreti alınıyor. Hayat sigortası yıllık prim tutarı olarak minimum 25 TL olmak üzere kredi tutarının yüzde 0.6’sı isteniyor.

Hayat sigortası, mortgage kredilerinde bir zorunluluk olmamakla beraber birçok banka bunu müşterilere otomatik olarak yaptırmakta. Bazı durumlarda kredi vermek için şart bile koşabiliyorlar. Bu durumda konut kredisine ne kadar ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak şubedeki müşteri temsilciniz ile pazarlık yapabilirsiniz. Kredi alma aşamasında imzaladığınız evrakların ne olduğuna mutlaka dikkat edin.

Bir ufak not; kredi ürünleri yapısı gereği borcun geri ödenmesinde sorun yaşamayacağı öngörülen tüketicilere verilir. Bunun için de başvuru sahibinin düzenli bir gelir sahibi olma özelliği aranan şartların başında yer alır. Bu nedenle ÜniversiteKolay kampanyası kapsamında sunulan kredilerin düzenli gelirleri olan ve sahip oldukları kredi veya kredi kartı geri ödemelerinde sorun yaşamayan velilere ve öğrencilere (belgelenebilir düzenli geliri olan master ve doktora öğrencileri de buna dahil) verilmesi planlanıyor.

İlgili pakete başvuracak öğrenciler, 25 yaşın üzerinde ise CardFinans GO alamıyorlar ama eminiz ki Finansbank kendilerine iptal etmekte veya kartı teslim almakta oldukça zorluk yaşayacakları bir CardFinans kredi kartı gönderecektir. Daha önceki yazılarımızda yer alan CardFinans GO hakkında detaylı bilgi için buraya veya ürünün resmi web sitesine bakabilirsiniz.