web statistics

Vakıfbank TaksiPOS’larla Taksi Ücreti Kart ile Ödenebilecek


Biraz geç de olsa VakıfBank‘ın geçtiğimiz ay İstanbul’da başlattığı TaksiPOS uygulamasından bahsetmek istedik. Dünyada farklı alanlarda kullanılan Multimedya POS terminalleri, Türkiye’de taksilerde Vakıfbank tarafından verilen TaksiPOS’larla kullanılmaya başlandı.

TaksiPOS uygulamasıyla müşteriler taksi ücretini temassız kartlar, kredi kartları veya banka kartı ile ödeyebiliyor. Bunun yanısıra taksideyken şehirdeki etkinlikler, döviz, borsa ve uçuş bilgilerine ulaşılabiliyor. Vakıfbank’ın web sitesinde yer alan bilgiye göre yakında TaksiPOS üzerinden cep telefonuna kontör yükleme ve tiyatro, konser gibi etkinliklere bilet alma imkanı olacak.

Vakıfbank, ilk etapta İstanbul’da 400 takside başladığı TaksiPOS hizmeti diğer büyük şehirlere de taşınması planlanıyor.

Taksilerde POS uygulamasını ilk olarak Garanti Bankası Bonus Trink kart ile başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde Bank Asya da temassız kredi kartı DIT kartın Sabiha Gökçen Havalimanı taksilerinde kullanılmasını sağlayan mobil POS uygulamasını tanıtmıştı.

vakifbank taksiposVakıfbank’ın TaksiPOS uygulaması ise, sadece kendi kartlarını değil, bütün bankalara ait temassız veya normal tüm kredi ve banka kartlarını kapsadığı (Düzeltme : Bir okurumuz bizi uyararak Garanti Bankası’nın TaksiPOS’larında da tüm bankaların kartlarının kullanıldığı bilgisini verdi) için bir adım öne geçiyor. Uygulamanın yaygınlaşması için Vakıfbank’ın kesenin ağzını açması gerekiyor. Global ekonomik krizin etkilerinin ortadan kalkması ile özelleştirmesi planlanan Vakıfbank için bunun bir sorun teşkil edeceğini sanmıyoruz. Bizim merak ettiğimiz, Vakıfbank’ın anlatılan uygulaması ile pratik uygulamanın ne kadar örtüşeceği ve özelleştirmesi için kritik bir faktör olan müşteri sayısında belirgin bir artışı yakalayıp yakalamayacağı. Kısa bir zaman içerisinde sektör liderlerinin de benzer projelerde ortaya çıkması kaçınılmaz olduğundan, bu projeye yapılan yatırımın başarılı olup olmayacağını Vakıfbank’ın attığı adımlar belirleyecek.

“Vakıfbank TaksiPOS’larla Taksi Ücreti Kart ile Ödenebilecek” üzerine bir yorum

  1. Vakıfbank Taksi POS larının başka temassız kart ve banka kredi kartlarını kullandırarak "bir adım öne geçtiği" bilgisi doğru değil. Garanti Bankası'nın POS larının olduğu taksilerde de bütün bankaların kredi kartları ve Temassız Kartlar kullanılıyor.

Yorumlar kapalı.