web statistics

Finansbank ve Avea’dan Kamu Çalışanlarına İhtiyaç Kredisi


Bugün Avea tarafından basına yapılan bir açıklamaya göre; abone portföyünde kamu çalışanlarının ağırlıkta olduğu Avea ile Finansbank, bu kitleye yönelik özel tasarlanmış bir ürün çıkarmışlar. Kampanya kapsamında Avea abonesi olan kamu çalışanlarına özel faiz oranları uygulanacak. Bu kapsamda verilen kredilerden dosya masrafı alınmayacak, kredi kullananlara hayat sigortası da hediye edilecek.

Tabi bu kredi kampanyasından faydalanabilmek için daha önce herhangi bir banka tarafından bu kişiler hakkında idari ve kanuni takip başlatılmamış, kredi veya kredi kartlarında halihazırda devam eden bir gecikme durumu olmaması gerekiyor. Yazılarımızı takip ediyorsanız şimdiye kadar birçok kez burada sizlerle paylaşmıştık. Hiçbir banka geçmişte kendisinin veya başka bir rakibinin verdiği kredi kartı veya kredi geri ödemelerinde sorun yaşadığı müşterilere kredi veya kredi kartı verip, onların sorunlarını devralmak istemez. Dolayısıyla Avea hattı sahibi kamu çalışanı olmanız, bahsedilen şartlarda krediye uygun görüleceğiniz anlamına gelmiyor.

İki kurum arasında işbirliğinin tam kapsamını bilmiyoruz ancak faturalı Avea hattınız varsa ve bu hattın faturası ile ilgili bir gecikme de söz konusuysa, bu da kredi için uygun görülmememiz için bir neden olabilir.

avea finansbank kampanyasiKampanyadan yararlanmak isteyen Avea’lı kamu çalışanları kamu kimlikleri, adres belgesi, gelir belgesi ve son iki aya ait Avea hattı faturası ile beraber bir Finansbank şubesine giderek başvuruda bulunabilecekler (Kontürlü hat sahibi olan Avea’lı kamu çalışanları bu kampanya kapsamının dışında kalabilir).

Malesef işbirliği kapsamında lansmanı yapılan bu kampanyanın şartlarına ait herhangi bir detaya Finansbank’ın web sitesinde rastlamak mümkün olmadı. Ama Finansbank tarafından daha önce KrediKolay markası altında düzenlenen Masrafsız İhtiyaç Kredisi kampanyasının şartları ile benzerlik göstereceğini tahmin ediyoruz. Eğer kampanya aylık faiz oranı yüzde 1.99 olursa, yıllık toplam faiz oranı BSMV (Banka Sigorta Muamele Vergisi) ve KKDF (Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu) kesintisi dahil edilmeden yaklaşık yüzde 23.88 civarında olacaktır. Avea faturanızı göstermeniz gerektiğinden başvuru için Finansbank Şubeleri‘ne gitmeniz gerekiyor.