web statistics

HSBC Advantage Design Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


HSBC, kredi kartı yelpazesine bir ürün daha ekleyerek, HSBC Advantage Design Kart‘ı piyasaya sundu. HSBC Advantage Design Kart ile müşteriler, kendi zevk ve tercihlerine göre kredi kartlarını tasarlayıp kullanabiliyorlar.

HSBC Advantage Design Kart almak isteyen müşteriler, istedikleri fotoğrafı kredi kartlarının ön yüzüne bastırtabiliyor, ya da HSBC’nin görsel arşivinden faydalanarak, beğendikleri bir görseli kredi kartlarına taşıyabiliyorlar.

HSBC Advantage Design Kart’ınıza ayrıca ısırılmış bir elma gibi şekilli bir görünüm vermeniz de mümkün. Farklı şekilli kartlar, kart yüzeyindeki eksiklikler nedeniyle ATM’lerde kullanılamıyor. Bu nedenle, kredi kartı başvurunuzun onaylanması halinde seçtiğiniz farklı şekilli kartın yanısıra, ATM’den yapacağınız işlemlerde kullanabilmeniz için, standard şekilli bir HSBC Advantage Kredi Kartı da tarafınıza iletiliyor.

Bir başka tasarımsal özellik de kişisel imza hizmeti. Bu uygulama ile kullanıcılar isterlerse isimlerini rengarenk harflerle kredi kartlarına bastırabiliyor veya HSBC Bank’ın oluşturduğu özlü sözlerden beğendiklerini kredi kartlarının ön yüzüne yazdırabiliyorlar.

Buraya kadar bahsettiklerimiz Design Kart’ın sadece görsel özellikleriyle ilgiliydi. Yorumlarımıza geçmeden önce kartın diğer özelliklerinden de bahsedelim:

Design Kart elbette, HSBC Advantage kredi Kartlarının tüm özelliklerine sahip. Diğer HSBC Advantage Kredi Kartları’nda olduğu gibi ilk yıl kart ücreti alınmıyor. İzleyen senelerde, kartın türüne bağlı olarak kart ücreti (16.07.2009 itibarle Classic/Standard kartın ücreti 35 TL) ve kart ücretlerine ilave olarak, ilk yıl ve her yeni kart basımında (kayıp/çalıntı, vade yenileme, görsel değiştirme vb.) geçerli olmak üzere 10 TL ücret alınıyor. Faiz oranları şu an için Merkez Bankası’nın 2009 Temmuz ayında belirlediği azami faiz oranları olarak belirlenmiş, yani alışveriş ve nakit çekme faizi olarak yüzde 3,49 ve gecikme faizi olarak yüzde 4,24.

HSBC Advantage Design Kart almalı mıyım ?

advantage design kartEğer şu hayatta para konusunda hiçbir derdiniz yoksa ve tasarım konusuna ilginiz varsa tabiki alabilirsiniz. Ancak ilk defa kredi kartı alacaksanız, eminizki 35 TL kredi kartı yıllık ücretine ek olarak kredi kartınız üzerinde kendi fotoğrafınız yer alacak veya “Babam Sağolsun” yazacak diye 10 TL vermek istemezsiniz. Design Kart ile ilgili sayfada “Dilediğiniz zaman kartınızın üzerindeki görseli değiştirebilirsiniz” ibaresi de bize biraz komik geldi. Bilgisayarımızın ekranındaki duvar kağıdını da dilediğimiz zaman tek bir tıkla değiştirebiliyoruz ama her değiştirmede 10 TL vermiyoruz ! Kartımızın kaybolması halinde de 10 TL’lik ek bir yenileme ücretinin olduğunu hatırlatalım.

HSBC bize Advantage Design Kart’ı tasarlarken sanki Flexi‘yi örnek almış, ancak “sağlam altyapı gerektiren teknik kişiselleştirmeyi (faizin, taksidin ve kazanılan Bonus’un kişiye özel olarak belirlenebilmesi) yapamayız ama görsel kişiselleştirmeyi yaparız” diyerek yeni kredi kartı çıkartmış gibi bir izlenim verdi. Kredi kartında rekabetin temassız kartlara doğru ilerlediği şu dönemlerde hangi motivasyon ile kredi kartındaki görselliğe yatırım yaparak rakiplerine avantaj sağlıyacaklarını düşünmüşler, anlamak zor doğrusu.

“HSBC Advantage Design Kart Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. hiçkimse bana kart vermedi bi hsbc verdi eywallahımı çekeyim teşekkürümü edeyim diye girdiğim bu site sayesinde kendilerinin gerçek yüzünü öğrendim. hiçbi numaran yokmuş hsbc ama alacağın olsun dost bildim yoldaş bildim seni meğer sende soyguncuymuşsun.bilemedim.

Yorumlar kapalı.