web statistics

Kredi Kartıyla Taksitli Nakit Avans İşlemi


Kredi kartıyla taksitli nakit avans, banka şube veya ATM’lerinden kredi kartı kullanılarak çekilen nakit kredinin belirli bir taksit ve faiz oranıyla bankaya geri ödenmesi anlamına gelmektedir.

Taksitli nakit avans işlemlerinde genellikle mevcut nakit avans işlemlerindeki gibi anapara üzerinden bankanın belirlemiş olduğu bir faiz oranı üzerinden nakit avans işlem ücreti (bazen de belirli bir sabit ücret) alınır ve ilk taksit tutarı ile ekstreye yansıtılır.

Kredi kartıyla nakit avans çekildiğinde, bankanın belirlemiş olduğu bir faiz oranı üzerinden nakit avans işlem faizine ek olarak, çekmiş olduğunuz tutara bankanızın belirlemiş olduğu oranla günlük faiz işlemeye başlar ve hesap kesim tarihine kadar oluşan faiz kredi kartı ekstrenize yansır.

Taksitli nakit avans işleminde ise, taksitli nakit avans faiz oranı ve taksit sayısı ile borçlanılan tutar üzerinden hesaplanan toplam faiz tutarı, anapara üzerine eklenir ve bu toplam tutar üzerinden eşit taksitlere bölünür. Taksitler her ay kredi kartınızın dönem borcuna eklenir. Kredi kartı dönem borcunun tamamı ödendiğinde taksit tutarının tamamı da ödenmiş olur. Ancak, kredi kartı son ödeme tarihinde ödeme yapılmadığı veya taksit tutarından az ödeme yapıldığı durumlarda, (örn. asgari tutar ödendiğinde), hesap kesim tarihi esas alınarak, dönem borcu içinde yer alan taksitli nakit avans taksit tutarının anapara kısmı üzerinden günlük mevcut nakit çekim faizi işletilir. Taksitli nakit avans işlemlerinde ayrıca %10 KKDF ve %5 BSMV uygulanır. Aşağıda bazı bankaların taksitli nakit avans işlemlerine uyguladıkları ücretler ve işlem detayları hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz :
taksitli nakit avans

İster tek seferde ister taksitli olsun, kredi kartıyla nakit çekmek tüketiciler için çok maliyetlidir. Kredi kartınızı alışverişlerde üye işyerlerinin POS cihazından geçirerek ödeme yaptığınızda, son ödeme tarihine kadar aylık borcunuzu kapatırsanız herhangi bir faiz ödemezsiniz. Oysa kredi kartıyla ATM veya şubelerden (taksitli )nakit avans çektiğinizde, nakit avans faizi ve günlük faiz gibi maliyetlerle karşı karşıya kalırsınız. Dolayısıyla kredi kartını bir ödeme aracı olarak kullanmanızı ve kredi kartı ile nakit avans çekmekten uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Nakit avansı ancak çok acil nakit ödeme yapmanız gerektiğinde, kredi kartı yerine bireysel kredi kullanma şansınız veya zamanınız olmadığı takdirde kullanmalısınız. Nakit avans çekmeniz durumunda taksitle çekmiş olsanız dahi nakit çekilen tutarın tamamını mümkün olan en kısa sürede geri ödemeye çalışmanızı öneririz.

“Kredi Kartıyla Taksitli Nakit Avans İşlemi” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.