web statistics

Carrefour Axess Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


Geçtiğimiz Ağustos ayında Akbank ve CarrefourSa’nın planladığı iş birliği hakkında sizlere buradan bilgi vermiştik. Dün CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire yaptıkları basın toplantısında “10 Haziran 2009 itibariyle Akbank ile birlikte her iki kurum için de büyük bir adım sayılabilecek önemli bir yeniliği başlatıyoruz. Akbank hipermarket bankacılığına başlarken, ilk etapta 19 mağazamızda açılacak olan CarrefourSA Kredi Express şubeleriyle de CarrefourSA çatısı altında altıncı bir reyon olarak finansal hizmetler ve ürünler sunmaya başlayacağız” diyerek işbirliğinin başladığını resmen açıklamış oldu.

Ürün olarak incelediğimizde yine ortak markalı bir kredi kartından bahsedildiğini görüyoruz. Akbank’ın Axess kredi kartı ile Carrefour’un müşteri sadakat kartı olan CarrefourSA Plus kartı tek bir kredi kartı altında birleştirilerek Carrefour Axess adıyla yeni bir kredi kartı çıkartılmış. Ürünle beraber ayrı bir marka yaratmak yerine, işbirliği içerisinde iki markanın ismi bir arada kullanılmış.

Sadakat kartı ile taksit, puan ve temassız kart özelliği olan kredi kartını birleştirmek yeni bir şey değil. Akbank Boyner beraberliğinin meyvesi Fish Kart ile Garanti Bankası Migros işbirliği olan Money Card bu konuda devam eden en yakın tarihli uygulamalar.

İster kredi kartı, ister kredi ile taksit imkanı

Market zincirlerinde elektronik, mobilya ve beyaz eşya gibi taksitli alışveriş yapılabilecek ürünlerde sadakat programı kapsamında yapılan büyük indirimlerle karşılaşılması her zaman mümkün. Ancak bu kampanyaları takip etmek ve yakalamanız gerekiyorki dışarıdaki fiyatlardan avantajlı olsun. Genelde yüksek tutarlar olarak kabul edeceğimiz bedelleri bulan bu ürünleri Carrefour Axess Kart veya alternatif olarak CarrefourSA Kredi Express şubelerinden alınabilecek kredi ile taksitli olarak alabilme imkanı tüketicilere avantaj sağlayacaktır.

Bankaların müşterilerini kredi kartından tüketici kredilerine yönlendirdiği şu günlerde bu adım kuşkusuz Akbank’a da tüketici finansmanı kredileri hacimlerini geliştirmesi için fırsat tanıyacaktır.

Carrefour Axess Özellikleri

carrefour axess kartBuraya kadar bahsettiklerimiz genel olarak iki marka arasında yapılan işbirliğine yönelik değerlendirmelerdi. Biraz da Carrefour Axess kartın özelliklerine değinelim.

Carrefour Axess de Money Card gibi tanışma hediyesi olarak ilk alışverişe yüzde 10 indirim yapıyor. Hoşgeldin indirimi chip-para olarak karta yükleniyor. Money Card’da olduğu gibi minimum 100 TL harcama şartı ve tarih sınırlaması yok ancak en fazla 150 TL indirim yapılmakta.

12 ayla sınırlı vade farksız taksit özelliği 150 TL ve üzeri gıda dışı (tekel, altınor, kozmetik, kontör kartları, deterjan ve temizlik ürünleri hariç) alışverişiniz için geçerli. Alışveriş sepetinin önemli bir kısmını oluşturan gıda, temizlik ve giyim gibi ürünlerde taksitli alışveriş imkanının olmaması bu kartı almamız için bize gereken motivasyonu sağlamıyor.

Carrefour Axess, CarrefourSA Plus kart indirimleri üzerine ekstra %10 indirim kazandırıyor. Örneğin; CarrefourSA Plus ile %20 indirime sahip promosyonlu bir üründe, Carrefour Axess’i kullanarak % 22 indirim kazanmak mümkün.

Chip Para konusunda ekstra bir chip para kazanım oranından bahsedilmiyor.

Tüm CarrefourSA hipermarketlerinde sadece Carrefour Axess sahiplerine özel kasa, ayrıca belirlenmiş CarrefourSA Expres’lerdeki öncelikli kasa avantajı söz konusu. Bu özellikle yoğun haftasonlarında bir avantaj olabilir ama yeni bir kredi kartı almak için yeterli mi ?

Carrefour Axess’in kiğer kredi kartı özellikleri zaten Axess kartın özellikleriyle aşağı yukarı aynı.

Carrefour Axess bana göre mi ?

Eğer cebinizde zaten bir Axess kartınız varsa ve sürekli Carrefour’dan alışveriş yapıyosunuz, mevcut kartınızı Carrefour Axess karta dönüştürmemeniz için hiçbir sebep yok.

Ya da işletmeniz ve şirketiniz için Carrefour’dan yüksek tutarlarda alışveriş yapmayı tercih ediyorsanız bu kredi kartına sahip olmanız avantaj sağlayabilir.

Yeni kart başvurusu yapacaksanız, kendiniz veya aileniz için süpermarket alışverişinizde bir seferde 200 TL’nin üzerine çıkabilecek tutarlarda alışveriş yapan birisiyseniz de, bu ortak markalı kredi kartı ile alışveriş yaparak sadakat kartlarının indirimleri sayesinde alışveriş tutarlarında hatırı sayılır indirimler alabilirsiniz.

Ancak bu koşulları yerine getiremiyorsanız, bütün bu özellikler sahip olduğunuz kredi kartlarına bir tane daha eklemek için yeterli mi emin değiliz. Biz yine ikna olamadık çünkü cüzdanınızdaki her yeni kredi kartı borçlanma riskinizin artması demektir. Böyle bir riski arttırırken ya gelirinizin artması, ya da başka bir riskinizin, yani başka bir kredi kartınınızın kapanması gerekir. Karar size ait…

Alışveriş yaparken şuna dikkat !

Burada ufak bir parantez açıp süpermarket alışverişini toplu olarak yapmayı tercih eden tüketicilerimize yönelik olarak nacizane bir önerimizi paylaşmak istiyoruz. Toplu süpermarket alışverişlerinde hedef odaklı olmak çok kritik bir önem taşıyor. Yani süpermarkete gitmeden önce elinizde ihtiyaçlarınızla ilgili detaylı ve eksiksiz bir liste olmalı. Aksi taktirde listede bulunmayan yani gerçekte ihtiyacınız olmayan birçok ürünü de alışveriş sepetinize ekleyerek alışveriş yaptığınız tutarı gereksiz şişirmiş oluunuz. Bu durumun tekrar etmesi halinde kendinizi bir anda kredi kartı harcamalarınızla başa çıkamaz halde bulabilirsiniz.

“Carrefour Axess Kart Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 3 yorum

  1. 3 ay ödeme yapmadıgımdan dolayı kartım blok oldu bana kredı kartı verırlermı lutfen cvp. bı takım sebeblerden dolayı malesef odemedım fakat bankam kartımı kapattı.ne yapabılırım yardıımcı olun

  2. aynı durumu bende yaşadım zaten bankaların senin gibi insanlara ihtiyacı var yani borcunu geç yatırıp yada yarısını yatırıp faize düşenler bankalar için daha degerli müşterilerdir senden fazlası ile kazanıyor ama borcunu günü gününe ödeyen bankaya hiç borcu olmayan müşteri bankasının ilgisi dışında kalan kişidir.Bence sen müracatını yap kesin alırsın.

  3. Ben Akbank Akses kredi kartı sahiyim şimdiye kadar yazdım ise bana kredi kartı hesap kesim ekstresini adresime göndermiyorlar nedenini bir türlü anlamış değilim kartımı iptal etmek zorunda kalacağım bir miktar bocum var ödedikten sonra iptal edeceğim,çünkü Bankanın niyeti kötü borcumun miktarını öğrenmemi istemiyor intibaı uyandırdı,bana kesi,n bir bilgi dahi vermiyor onun için içimde şüpe uyandı artık bu son yazışmam olacak.

Yorumlar kapalı.