web statistics

Mortgage Faizleri Düşecek mi ?


Eminiz birçoğunuzun kafasında ev almak için doğru zaman mı diye bir soru işareti vardır. Kriz ortamında inen mortgage faizleri acaba daha da düşecek mi ? Fırsatı kaçırmayıp acaba hemen kredi almalı mıyım ? Yoksa faizlerin biraz daha inmesini mi beklemeliyim.

Bizim de sürekli takip ettiğimiz, ziyaretçilerine bankaların sunduğu konut kredisi tekliflerini karşılaştırma imkanı sunan DoktorMortgage.com sitesi, işte bu soruya güzel bir analiz yaparak cevap aramış :

…Aylık konut kredisi faiz oranları şuan 1,39% seviyesinde. Aylıkta 0,3% yılıkta neredeyse 4% lük bir kar var. Bankalar konut kredilerinde hiç elde etmedikleri karları şu an verdikleri kredilerde kazanıyorlar. Geçmiş dönemlerde maliyetler sebebi ile aylık 0,01%- 0,05% kar ile sattıkları kredileri bugün inanılmaz karlarla satan bankalar için bizce faiz indirme zamanı geldi geçiyor…

Bu hafta ya da önümüzdeki hafta faizlerde bir indirim bekliyoruz. Mortgage piyasasında aktif rol oynayan bankalardan (Yapı Kredi – Garanti – İşbank- Akbank) herhangi biri faiz indirdiğinde tüm bankalar faizlerini aşağıya çekecekler…

mortgage faizleri dusecek miDoktorMortgage.com’un “Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi?” başlıklı bu yazısının tamamını okumanızı tavsite ediyoruz. Yazıda faizlerin düşme beklentisi grafiksel verilerle de desteklenmiş. DoktorMortgage.com yayınlanan konut kredisi ile ilgili diğer makalelere de buradan ulaşabilirsiniz.