web statistics

KOSGEB Kredisinden Hizmet ve Ticaret Şirketleri de Yararlanabilecek


Milliyet’in haberine göre şimdiye kadar sadece imaalat sanayiinde faaliyet gösteren işletmelerin yararlanabildiği KOSGEB kredilerine, artık hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketler de başvurabilecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın dün yaptığı yazılı açıklamaya göre TBMM’de kabul edilen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı Kurulması Hakkındaki Kanun ile artık sadece sanayilerin değil, bakkal, manav, berber gibi hizmet esnafı da KOSGEB desteklerinden yararlanabilecek.

Yeni düzenlemeye göre KOSGEB kredilerinden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel önceliklerin belirlemesini Bakanlar Kurulu yapacak. İşletmeler arası işbirliğini geliştirme, yerli veya yabancı sermaye katkısıyla gerçekleştirilecek ortak yatırımların oluşturulmasını destekleme, yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekli önlemleri alma da KOSGEB’in görevleri arasında olacak.

KOSGEB KredisiKOSGEB girişimcilerin ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlerin alı,nması için geri ödemeli ve ödemesiz destek yapacak. KOSGEB ile ihtilaflı hale gelmiş olan KOBİ’lerin borçlarını ödemelerini kolaylaştırıcı düzenleme getirildi. Kanun değişikliğinin yürürlüğe gireceği tarihe kadar aldığı KOSGEB destekleriyle ilgili olarak bu kuruluş ile ihtilaflı olan KOBİ’ler, alınan desteğin ana parasını 31 Ekim 2009 tarihine kadar defaten ödemek kaydıyla, KOSGEB alacağının faizini ödemeyecek.

“KOSGEB Kredisinden Hizmet ve Ticaret Şirketleri de Yararlanabilecek” üzerine 2 yorum

  1. KOSGEB HİZMET SEKTÖRÜNE KREDİ VERİYOR AMA ANAOKULLARI,KREŞLER BU SEKTÖRE SOKULMUYOR.SORUYORUM BU ÖZEL KURUMLAR DEVLETE VERGİSİNİ ÖDEMİYORMU ,VERGİ LEVHASI OLAN,ÖĞRETMENİNİN SİGORTASINI YATIRAN,STOPAJ VE DİĞER VERGİLERE TABİİ TUTULAN BU KURUMLAR NEDEN ESNAF,HİZMET SEKTÖRÜ GİBİ BİR KONUMA SOKULMUYOR.NEDEN DEVLET TARAFINDAN DIŞLANIYOR?BİZLERİDE DENETLEYENDE SONUÇTA DEVLETİN BİR KURULUŞU OLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIDIR.YETKİLİLERE DUYURULUR.

  2. CİCİ KREŞ ve GÜNDÜZ BAKIM EVİ: Kesinlikle ben de size katılıyorum. Benim kurumum sosoyal hizmetlere bağlı fakat ben de vergimi ödüyorum, elemen çalıştırıp sigorta ödüyorum,ben de denetleniyorum. Ne hikmetse eğitim hizmet olarak bile görülmüyor.Bundan büyük hizmet mi olur. Geleceği yetiştiriyoruz.Herşeyde olduğu gibi KOSGEB de de dışarıda tutuluyoruz.

Yorumlar kapalı.