web statistics

Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir ? Nasıl Başvurulur ?


1991 yılında TOSYÖV, MEKSA, TOBB, TESK, KOSGEB ve T. Halk Bankası A.Ş. ortaklığıyla kurulmuş olan Kredi Garanti Fonu (KFG) kar amacı gütmeyen bir anonim şirket olup, küçük ve orta ölçekli işletmelere kefalet sağlayarak, yatırım ve işletmelerin finansmanında kredi kullanımının kolaylaştırılmasını amaçlıyor.

Özellikle yeni kurulan KOBİ’lerin bankalardan kredi alabilmesi için büyük bir teminat ödemesi gerekiyor. Uzun vadeli kredilerde de bankalar tarafından oldukça yüksek teminatlar isteniyor.

Kredi Garanti Fonu, verdiği kefalet ve üstlendiği riskle KOBİ’lerin de bankalardan uzun vadeli ve uygun maliyetli kredi alabilmelerini sağlıyor. KFG kefaletlerinde özellikle genç ve kadın girişimcilerin desteklenmesi temel amaç. Özellikle ileri teknoloji içeren, ihracatı destekleyen, istihdam artışını sağlayacak ve bölgesek kalkınmayı gözeten yatırımlar Kredi Garanti Fonu kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendiriliyor.

Kredi Garanti Fonu’ndan Kimler Yararlanabilir ?

Yazımızın başında da değindiğimiz KFG’nin amacı banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin teminat problemini kefalet vererek ortadan kaldırmak. Özellikle başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle KOBİ’ler destekleniyor.

Çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul ediliyor. İmalat, sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanıyor.

Türkiye’nin her yerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler.

Kredi Garanti Fonu’na Nasıl Başvurulur ?

KGFKGF teminatından yararlanabilmek için bankanıza KGF kefaletinden yararlanmak istediğinizi bildirmeniz ve dosyanızın KGF’ye gönderilmesine muvafakat etmeniz gerekiyor. Banka tarafından kredi başvurunuz uygun bulunduğu takdirde, KFG’ye iletilen kefalet talebiniz yaklaşık 2 hafta içerisinde sonuçlandırılıyor.

Bunun dışında ayrıca Kredi Garanti Fonu web sitesindeki bir online başvuru formu da mevcut.

KFG Maliyeti Nedir ?

Kefalet talebinde bulunan firmaların değerlendirmeye alınabilmesi için bir dosya ücreti alınıyor. Bu ücretin ne kadar olduğu hakkında detaylı bir bilgi bulamadik.

Talebin uygun bulunması ve kredinin KGF’nin kefaleti ile kullanılması durumunda da, kredi vadesi boyunca her yıl peşin olarak, kefalet bakiyesi üzerinden, kefaletin nakdi, gayri-nakdi veya diğer özelliğine göre, yıllık %1 ile %2 arasında değişen oranlarda komisyon alınıyor.

KFG Limiti Ne Kadar ?

Bir KOBİ için kefalet üst limiti 750.000 TL, bu KOBİ’nin doğrudan ya da dolaylı olarak risk grubu oluşturduğu işletmeler için ise kefalet üst limiti 1.000.000 TL. Riskin paylaşımı ilkesine göre çalışan Kredi Garanti Fonu, kredinin en çok %80’ine kadar kefalet veriyor.

Kredi Garanti Fonu Hangi Bankalarla Çalışıyor ?

KFG neredeyse Türkiye’deki tüm bankalarla işbirliği içersinde. Bankaların web sitelerini gezerek KFG başvurusu hakkındaki sayfaları sizler için çıkardık. Ne yazıkki oldukça sınırlı sayıda banka web sitesinde KFG’ye yer vermiş. Bizim bulabildiklerimiz ise şunlar :

Asya Banka Kredi Garanti Fonu Sayfası
Albarakatürk Kredi Garanti Fonu Sayfası
Finansbank Kredi Garanti Fonu Sayfası
Garanti Leasing Kredi Garanti Fonu Sayfası
Garanti Bankası Kredi Garanti Fonu Sayfası
Halkbank Kredi Garanti Fonu Sayfası
İşbankası Kredi Garanti Fonu Sayfası

“Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir ? Nasıl Başvurulur ?” üzerine bir yorum

  1. Işiniz için kredi almanız gerekiyor, Tıp kredisi, öğrenci kredisi, borç kredisi? Ödemek zorunda olduğun bazı faturalar var mıydı? Daha sonra bu okunaklı kredi şirketine şu adresten ulaşın: [email protected]

Yorumlar kapalı.