web statistics

Garanti Mortgage, İşte Evim, Büyük Kırmızı Ev, Yapı Kredi Mortgage, DD Mortgage, Koçfinans Mortgage


Sizlerle daha önce bankaların mortgage başvurusu yapabileceğiniz formlarının bulunduğu sayfaları paylaşmıştık. Bankaların ve tüketici finansmanı şirketlerinin birçoğu, mortgage ürünleri ve kampanyalarını kendi internet siteleri üzerinden duyurmayı tercih ediyorlar. Ancak bazı kurumlar, sadece mortgage’a özel web siteleri hazırlayarak müşterilerine daha zengin bir içerik sunuyorlar. Bu yazımızda mortgage için ayrı bir web sitesi olan banka ve tüketici finansmanı şirketlerine değineceğiz.

Garanti Mortgage – www.garantimortgage.com

Garanti Bankası, mortgage faaliyetlerini Garanti Mortgage isimli ayrı bir şirket üzerinden yürütüyor.

Garantimortgage.com’a girerek mortgage kampanyaları, ürünler ve faiz oranları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ev Alım Rehberi isimli bölümde de mortgage başvuru yapmadan önce bilinmesi gereken önemli detaylara yer verilmiş. Kredi veren birçok kurumun sitesinde yer alan kredi hesaplama araçları burada da mevcut.

Garanti Mortage’ın yaklaşık bir sene önce tüketicilerin sadece mortgage’a bilgi alabilecekleri bir çağrı merkezini hayata geçirdiğini duyurmuştuk. 444 3846’i arayan tüketiciler, mortgage konusunda özel eğitim görmüş ve sertifikalı uzmanlara sorularını iletebiliyorlar. Çağrı Merkezi’nin yanısıra garantimortgage.com’a giren ziyaretçiler kısa bir süre önce yayına alınan Online Destek özelliği sayesinde sorularını canlı chat ortamında da mortgage uzmanlarına danışabiliyorlar.

İş Bankası – Yeni Nesil Ev Kredisi – www.isteevim.com.tr

Türkiye’nin köklü kurumlarından biri olan İş Bankası da mortgage faaliyetlerini İşte Evim isimli web sitesi üzerinden duyuruyor. Yeni Nesil Ev Kredisi sloganıyla yola çıkan sitede gözümüze çarpan ilk şey Çağrı Merkezi oldu. Garanti Mortgage’ın yolundan giden İş Bankası da 444 2468 nolu çağrı merkeziyle müşterilerinin mortgage hakkındaki sorularını yanıtlıyor.

Hesaplama araçları, faiz oranları, ürün ve kampanya bilgilerinin yanısıra konut kredisi ile ilgili yararlı linklerin,PDF dökumanlarının ve sıkça sorulan sorularında da yer aldığı bir sayfa hazırlanmış. Bunun dışında yine Kredi Sözlüğü isimli bölümde tüketicilere yabancı gelen mortgage terimlerine yer verilmiş. Başvuru öncesinde tüketicilerin bilinçlenmesini sağlayan bu içeriklerin oldukça doyurucu olduğunu düşünüyoruz.

Gözümüze çarpan bir diğer özellik de Yeni Nesil Ev Kredisi Danışmanı. Sıkça sorulan sorular bölümünün biraz modernize edilmiş hali olarak nitelendirebileceğimiz bu bölümde, önceden hazırlanmış olan soruları seçtiğinizde, bir animasyon eşliğinde sesli olarak cevap alabiliyorsunuz.

Akbank – Büyük Kırmızı Ev – www.buyukkirmiziev.com

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, Akbank’ın mortgage’a özel web sitesi Büyük Kırmızı Ev‘i ziyaret ettiğimizde bizi şaşırtan hiçbir şey olmadı. Akbank’ın kurumsal web sitesine oldukça benzeyen bir tasarımla hazırlanmış olan sitede, her kurumda bulunan ürün ve hesaplama araçlarının dışında orjinal olarak hazırlanmış herhangi bir sayfaya rastlamadık. Farklı olan tek şey anasayfada yer alan emlak arama bölümü. Aslında bu bölümün Büyük Kırmızı Ev içerisinde yer aldığını söylemek mümkün değil, zira tıkladığınız zaman emlak ilanlarının yer aldığı EmlakVeBen isimli başka bir siteye yönleniyorsunuz. Akbank mortgage ürünlerini ve hizmet kalitesini ön plana çıkarmak yerine neden böyle bir yol izlemiş anlayamadık.

Diğer kurumların tersine Akbank’ın mortgage için ayrı bir çağrı merkezi hizmeti bulunmuyor. Müşterilerin Akbank’ın çağrı merkezi 444 2525’i aramaları gerekiyor. Bu da mortgage hakkında bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmak isteyen müşterilerin daha uzun süre telefon başında bekleyecekleri anlamına geliyor.

Yapı Kredi Mortgage – www.yapikredimortgage.com.tr

Yapı Kredi Bankası, mortgage’a özel Yapı Kredi Mortgage isminde oldukça basit ve kullanışlı bir web sitesi hazırlamış. Ziyaretçiyi yormayan bu basit tasarımla, anasayfaki ilgili bölümlere tıklayarak mortgage ürünleri, başvuru süreçleri hakkında hızlıca bilgi alabiliyor ve amacınıza uygun kredi tutarını hesaplayabiliyorsunuz. İç sayfalarda ise Yapı Kredi’nin anlaşmalı projeleri, kredi alım rehberi ve mortgage hakkında merak ettiğiniz konulara ilişkin bilgilerin yer aldığı bölümler mevcut.

Yapı Kredi de mortgage için ayrı bir çağrı merkezini tercih eden bankalardan. 444 0 445 numaralı telefonu arayarak sorularını iletebilirsiniz. Diğer kurumlardan farklı olarak Yapı Kredi bir randevu formu doldurtarak, mortgage uzmanlarıyla birebir görüşmenizi sağlıyor. Mortgage Bilirkişi’leri sizi yerinizde ziyaret ederek mortgage ile sorularınızı yanıtlıyor ve finansal koşullarınıza en uygun konut kredisini seçmenize yardımcı oluyor.

DDMortgage – www.ddm.com.tr

dd mortgageDaha önce birçok yazımızda bahsettiğimiz DD Mortage, Deutsche Bank ve Doğan Grubu ortaklığıyla kurulmuş ve sadece mortgage üzerine faaliyet gösteren bir tüketici finansmanı şirketi. Sade bir tasarım ve doyurucu bir içerikle hazırlanmış olan web sitesinde, mortgage konusundaki ihtiyaçlarınız düşünülerek hazırlanmış olan linklere tıklayarak ilgili ürün bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

DD Mortgage’ın çağrı merkezi 444 77 33’ü ayarak daha fazla bilgi alabilir veya bir form doldurarak DD mortgage tarafından aranmayı talep edebilirsiniz. Küçük bir hatırlatma, DD Mortgage şu an için sadece İstanbul’da hizmet veriyor.

Koçfinans Mortgage – www.kocfinansmortgage.com

Özellikle otomotiv kredisi alanında faaliyet gösteren Koç Tüketici Finansmanı A.Ş de, mortgage’a özel olarak Koçfinans Mortgage isimli web sitesini hazırlamış.

Koçfinans Mortgage’da ürün detayları, mortgage hakkında bilinmesi gerekenler ve başvuru süreci detaylı bir şekilde anlatılmış. Diğer tüm sitelerde olduğu gibi burada da hesaplama araçları ve faiz oranlarına yer verilmiş.

DD Mortgage’da olduğu gibi bir form doldurarak Koçfinans Mortgage yetkilerin size ulaşmalarını talep edebilir veya tüm kredi türleri için hizmet Koçfinans tüketici hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.