web statistics

Özel İşsizlik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Dün sizlere İŞKUR’un sağladığı işşizlik sigortası hakkında kısa bir bilgilendirme yapmıştık. Bugün de özel işşizlik sigortasından bahsedeceğiz.

2008 yılında çok konuşulan özel işsizlik sigortası, krizin büyümesi ile birlikte daha popüler olmaya başladı. Özellikle eleman çıkarmaların daha fazla gündeme gelmesi ile birlikte, hem çalışanlar hem de kredi veren finans şirketleri bu sigortaya daha sıcak bakmaya başladı.

Bu tarz poliçelerde ana amaç hem sigortalının mevcut hayat standartını daha uzun süre sürdürebilmesini sağlamak, hem de finansman şirketinin kredi geri ödeme riskini azaltmaktır. Poliçeler tek tip değildir. En talep gören işsizlik sigortası ürünü, bireysel krediler ve araç kredileri gibi kredileri alırken işlemin başında yaptırılan poliçelerdir. Bu konuda bankaların da teşviği olduğu için tüketici bu alanda daha bilinçli davranıyor ve poliçe yaptırıyor. Sigorta şirketi sigortalı işsiz kaldığı durumda, poliçede belirtilen dönem boyunca kredi ödemelerini yapıyor. Tabii ki vade ve tutar arttıkça poliçe tutarı da artıyor.

Bunun dışında sabit ödemeler ya da kredi kartları ödemeleri için yaptırılan sigortalar var ki, işsizlik durumunda sigorta şirketi telefon, elektrik gibi sabit ödemeleri ya da kredi kartı borçlarını ödüyor.

Bu konuda sigortalının en fazla teminat altına alındığı sigortalardan birisi de gelir güvencesi sigortası. Bu sigorta türünde işsizlik durumunda, sigortalı maaşı tutarındaki ödemeyi poliçedeki vade kadar almaya devam ediyor. Genellikle diğer ödeme tutarlarından daha yüksek olan bu tür poliçenin tutarı da tabii ki daha yüksek.

Özel işsizlik sigortası poliçeleri hakkında uzmanlaşmış iki kurumun (Cardif ve Genworth Financial) Türkiye’de faaliyete geçtiklerinden sizlere daha önce bahsetmiştik. Genworth’un faaliyetlerinin ne aşamada olduğu merak konusu. Öte yandan Cardif bu konuda bazı firmalarla işbirliğine başlamış durumda. Bu tür poliçeler hakkında daha ayrıntılı bilgi için çalıştığınız bankalara ve sigortalarınızı yaptırdığınız sigorta acentesi ya da şirketine danışabilirsiniz.

“Özel İşsizlik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler” üzerine 15 yorum

  1. merhaba arkadaslar, ben bu ozel issizlik sigortalarindan birine prim yatirdim ve ekim ayinda issiz kaldim. sigorta yaptirmadan once butun sartlari ogrenmistim. durumum %100 sartlara uygundu. sonra sigorta firmasini aradim. bir tomar ve degisik kurumlardan evrak istediler. butun evraklari toplayip teslim ettim. sonra dediler ki baska sartlarimizda vardi. siz onlara uymuyorsunuz. saatler suren aramalar sikayetler hep sonucsuz kaldi. Sonra ogrendim ki 1000lerce bu konuda maduriyet varmis. sigorta sirketleri para odememek icin 40 takla atiyorlarmis. KISACASI; BU SIGORTA TAMAMEN VURGUN. VURGUNA GELMEYIN. EN KOTUSUDE ENAYI YERINE KONMAK. GIDEN PARANIN HESABINI YAPMIYORUM.

  2. İSMİM HALİL UTAN BENDE İŞSİZLİK SİGORTASI YAPTIRDIM CARDİF SİGORTASINDAN AMA İŞ VEREN TARAFINDAN İŞTEN ÇIKARILDIM VE ŞU ANDA SGK BANA İŞSİZLİK ÜCRETİ ÖDÜYOR.AMA CARDİF SİGORTA BENİ 3 AY ŞU EVRAK BU EVRAK EKSİK DİYE OYALAYIP DURDU VE BEN BU EVRAKLARIN HEPSİNİ TAMAMLADIKTAN SONRADA BİZ SİZE ÖDEME YAPMICAZ DİYORLAR BENİM SEZONA TEKRAR AYNI OTELE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAKMIŞIM BEN İŞTEN ÇIKARILDIM DİYORUM ANLAMIYORLAR ÇÜNKÜ ÖDEME YAPMAK İSTEMİYORLAR HEPSİ YALAN SAHTEKARLAR DOLANDIRICILAR KOSKOCAMAN BİR ŞİRKETMİŞ BENİM İÇİN KAN EMİCİ BUNLARIN HEPSİ

  3. Bunların her çaldıkları minare için bir kılıfları var.
    bütün şartlarım uyuyordu önce poliçemi iptal ettirdiğimi söylediler. Allahtan extrelerden ıspatladım bu seferde çalıştığımı iddaa ettiler. üstüne birde suç işliyosun dediler tehtid ettiler. polise git suçluysam dediğimde yok siz iyi birine benziyosunuz dediler
    bunların dilinden anlayan bu konunu uzmanı Avukat arıyorum. benim gibi mağdur olan
    bilgisi olan lutfen mail atsın
    [email protected]

  4. BÜTÜN BU YORUMLARI TESADÜFEN OKUDUM VE ŞOOOOOOKKK!!!! OLDUM!
    ANLADIMKİ BİZLER BANKALAR TARAFINDAN "RESMİ " OLARAK DOLANDIRILIYORUZ! PESSSS

  5. Arkadaşlar, bir çoğunuzun bu konuda dilinin yandığı belli fakat ben ekim ayından beri işsizim ve 5 aydırda Garanti Emeklilikten yaptırdığım sigorta ödemelerini alıyorum, ama şunada katılıyorum parayı alana kadar daha önceden isteyebileceklerini tahmin edemediğiniz birçok evrağı istiyolar…Halen çalışıpta bu sigortaya müracaat etmek isteyen arkadaşlara tavsiyem; mutlaka şirketinizin imza sirkülerinin fotokopilerini edinin,aksi durumda bu sigortadan faydalanmanız hayal olur.

  6. ARKADAŞLAR YAPTIĞINIZ YORUMLARDAN ÇOK FAYDALANDIM ÇOK TEŞEKKÜR ZATEN BU SİGORTALARDAN ŞÜPHELENİYORDUM ONDAN DOLAYIDA YAPTIRMAMIŞTIM SİGORTAM VARDİYE GÜVENİPTE HARCAYAN ARDINDANDA ANİDEN İŞSİZ KALAN ARKADAŞLARIN VAY VAY VAYYYY HALİNE NEKADAR KÖTÜ TÜRKİYE DOLANDIRICILAR ÜLKESİ İNŞALLAH BİRGÜN BUNLARINDA SONU GELECEK ALLAH MAĞDURLARIN YARDIMCISI OLSUN

  7. ARKADAŞLAR SİZE TEŞEKKÜR EDERİM. BENDE FORTİS BANKASINDA ÇALIŞIYORDUM. ….CARDİF.SİGORTA……. YAPTIRDIM. SAHTEKARLAR BANADA ÖDEME YAPMADILAR. BUNLARI MAHKEMEYE VERMEMİZ. LAZIM.

  8. arkadaşlar ben de ev kredisi için işsizlik sigortası yaptırdım. Bütün genel ve özel şartlara uymama rağmen, istenilen bütün evrakları iletmeme rağmen ödeme yapmıyorlar. Anadolu sigorta (Genworth Financal) denilen firma ödeme yapmamak için takla atıyor. Ben işe iade davası açtım. İşe iade davası açtığım için de sen davayı kazanırsan zaten işsiz kaldığın sürenin parasını alacaksin diyorlar. Bu nedenle sana ödeme yapamayız felan filan….
    arkadaşlar paranıza yazık sakın o poliçeleri alamayın..

  9. ARKADAŞLAR BU SİGORTALARDAN ÇOĞUNUZUN SIKINTILI OLDUĞU BİR GERÇEK.fAKAT BU ARADA AZ DA OLSA BU GİBİ SİGORTALARDAN PARASINI ALANLARDA VAR.
    LÜTFEN PARASINI ALAN ARKADAŞLAR HANGİ BELGELER İLE BUNU BAŞARDIKLARINI AÇIKÇA YAZARLARSA MENMUN OLURUZ….
    yeni sigorta yaptıracaklara hata yapmama imkanı verilmiş olur.İnsanlık için duyarlı olalım …..

  10. ben işsizlik sıgortası yaptım garanyiden 2 yıl ödedim 37 tl her ay 8 aydır işsizim bışey alamadım kart finansda kart gövencesi yaptırdım evrakları gönderdim hic aramadım birgön benden ödeyemediyim son eksreyi istediler gönderdim 7 aydır sormadım ama borcumun azaldığını his ettim onursamadım gecen gün aradım yaptıranda fiba sıgorta 1500 tele ödedik dediler hemde 5 ay önce inanmadım ekstreleri istedim gercekten ödemişler allah razı olsun ama garanti bankası beni benden etti niye bukadar mileti uğraştirıyorlar anlamadım kim hesap sormayacakmı acaba nerden hakımızı arayacağız

  11. değerli arkadaşlar 3-4 yıl kadar bu primleri ödedim ve 5 bankadan da çalıştığım şirketten çıkarılınca tam 1-ila 3 ay evrak toparlayarak son ekstrede yaptığım harcamaların dikkat çekici olanların faturalarını bile sorarak bana süre verdiler hepsini toparladım garani 3800 tek seferde finans 10000tl tek seferde vakıf 1000tl tekseferde axess 9800 tl tekseferede citibank 13500tl 6 ay haşinde ödemelerimi yaptılar çok memnunum teşekkürler genworth ve c.i.v sig ve finans sigorta saygılarımla he son anda iptal olan kazara ama müşteri menuniyeti açısından 5000tl mi ödeyen denizbank deniz sigortayıda unutmuyorum sürekli yani süreli olmayan işte çalışma şartı var

  12. Bir sigorta şirketi hakkında şikayetim var. Nereye bildirmeliyim?
    Sigorta şirketlerinin uygulamalarına yönelik şikayetler, Hazine
    Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğünce değerlendirmeye alınmaktadır.
    Başvuru adresi http://www.sigortacilik.gov.tr/ irtibat uzantısından temin edilebilir.
    5- Eğer bir sigorta şirketi hakkında Hazine Müsteşarlığına
    şikayette bulunursam, dilekçem hakkında ne gibi işlemler yapılır?
    Müsteşarlık, öncelikle şikayet dilekçenize konu sigorta şirketinden olay
    hakkındaki açıklamasını ister. Şikayet dilekçeniz ve sigorta şirketince
    hazırlanan açıklama yazısı ve bunlara ilişkin ekler ilgili birim tarafından bir
    bütün olarak değerlendirilir. Mevzuata aykırı hareketlerden ya da mevzuatın
    farklı yorumlanmasından kaynaklanan anlaşmazlıklar Müsteşarlığımızın bu
    konudaki talimatı ile çözümlenir. Ancak; sorumluluk oranlarının tespiti,
    tazminat tutarının parasal büyüklüğü gibi konulardaki anlaşmazlıkların
    çözümü için yetkili merci ilgili genel şartlara göre hakem bilirkişi ya da nihai
    olarak mahkemelerdir.

  13. Sigorta Genel Şartlarını inceleyin.
    Sigorta Genel Şartları, Hazine Müsteşarlığınca hazırlanan ve sigorta teminatının kapsamı, sigorta şirketi ile sigorta ettiren / sigortalının görev ve yükümlülükleri, anlaşmazlık durumunda takip edilecek prosedürler gibi temel konulara ilişkin düzenlemeleri içeren Tebliğ niteliğindeki mevzuattır. Sigorta sözleşmesinin bir parçası olması nedeniyle bütün sigorta şirketleri Sigorta Genel Şartlarını sözleşme ile birlikte müşteriye vermek zorundadır. Satın almak istediğiniz ürün hakkında ayrıntılı bilgi edinmek üzere bu kaynaktan yardım alabilirsiniz. Hatta sigorta poliçenizi almadan önce sigorta genel şartını incelemeniz satın almak istediğiniz poliçenin kapsamı konusunda bilgi edinmenize yardımcı olacaktır. Sigorta Genel Şartlarına Internet aracılığı ile http://www.sigortacilik.gov.tr ya da http://www.tsrsb.org.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.

  14. altı yıldır çalıştığım firmadan firmanın ekonomik gidişatının kötü oluşundan dolayı dört ay önce çıkarıldım.bu arada geçen yılda kredi ile ev almıştım,bana sözleşmeyi yaparken banka memuru hayat sigortası ile ilgili bilgi verdi ve bana mantıklı geldiği için yaptırdım.bunun yanısıra daha birsürü sigorta türü varmış.işsizlik sigortası,ferdi kaza sigortası v.s.bana bunlarla ilgilide kısa bir bilgi verilmesini isterdim.şimdi işten çıkarıldım ve işsizlik sigortasından belki faydalanabilecekken faydalanamıyorum.Malum özel sektörde çalışıyorum,iş güvencem yok .geriye dönük bir yaptırımım olabilirmi?Kısa bir bilgi rica ediyorum

  15. yazdıklarınızı okudum ve cok üzüldüm doğrudur sigorta şirketleri imzayı attırıncaya kadar ama ben finans banktan işsizlik sigortası yaptırdım ve citibanktan da yaptırdım benden yaklaşık aylık 260 tl ücret kesiyorlar herbiri temmuz 5 şinde işten cıkardılar dediğiniz gibi birsürü evrak istiyorlar bende hazırladım ve gönderdim finansbank 10.000 bin tl ödedi citi bank ise hala bekliyorum ödeyeceğiz dediler ama şu ana kadar bişey yok bekliyorum yani

Yorumlar kapalı.