web statistics

Kriz Döneminde Banka Kartı Kullanın


Daha önce size kredi kartı yerine banka kartı (ATM kartı) kullanmanızı tavsiye edildi mi ? Şu anki ekonomik belirsizlikte kredi kartı kullanmayı bırakıp banka kartına geçmek doğru bir seçim olabilir.

Bankanızın ATM kartı, ister Visa ister Mastercard logolu olsun, bir debit karttır. Kredi kartı yerine banka kartı kullanarak ay sonunda ödenmesi gereken ekstre derdinden kurtulursunuz. Belki banka kartı kullanarak alışverişlerinizde ekstra puan kazanmayabilirsiniz, ancak daha fazla harcamanın dayanılmaz cazibesinden kurtulursunuz, çünkü banka kartını ancak bağlı olduğu hesabınızda para olduğu sürece kullanabilirsiniz.

Debit eksilme demektir. Debit kartı, her kullandığınızda banka hesabınızdan para eksiltir. Debit kartların kredi kartları gibi birçok farklı avantajı vardır: Kartınızı ATM kartı olarak kullanıp banka hesabınızdan para çekebilirsiniz. Kullanımı kolay ve neredeyse her yerde geçerlidir. Herşeyden önemlisi banka kartı sizin daha fazla harcama arzunuzu sınırlar.

Banka kartı kullanarak kredi kartında olduğu gibi düzenli ödeme yapma endişesinden kurtulursunuz. Geç ödeme, gecikme faizleri gibi dertlerden kurtulursunuz. Şu içinde bulunduğumuz zor dönem için banka kartı, kredi kartı yerine en güzel alternatif sayılabilir.

banka karti nakit para demekEvet şimdi cüzdanınızdan kredi kartınızı çıkarın ve imha edin. Böylece kredi kartımı kullansam mı derdinden tamamen kurtulun. Bu başınızın finansal olarak daha fazla belaya girmesini engellemek için gerekli.

Hayatınızı evinize getirdiğiniz gelirle geçindirmeye karar vererek kendinize ileride borç ödemeden yaşamayı taahhüt edin. Daha önce cüzdanınızda duran kredi kartlarına bağımlı yaşamaktansa, kredi kartının cazibesinden kurtulmak için sağlam bir adım atın.

Şu anda hayatınızda oldukça kritik bir noktadasınız. Ancak gereksiz harcamalarınızı keserseniz, kredi kartı borcu ile başedebilirsiniz. Kredi kartınızı cüzdanınızdan çıkartarak kendinizi kazandığınızdan fazlasını harcama tuzağından koruyabilirsiniz. Banka kartı kullanarak ve faturalarınızı ödemek için yeterli kadar çalışarak ileride kendinizi finansal olarak sağlama alabilirsiniz.

Bu yazı By Paul J. Easton’ın Use Debit Cards isimli yazısından derlenmiştir.