web statistics

Koçfinans’tan “Kredi Koruma Sistemi”


Bir önceki yazımızda işsizlik sigortasından bahsetmiştik. Bu hafta içerisinde Koç Tüketici Finansmanı A.Ş.’nin ajansı tarafından bize gönderilen basın bülteninde Koçfinans’ın müşterilerine, aldıkları kredilerin taksitlerini koruma altına alabilecekleri yeni bir ürün sunduğundan bahsediliyordu. Ürün işsizlik sigortasını da içerdiğinizden sizlerle paylaşmak istedik.

Kredi Koruma Sistemi” adı altında tanıtılan bu üründe Koçfinans müşterilerine standart hayat sigortası teminatlarının yanısıra; ücretli çalışanlar için işsizlik, serbest çalışanlar için kaza veya hastalık, diğer tüketiciler için ise tehlikeli hastalık risklerinin gerçekleşmesi durumunda kalan taksit ödemelerini tüketici adına ödenmesine imkan veren bir sigorta ürünü sunuluyor.

Normal şartlar altında bize iletilen basın bültenlerinden sadece okurlarımızın işine yarayacağına inandıklarımızı yayınlamaya özen gösteriyoruz. Yayınlamadığımız basın bültenlerinde yer alan bilgilere zaten diğer mecralardan kolayca ulaşabildiği için, teknik olarak okurlarımızın kaçırdıkları bir bilgi de söz konusu olmuyor. Ama bu ürün hakkında yapılan açıklama güncel haberler ile beraber değerlendirildiğinde gerçekten dikkatimizi çekti. Ürün ile igili şirket tarafından açıklanan detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Akbank ile başlayan, personel çıkartarak krizle mücadele stratejisinin daha başka hangi kurumlar tarafından benimseneceği net değil. Bugün işi olan insanların bu durumlarının önümüzdeki günlerde de devam edip etmeyeceği oldukça belirsiz.

Ama daha önce de bahsettiğimiz gibi yaşamaya devam etmek lazım. İhtiyaçlarımızı temel seviyede tutsak dahi büyük tutarlara denk gelen alışverişler yapmak zorunda kalabiliyoruz. Bu alışverişlerde kredi kullanmak durumunda kalırsak, içerikten anladığımız kadarıyla, Koçfinans müşterileri özellikle borçların vadesi ile paralel bir teminat alma şansına sahip.

Kredi Koruma Sistemi teminatlarına sahip olmayan mevcut Koçfinans müşterileri bu teminatları almak isterlerse tıpkı sigorta yaptırır gibi bu teminatların primlerini ayrı olarak ödemek zorunda kalacaklar. Ancak yeni kredi alacak müşteriler, kredi taksitlerine bu primler otomatik olarak eklendiği için ayrı bir bedel ödüyor hissine kapılmayacaklar.

Hedef otomobil kredisi müşterileri

TuketiciFinansman.net olarak bu ürünü incelediğimizde özellikle Koçfinans otomotiv kredisi müşterileri için geliştirildiğini görüyoruz. Daha önceki bir başka yazımızda bahsettiğimiz haberi hatırlarsanız kanuni takibe düşmüş araç sayısında 18 ay öncesine kıyasla bir artış söz konusu. Artan kredi kartı gecikmeli alacaklarının yanısıra gecikmeli oto kredi alacaklarının da arttığını rahatça söyleyebiliriz. Koçfinans, iş güvenliği konusunda bir belirsizlik olduğunu düşünen tüketicilerin, biraz ilave maliyet ile kredi ihtiyaçlarını gidermelerine imkan sağlıyor.

Tabi böyle bir sigorta satın almadan önce teminatlar ile ilgili detaylı bilgi için sigorta bilgilendirme formunda, poliçede, özel ve genel şartlar dokümanlarında yer alan istisnalar ve limitler hakkındaki bilgileri okumanızı öneririz. Sartların aklınıza yatması durumunda bu ürün sizin için faydalı olacaktır. Kredi Koruma Sistemi kapsamında yer alan sigorta ürünleri Cardif Hayat A.Ş., Cardif Sigorta A.Ş., Koç Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş tarafından sağlanıyor.

Tüketicilerin alışveriş sırasında, kendilerine pazarlanan ürün ile satın aldıkları ürünün aynı ürün olduğuna emin olmak gibi bir sorumlulukları olduğunu düşünüyoruz.