web statistics

Kredi Kartıyla Trafik Cezası ve Motorlu Taşıt Vergisi Ödemesi Başladı


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, bankalarla imzaladığı bir protokolle Motorlu Taşıt Vergisi ve trafik cezalarının internet üzerinden kredi kartlarıyla ödenebilmesi için yeni bir uygulama başlattı.

Protokole göre motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları ve erişme kontrollü karayollarından kaçak geçiş yapanlara uygulanan geçiş ücreti ve idari para cezaları, www.gib.gov.tr web sitesinden anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ödenebiliyor.

Vergi mükellefleri, ortak çalışma sayesinde, birden fazla ödemeyi tek bir işlemle veya beyana göre yapabiliyor, ayrıca borçlarını sistem üzerinden sorgulayabiliyor. Oluşturulan sistemde vadesi geçmemiş vergi ve cezaların yanı sıra, vadesi geçen motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası ve idari para cezaları da faizleriyle birlikte herhangi bir dönem sınırlamasına tabi olmaksızın ödenebiliyor.

Kredi kartıyla ödeme, sadece internet sitesi üzerinden yapılacak. Vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesinde yapılamıyor. Kredi kartı ile vergi ve ceza ödenmesinde 3D Secure güvenlik altyapısı kullanılıyor. Yani kullandığınız kredi kartının ait olduğu bankanın 3d Secure işlemlerini desteklemesi gerekiyor.

Trafik cezasını İnternet Vergi Dairesi’nden öderken anlaşmalı bankalar olan Akbank, Garanti, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, HSBC, Finansbank, Bank Asya, TEB, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Denizbank kredi kartlarını kullanabilirsiniz.