web statistics

Kredi Kartı Borcumuzu Ödeyemiyoruz !


Bağımsız Eğitimciler Sendikası‘nın yaptığı bir araştırma Türk halkının kredi kartları hakkındaki alışkanlıklarını ve gerçek düşüncelerini ortaya koydu. Bin 312 kişi üzerinden yapılan bu araştırmada araştırmaya katılanların yüzde 37.90’ı alt gelir grubundan, yüzde 50.95’i orta gelir grubundan, yüzde 11.15’i ise üst gelir grubundan seçildi.

Açıkçası bu araştırma sonuçları bizi hiç şaşırtmadı. Daha önce web sitemizde yayınladığımız pek çok yazımızda kredi kartının yanlış algılandığı ve kullanıldığını söylemiş, doğru şekilde kullanımı için de pek çok faydalı bilgiyi sizlerle paylamıştık. Tahminlerimizde yanılmadığımızı görmek Türk tüketicilerinin durumu açısından bizi üzse de, TuketiciFinansman.net olarak doğru yolda olduğumuzu görmemiz açısında bize umut ve motivasyon verdi.

Araştırmanın detaylarına buradaki haberden ulaşabilirsiniz. Önemli satır başlıklarını ise aşağıda sıraladık. Gözatmadan önce “Kredi Kartı Almamak İçin 6 Neden” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

  • Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının yüzde 38.45’i sadece bir kredi kartına sahip iken, yüzde 28.82’si iki kredi kartına, yüzde 19.44’ü ise üç kredi kartına sahip.
  • Kart kullanıcılarının yüzde 75.68’lik kısmı da bankaların kredi kartlarına uyguladığı faizlerden haberdar.
  • Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının yüzde 42.09’luk kısmı parası olmadığı zaman harcama yapabildiği için kart kullanıyor.
  • Kart kullanıcılarının yüzde 40.71’i kredi kartının gelir gider dengesini bozduğunu ifade ederken, yüzde 22.55’i gereksiz harcama yaptığını söyledi.
  • Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının yüzde 42.81 gibi büyük bir oranı kredi kartı nedeniyle psikolojik sıkıntı yaşadığını açıkladı.
  • Araştırmaya göre kart kullanıcılarının sadece yüzde 12.16’lık kısmı dönem borcunun tamamını öderken, yüzde 60.41 gibi büyük bir kısmı ise en az ödenmesi gereken tutarı ödeyebiliyor.
  • Kart kullanıcılarının büyük bir kısmının kart harcaması aylık gelirini aşıyor.
  • Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının yüzde 73.62 gibi büyük bir kısmı sürekli olarak kredi kartını iptal ettirmeyi düşünüyor.
  • Kart kullanıcıları kredi kartı için alınan aidatları “haksız kazanç” olarak görürken, devletin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini düşünüyor.
  • Araştırma, kredi kartının özellikle gıda masrafları için kullanıldığını ortaya koydu.

Gördüğünüz gibi sonuçlar hiç iç açıcı değil. Ancak bu tabloya üzülüp ağlamak yerine hemen harekete geçmek sizi önüne geçilemeyecek zararlardan koruyabilir.

“Kredi Kartı Borcumuzu Ödeyemiyoruz !” üzerine 3 yorum

  1. ben kredi kartı aldım am pişmanın borcum nedir nereye ödeme yapıcam hiç bi bilgim yok eger bundan dolayı tekbir kuruş faiz ödiyim inanın mahkemeye vermekten hiç çekinmem bankanızı ben sorumluluk kabul etmem söyliyim elime nekadar ödiyecegime dair her hangi bir belge göndermeyin sonrada faiz ekleyin oh ne güzel be

  2. 2003 yılında kredi kartım takibe girdi borcumu aylara bölerek ödedim bitti ama hiç bir bankadan kredi alamıyorum ne yapmam gerek

  3. @Ziyaretci//17 Eylül 2008 Çarşamba 13:42
    Sorununuz ile ilgili cevapları sitemizde yer alan yazı ve yorumlardan bulabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.