web statistics

Vakıfbank Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…


Birkaç hafta öncesinde Vakıfbank’ın kendini yenilediğine dair reklamları dönen reklamları televizyonda izlemişsinizdir. Türkiyenin en büyük devlet bankalarından biri olan Vakıfbank büyük bir yatırım yaparak şubelerinin tasarımından tutun banka logosuna kadar birçok yenilik yaptı. Bu yenilik beraberinde Vakıfbank ve Yapı Kredi işbirliğinden doğan Worldcard özellikli yeni Vakıfbank kredi kartlarını getirdi.

Bu işbirliğinden daha önce World ve Fortis İdeal Kart işbirliği konulu yazımızda bahsetmiş ve henüz konuyla ilgili bir gelişme olmadığına değinmiştik. İki bankanın konuyla ilgili çalışmaları yeni tamamlanmış olacakki bu konuyla ilgili ortak bir basın toplantısı düzenlemişler.

Dün haber ajanslarında ve gazetelerde, bu basın toplantısında konuşan iki bankanın yöneticilerinin çeşitli açıklamaları vardı. Vakıfbank Kredi Kartları Başkanı Nazan Özkaymak, bankaya ait kredi kartlarının bundan sonra World markası altında olacağını belirterek Vakıfbank’ın mevcut kredi kartı cirosunu 2 yılda 3 katına çıkarmayı ve 1 milyon yeni müşteriye ulaşmayı hedeflediklerinden bahsetti.

Bu yeni işbirliği ile Vakıfbank Worldcard sahipleri Vakıfbank üye işyerlerinde sunulan fırsatlara ek olarak World üye işyerlerinde sunulan Worldpuan ve Worldtaksit imkanlarında da yararlanabilecekler. Halihazırda bir Vakıfbank kredi kartı olan müşterilerin yeni bir kart alması da gerekmiyor, ellerindeki kartlar otomatik olarak Worldcard özelliği kazanacak.

Vakıfbank’ın Worldcard sıkça sorulan sorular sayfasına baktığımızda bir bölüm dikkatimizi çekti : Vakıfbank kredi kartıyla World kampanyalarına katılabilmeniz için kartınızı World POS’undan geçirmeniz gerekiyor. Normalde bunu işlem yapan firmanın kendiliğinden yapması gerekiyor ancak firmanın bunu atlaması halinde sizin kartınızın World özelliği olduğunu hatırlatarak bu POS’tan geçmesi hatırlatmanız gerektiği yazılmış, aksi halde World kampanyalarından yararlanamıyorsunuz.

Vakıfbank müşterilerinin daha önce kazanmış olduğu VakıfPara’lar Worldpuan’a çevrilerek hem World hem de Vakıfbank üye işyerlerinde kullanılabilecek. Yeni sistemde sadece Worldpuan kazanılacak. Kazanılan her 2 Worldpuan üye işyerlerinde 1 YKR değerinde olacak.

Banka tarafından da belirtildiği gibi, Vakıfbank’ın iki milyona yakın kredi kartı müşterisi var. Öte yandan bu müşterilerin çoğunluğu Vakıfbank’a maaş ödemeleri yatan emekli vatandaşlardan oluşmakta. Ağırlıklı olarak emeklilerden de oluşsa mevcut kredi kartı portföyüne World Card verilmesi bile World Card’ın geniş ağı sayesinde ciroda büyük artışa sebep olacaktır.

Vakıfbank yakın zamanda özelleştirilmesi planlanan devlet bankalarının başında geliyor. Bankanın kabuk değişimi ve World Card ile yapılan bu işbirliğinin zamanlamasına bakıldığında özelleştirme takvimine uygun olduğu gözlemlenebiliyor.

Bankanın özelleştirme sürecinde iyi bir fiyattan satılabilmesi için, sahip olduğu müşteri sayısı ve pazar payı kritik önem taşımakta. Vakıfbank bu açılardan performansını geliştirmek zorunda olduğundan özellikle kredi kartları konusunda tüketicilere gerçekten cazip ve avantajlı gelecek kampanyalar yapmayı tercih edeceğine inanıyoruz. Sırf bu potansiyel nedeniyle Vakıfbank World Card başvurusu yapılabilir. Öte yandan bankanın başarılı pazarlama kampanyaları tasarlama konusunda ne kadar deneyim sahibi olduğu da ciddi bir tartışma konusu. Bugüne kadar ki müşteri sayısı ve pazar payına ulaşmasında en büyük nedeni devlet bankası olmasından kaynaklanan maaş ödemeleri. Agresif pazarlama konusunda daha önce hiç ihtiyaç ve deneyim sahibi olmamaları nedeniyle Vakıfbank World kredi kartına başvurmak için 2009’un başına kadar beklemek temkinli ve doğru bir karar olacaktır.

“Vakıfbank Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 3 yorum

  1. Ben vakıfbank müşterisiyim,bir sorunun olduğu zaman telefon bankacılığından istediğiniz saat ve zamanda ulaşabiirsiniz diyorlar ama ne mumkün ulaşılması yarım saat banka reklamı dinlıyoruz sizi biraz sora müşteri temsilcimize bağlayacağız diyorlar ama hiç o an gelmiyor.Banka sankı telekomla anlaşmışlar ,bilemiyorum.Lütfen biraz müşterinin haklarınıda düşünsünler.

  2. hakikaten öyle. iki saat müşteri hizmetlerine bağlanıyorsunuz diyor ortada hiç bir şey yok. bol bol müzik dinliyor kontörlerinizin nasıl göz göre göre uçtuğuna tanık oluyorsunuz. banka matiği de çok saçma yapılmış. her işlemden sonra kartı veriyor yeni bir işlem yapmaya izin vermiyor. aldığıma çok pişman oldum…

  3. yarım saattir bekliyorum açan yok… en iyisi vakıfbank kazandığı paralardan bir kişi daha müşteri temsilcisi alsın. bu paralar nereye gidiyuor kardeşinmmm

Yorumlar kapalı.